IARU HF 2024-LZ0HQ

lz1yq
Мнения: 1313
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

IARU HF 2024-LZ0HQ

Мнение от lz1yq » 11 мар 2024, 12:10

Уважаеми любители на късите вълни и КВ състезанията. Имаме удоволствието да Ви уведомим, че клубовете „РАДИО КЛУБ МИЛАРА“ – Пловдив и „Болкан контест груп“ – Карлово с финансовата подкрепа на БФРЛ сме готови да се заемем с организацията и участието на LZ0HQ в предстоящото състезание IARU contest, което предстои да се проведе след 5 месеца през месец Юли 2024 г. Както на повечето от Вас е известно, преди две години, буквално за дни, с активното участие на Красимир Петков, K1LZ, беше създадена организация и за пръв път Българската станция влезна в десятката на най-добрите участници. Следва да отбележим, че поради краткото време за организация не стана възможно най-доброто участие, което показват резултатите по диапазони и вид работа, независимо от положените от участниците усилия. След анализа на резултатите стана ясно, че е възможно да се постигне още по-добър резултат, ако организацията започне доста по-рано и в нея се включат максимален брой участници.
Даваме си сметка, че както във всички области на социалния живот, и радиолюбителската общност не е единна, че съществуват противоречия между БФРЛ и нечленуващите в нея, че дори в самата федерация съществуват противоречия между ръководството й и някои клубове. Бихме искали в името на БЪЛГАРИЯ тези противоречия да бъдат преодолени в конкретния случай и да покажем на света, че българската радиолюбителска общност е жива и, нещо повече, притежава богата палитра от прекрасни контестъри. Целта, която е резонно да си поставим, е да постигнем класиране сред първите шест нации в това реномирано състезание. Нека не забравяме какво се случи само преди една година през месец Януари, когато българските участници в организираната от WRTC активност постигнаха невероятен успех, като направиха над 100 000 връзки и заеха първо място сред всички участници, за което беше връчена купа при закриване на WRTC в Италия.
Обикновено в предишните години организаторите се ориентираха към отделни радиолюбители, което в известен смисъл ограничаваше възможните участници. Сега нашият подход ще бъде различен. Предвид наличието на достатъчно време бихме искали да дадем възможност на всеки един желаещ да се включи, на базата на реална самооценка на собствените си възможности като сетъп и лични операторски качества, да посочи това и да даде възможност на организаторите да изградят добре оборудвани екипи като техника и оператори по диапазони и вид работа. Идеята е не просто, както досега, да се изберат няколкото рън станции, а да се сформират екипи, в които успоредно с рън станциите да има постоянно инбанд станции, работещи в мрежа с ръна, за да се осигури максимален рейт и висок краен резултат. Практиката на водещите в България станции показва, че използвайки такава тактика, благодарение на инбанд станциите, крайният резултат се повишава с до 20% благодарения на по-високия множител и допълнителните връзки, направени от инбанд станциите.
В порядъка на тези разсъждения, искаме да Ви уведомим, че ще направим необходимото, за да чуем всички, които приемат тази идея. За целта, във форума на сайта на БФРЛ ще бъде отворена дискусия на тази тема. Ще бъдем признателни на всеки, който помогне с идеи или се включи в бъдещите екипи, като сподели с какво разполага като сетъп и възможност за лична ангажираност. Ще бъде открита и дискусия във фейсбук в групата на МИЛАРА КОНТЕСТ КЛУБ и другите радиолюбителски групи.
Идеите си може да споделяте и на електронните адреси на двамата организатори – lz1yq@abv.bg и lz1nk@yahoo.com
Нека забравим различията си и се обединим в името на България и цялата ни радиолюбителска общност!


За МИЛАРА КОНТЕСТ КЛУБ – Христо Здравков, lz1yq

За Болкан контест груп – Николай Енчев, lz1nkLZ1UK
Мнения: 63
Регистриран на: 12 яну 2014, 14:37

Re: IARU HF 2024-LZ0HQ

Мнение от LZ1UK » 05 апр 2024, 19:29

"След анализа на резултатите стана ясно, че е възможно да се постигне още по-добър резултат, ако организацията започне доста по-рано и в нея се включат максимален брой участници."

Здравейте,
бях си забравил паролата, но вече имам нова. :)
Интересно ми е кои бяха "анализаторите" и какви методи на анализ са използвали? 8)

73 Савко LZ1UKОтговори