Забавлявам се с опити да направя еднолампов телеграфен предавател (3.5 / 7 МHz). Повечето части са набавени. Дори макет има и лампата свети (все още не съм я изгорил )

И така, въпрос: как може да се направи дросел с достатъчна индуктивност 2.5 mH -3 mH ? Имам представа как трябва да излежда- няколко секции с многослойни навивки . Проблемът е, че така и не открих теория (формулки), по които се смята такова нещо (многослойна бобина). Навярно няма и да открия. Вярвам, че все някой е правил и може да даде съвет. Приблизителен метод за изчисление, някакви габарити (размер, навивки), които да постигат 2.5 -3 mH. Може ли да се ползва наготово или с "леко" преправяне? Някакъв съвет за лесен начин за навиване на многослойна бобина?
Странното е, че из Интернет намирам много снимки на еднослойни дросели (лесни за правене), които имат индуктивност от порядъка на 100-200 uH. Как, защо и при какви условия вършат работа, все още не ми е много ясно.
Ще се радвам да почерпя опит от вещите в конструкторската дейност - приемам всякакви съвети.
Поздрави: LZ2MTS - Мишо