Резултати от държавното КВ-първенство на CW за 2026г. или забележки на забележките

LZ1PM

Резултати от държавното КВ-първенство на CW за 2026г. или забележки на забележките

Мнение от LZ1PM »

Здравейте всички,
Вчера бяха публикувани резултатите държавното КВ-първенство на CW за 2026г.
Като участник мога да кажа , че беше едно динамично състезание и явно новите условия имат своя дан за това.

Някои от отбелязаните забележки в края обаче силно ме озадачиха.
ЗАБЕЛЕЖКА:

1. LZ1EV и LZ5ET са в чеклог поради това, че и двата отчета са с един и същи оператор - Герасим Иванов. При извършената проверка постигнатите резултати на двете станции не влияят върху класирането на призьорите.
Питам: Как софтуера разбира кой е правилния оператор на дадена радиостанция?
Питам: Ако другата година има двама участника с имена Иван Иванов и те ли ще са преместени в "чек лог"
Питам: На какво основание LZ5ET Герасим Иванов е преместен в "чек лог" след като в неговия лог оператора е изписан правилно, или се очаква друго име?
Питам: Как решихте , че LZ1EV не е с оператор Герасим Иванов? - тука отговора го знам , казва се Димитър Тонков.След като и вие го знаете , можеше да му се обадите и да решите проблема с печатната грешка.

Само да вметна от CQWW DX C са изпращали мейли с питанки до LZ9W, за да си изяснят нещата преди да излязат с крайно решение.
И също така да ви кажа , че на същите тези двама само след два месеца и половина ще им се молите да участвуват в IARU Championship , защото на 40м няма кой да ви отсрами.

По заб. номер2
2. LZ2KEF, въпреки че е клубен инициал, е класиран в категория Single-OP, HIGH, тъй като операторът Георги Боев е заявил класиране в тази категория.
Питам: Проверяващия и отговорник КВ секцията знаят ли категориите в състезанието?
Да ги припомним:
4. Категории:

А1. Лични радиостанции с един оператор, изходна мощност над 100 W

А2. Лични радиостанции с един оператор, изходна мощност до 100 W

В. Клубни радиостанции

С. Слушатели
Аз не виждам Single-OP, HIGH,
Точно по този въпрос имаше дискусия миналата година при обсъждане на новите правила.
Затова е записано "Клубни станции"- независимо от броя оператори.
Тука да припомня и едно отворено писмо на КВ мениджъра от 31.10.2025г. до клубове в този смисъл.
Писмото е в раздела LZ DX C.

по заб. номер 3
3. Въпреки, че 7 от участниците са заявили принадлежност към Thracian Rose Club, последният не фигурира в правния мир поради липса на регистрация и лиценз. Съгласно т.13 от Условията за провеждане на държавните първенства класация се извършва само на лицензирани клубове, членове на БФРЛ.
Тука не съм запознат, но вярвам че си имат регистрация.
Това че не са членове на БФРЛ е друг въпрос на избор.
Със сигурност обаче имат повече членове от БФРЛ.

по заб. номер 4
4. Класирането по клубове е направено в съответствие със заявената принадлежност на участника в неговия лог. Ако някой от участниците, член на някой от клубовете, не е заявил принадлежност към съответния клуб, си остава за сметка на участника и клуба.

Тука абсолютно правилно!!!

Въпреки че LZ Contest Team е "ощетен".
Едно време беше борба на ОРК за точки.........

по заб. номер 5
5. Посочените по-горе несъответствия показват несериозно отношение на част от участниците към оформяне на своите логове и организаторите на състезанията обръщат внимание на тези проблеми за коригиране в бъдещите участия.

Тука ще перефразирам:
Посочените по горе несъответствия показват несериозно отношение на ОРГАНИЗАТОРИТЕ към проверката на ЛОГовете и УЧАСТНИЦИТЕ в състезанието обръщат внимание на тези проблеми за коригиране.

И ще допълня НЕ за СЛЕДВАЩ път , а за това класиране.
Митко и Геро да бъдат включени в класирането.
LZ2KEF да бъде преместен в категорията "Клубни радиостанции".

Стана много дълго.
Ама няма как.......

Миналата седмица 32 участника, утре..........

LZ6AJ
Обратна връзка:

Re: Резултати от държавното КВ-първенство на CW за 2026г. или забележки на забележките

Мнение от LZ6AJ »

По Забележка 4. - явно клубната класация не е правена от Цецо Тишевишки, тъй че въпросът ми е директно към КВ-отговорника в БФРЛ:

Потърсен ли бе контакт с LZ1VS и LZ2HQ? Цял свят знае кой членува в LZ9W, ако БФРЛ не знае... добре би било да върне членския внос на "LZ CONTEST TEAM" :)

Сега сериозно - аз лично бих потърсил личен контакт с всеки подобен участник, за да го попитам "пропуснал ли е, или умишлено не е декларирал клубна принадлежност?"
Така процедирах и миналата година, когато пак имаше множество несъответствия в това отношение.

Апропо, N1MM+ има клетка за принадлежност към даден клуб, останалите логери имат ли?

И накрая, само ще добавя, че състезанията трябва да обединяват и да се подхожда позитивно към тях, до доказване на измами. Не бива да се чака със секирата и при най-малката грешка "прас по кокалчетата!"... Това ревизия на НАП ли е, или мероприятие, след което се пие бира с приятели участници?

73,
Любо
LZ1UK

Re: Резултати от държавното КВ-първенство на CW за 2026г. или забележки на забележките

Мнение от LZ1UK »

Здравейте.
"3. Въпреки, че 7 от участниците са заявили принадлежност към Thracian Rose Club, последният [b]не фигурира в правния мир поради липса на регистрация и лиценз."[/b]
Фигурира си в правния мир, като стой, па гледай. :)
ЕИК 208744049
https://portal.registryagency.bg/CR/Rep ... =208744049

Да, регистрацията към БФРЛ е нещо друго.

P.S. И аз съм забравил да пиша от кой клуб съм. :) И мой съклубник също не знае от кой клуб съм... :D

P.P.S. Ха да видим утре по това време - колко участника ще чуем.

73
Савко/LZ1UK

Публикувай отговор