КВ ПЪРВЕНСТВО " МИЛАРА КОНТЕСТ "
Re: КВ ПЪРВЕНСТВО " МИЛАРА КОНТЕСТ "
Здраве желая!
Мисля, че 16 LZT е късно за средата на януари, след 19:30 ч вече е пълно с европейци, особено SSB-прозореца....
Но както писах и в предишния ми пост, 14ч е твърде рано и то, по-скоро за станциите от Западна България. При тях се отваря най-късно и до тогава не чуват.
А при 30-минутен период на повторение, защо трябва да започва и свършва на кръгъл час ?
...
Но както при всяко частно мероприятие, организаторът решава. Може би допитване до участниците от последните няколко издания би помогнало...
Мисля, че 16 LZT е късно за средата на януари, след 19:30 ч вече е пълно с европейци, особено SSB-прозореца....
Но както писах и в предишния ми пост, 14ч е твърде рано и то, по-скоро за станциите от Западна България. При тях се отваря най-късно и до тогава не чуват.
А при 30-минутен период на повторение, защо трябва да започва и свършва на кръгъл час ?
...
Но както при всяко частно мероприятие, организаторът решава. Може би допитване до участниците от последните няколко издания би помогнало...
73,
Любо
Любо
Помните ли по кое време се провеждаха вътрешните състезания? Ранно утро! Защо не ги правиме от 06.00 до 10.00 например. Или по-рано. Още един плюс - жените няма и да усетят, че сме имали контест
.
Аз предлагам да е от 12:00 до16:00 lzt и ако може в ПОнеДелник.
А сега сериозно, какво е това 14:00 ........ а пък и в неделя.
Поне 15:00 да не кажа 16:00.
Благодаря на всички за връзките, ако някой не съм го чул,
да извинява, както и тези които ги карах да повтарят.
73!
ПП Това за рано сутрин подкрепям.

А сега сериозно, какво е това 14:00 ........ а пък и в неделя.
Поне 15:00 да не кажа 16:00.
Благодаря на всички за връзките, ако някой не съм го чул,
да извинява, както и тези които ги карах да повтарят.
73!
ПП Това за рано сутрин подкрепям.
Извинявам се на всички, на които създадох доста затрудненив с безкрайно слабия ми сигнал.
Наваля към 50 см сняг и стана почти невъзможно да стигна до вилата (там е станцията ми).
Тъй като знаех какво означава участниците в състезанието да са под 30 на CW, реших да помогна като работя от апартамента в София. С много усилия успях за час да създам нещо много импровизирано. Може би не повече от няколко вата в 20м жица.
Е накрая установих, че участниците са били над 45 и моята работа само затрудни кореспондентите ми.
73!
Хари/LZ1GU
Наваля към 50 см сняг и стана почти невъзможно да стигна до вилата (там е станцията ми).
Тъй като знаех какво означава участниците в състезанието да са под 30 на CW, реших да помогна като работя от апартамента в София. С много усилия успях за час да създам нещо много импровизирано. Може би не повече от няколко вата в 20м жица.
Е накрая установих, че участниците са били над 45 и моята работа само затрудни кореспондентите ми.
73!
Хари/LZ1GU
дравей Хари, ако имаше още такива като теб , да направят всичко възможно само и само да има повече участници тези състезания щяха да са на друго ниво. Респект за това което си направил, а в интерес на истината нямах проблем с силата на сигнала ти. В същия момент гледах спотове на БГ станции които си вървяха постоянно по скимърите, особено една която бе с три цифров инициал, ама тва е друга тема. Благодаря че се обади в контеста.
73! LZ1YQ
73! LZ1YQ
Гледам условията за Милара контест 2025 и ми изглеждат малко странни категориите 
Категории:
Клубни станции до 1000вт МИКС
Лични станции :
1. станции до100вт МИКС
2. станции до 1000вт МИКС
3. станции до 1000вт SSB
4. станции да 100вт CW
Предполагам, че е копи/пейст проблем, но е хубаво да се оправят преди състезанието.
73 Боян

Категории:
Клубни станции до 1000вт МИКС
Лични станции :
1. станции до100вт МИКС
2. станции до 1000вт МИКС
3. станции до 1000вт SSB
4. станции да 100вт CW
Предполагам, че е копи/пейст проблем, но е хубаво да се оправят преди състезанието.
73 Боян
Категории:
Клубни станции до 1000вт MIX
Лични станции :
1. станции до100вт МИКС/CW/SSB
2. станции до 1000вт МИКС/CW/SSB
Така по добре ли е?
73! Крис
Клубни станции до 1000вт MIX
Лични станции :
1. станции до100вт МИКС/CW/SSB
2. станции до 1000вт МИКС/CW/SSB
Така по добре ли е?
73! Крис
Здр,
Исках да постна резултатите от миналата година на Милара контеста,
но не успях .
Съжелявам . поздрави
Владо LZ2PL
Исках да постна резултатите от миналата година на Милара контеста,
но не успях .
Съжелявам . поздрави
Владо LZ2PL
Здр,
Доста съм се объркал.
То просто няма крайни резултати за 2024г
или аз не ги намирам.
73
Доста съм се объркал.
То просто няма крайни резултати за 2024г
или аз не ги намирам.
73
Здравейте, пак да напомня логовете да се изпращат на мен- lz1yq@abv.bg
73!
73!
В прикачения файл е крайната класация на "Милара контест" 2025, в друга тема ще коментирам игрите на част от участниците. Честито на победителите.
73 LZ1YQ
73 LZ1YQ
Здр,
Поздравления на всички за участието
И на организаторите за бързата проверка.
73 Владо/LZ2PL/LZ6K
Поздравления на всички за участието
И на организаторите за бързата проверка.
73 Владо/LZ2PL/LZ6K
Ич да не ти пука, почвай.... само да отскоча за пуканки!lz1yq написа: 30 Яну 2025, 19:58 в друга тема ще коментирам игрите на част от участниците. Честито на победителите.
73 LZ1YQ
final_standings_25_1.pdf

В приложения файл са UBN файловете от състезанието. На който му е интересно може да си ги прегледа.
73!Re: КВ ПЪРВЕНСТВО " МИЛАРА КОНТЕСТ "
на завоювалите плаки - ЧЕСТИТО !
на Савко LZ1UK - ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ за брилянтната работа !
на всички участници - ПОЗДРАВИ, а догодина - повече участници и по-малко щуротии/фокуси...!
на Савко LZ1UK - ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ за брилянтната работа !
на всички участници - ПОЗДРАВИ, а догодина - повече участници и по-малко щуротии/фокуси...!
73,
Любо
Любо