От тях с клас 1 са 56,6% (3451 опознавателни знака), с клас 2 са 43,4% (2642 опознавателни знака).
Разпределението на инициалите е дадено в таблицата:

LZ1CY написа:Сашо, можеш да замениш думата "радиолюбител" с думата "инициал".
Има хора с по два и повече инициала - обикновен, контест и евентуално
някакъв специален /по някакъв повод /.Освен това има и доста клубни
инициали - също обикновени, контест и специални. Има клуб, който на
година сменя по 12 специални инициала. А иначе радиолюбители има много,
не е задължително да са лицензирани и да са притежатели на радиостанции.
Весели празници ! 73 !
Код за потвърждение: Избери целия код
Сегашния клас 1 е едновремешния клас C.
LZ5EE написа: 12 Ное 2018, 13:13Едновремешните клас C, B и A...Код за потвърждение: Избери целия код
Сегашния клас 1 е едновремешния клас C.
Айде телеграфа да не беше съвсем задължителенLZ5PL написа: 12 Ное 2018, 17:56 По въпроса за морза мнението ми е противоречиво. От една страна на мен лично ми е по-интересно да работя CW, а и имам повече възможност да пробия в пайлъпите между колегите с „големите пушки“.
От друга страна помня как ентусиазмът на 14-годишната ми дъщеря се изпари след като за да премине от клас С в В трябваше да научи морза - просто нямаше физическа възможност да ходи на курсовете, а тогава още нямаше софтуерните тренажори.
Кой знае колко още такива хлапета изгубихме като бъдещи радиолюбители.
Не само че има, ами се връщаме към основите. Радиото ми е с 3-4 години по-дърто от мен и работя основно на обикновен ключLZ5PL написа: 15 Ное 2018, 11:48 Както и да е, радвам се че все още когато незапознати с хобито ме запитат "ама то има ли още такива сега при този Интернет" да им отговарям че има даже и много нови.
73 и успехи !
... после някои продължихме към групата на ”откачалките”LZ3NY написа: 16 Ное 2018, 13:11 ... Така ни поддържаше нивото на състезатели по радиотелеграфия. После порастнахме...