lz2xa написа:Чудесно,
сега е правилния момент да обсъдим идеи и предложения за промяна в условията на LZDX 2017.
A УС и БФРА да реши да ги приеме или не и после да си носи отговорността за това.
Конкретно към промените в условията на LZDX 2016 имам забележки и аз, но изискването за записи не е м/у тях.
Не виждам как някой може да спечели състезание ако не е перфектен технически.
За следващата година ако някой спечели 1-во место в някоя категория с ръчен ключ и UW3DI и бъде лишен от награда заради липса на записи, аз лично се ангажирам да финансирам индивидуална награда за такъв спортист !
Но все пак нека си говорим сериозно, няма как да има техничски прогрес ако се държим за стари технологии.
И най важното за записите, което май доста хора не разбраха - това не е задължително изискване за никого.
Както и не го лишава автоматично от 1-во место ако го спечели, а няма записи.
Желателно е да ги има и ще ги даде само ако съдиите ги поискат (т.е. предполагат се някакви съмнения в работата му). Е да вкарва се елемента на недоверие към съдийската комисия, че може да "съсипят" някой заради това че няма записи, но недоверието към съдиите винаги е съществувало, т.е. нищо не се променя.
Вальо,
видът на радиото и начинът на работа нямат нищо общо с аудиозаписа, но както и да е ...
може би е добре да напомня, че наред с всичко от тази година се учредява и правото на организатора да публикува логове - избрани, поискани или всички накуп. не виждам в условията, групата "чек-лог" да е защитена от публикуване. може би така е най-справедливо.
...
не зная мен в коя група ме слагаш в предходната си реплика - на тези, които се мъчат да помагат, или "всички останали", които пречат на нещата да се случат ... ?
но ако искаш вярвай - аз ще съм един от тези, които няма да се замислят да "напръскат" (обвинят в преднамереност) съдийската комисия, че е поискала аудио запис, ако няма нищо смушаващо в лога на дадения лидер в категория.
и пак - и пак ... да изчакаме крайното класиране, да не настройваме обществото срещу врага !
току виж, оказало се, че няма враг ... или пък врагът съвсем не бил този, който някой се опитвал да ни внуши ?
73,
Любо
п.п. не споделям идеята на Сергей LZ1AO, за добавяне на всички възможни "MultiOp" категории, включително и "Unlimited". предложението не е ново. преди няколко години Крис го предлагаше, даже още по-разширено М/S LP , M/2 LP и M/M LP да имало ...
аргументът ми е един, но според мен повече от достатъчен - това би намалило броя на участниците (повиквателните знаци) в контеста, т.е. общия брой QSO с LZ-станции. който, както иска - така да го разбира ...
иначе всеки отбор има идеалната възможност да пробва техниките и да тренира по време на LZDXC. дали ще е SOSB на всеки от петте банда, дали ще е "чек-лог" заради повече от един сигнал, дали ще е чиста проба тренировка с техниката и натрупване на опит от страна на млади оператори - това си е решение на всеки колектив.
помня CQWW CW 2011 - HK1NA не участва като M/M, а петима от колумбийските им оператори записаха "Single Band" :
HK1MW - SO HP 80m - #7 world";
HK1R - SO HP 40m - "#2 world";
HK3TU - SA LP 20m - "#1 world";
HK1R - SO HP 15m - "#2 world";
HK1N - SA HP 10m - "#2 world";