LZ5EE написа:...Недей така, от един отбор сме. Смятам, че целта е класацията да е максимално справедлива, само тогава ще просъществува във времето...
да, Тони,LZ6AJ написа:...пак казвам -
дано има усъвършeнстване на условията!
дано същите бъдат предварително поставени за обсъждане!
така всеки ще може да участва с предложения и аргументи ... или поне тези от нас, който биха могли да помогнат
от един отбор сме ... щом искаме класацията да е максимално справедлива.
ако не съм те разбрал - извинявай !
но не мисля, че класиралият се на 6-то място в LP трябва да получи толкова, колкото класиралият се на 6-то място в HP.
защо например, да не е повече ?
всичко трябва да се основава на постигнати резултати !
това е и идеята на класацията - резултатите ги определят организаторите на отделните контести, а БФРЛ ги модифицира (всички без изключение) за нуждите на класацията по един и същи начин, според приетото "тегло" на всеки контест.
...
съжалявам, но не виждам как тази твоя идея би повлияла съществено на крайното класиране.
ако в LZDXC си LP, то в тези контести, след него (в календара) ще си в една група с големите мощи, щото няма да има разделение - да речем в Държавните първенства. а там, ако си наистина 100W - вервай ми, нямаш шанс
друг е въпросът с фокусите - "имам стъпало, но бях QRP- за да му пазя лампите" ...
разделянето по мощности не е реално контролируем процес, наслушали сме се на мошенгии по темата
ето защо, справедливата защита "риск от неспазване" в подобни случаи се осъществява с въвеждане на още един тегловен коефициент - в случая на мощност, в полза на HP ... примерно 0,9 ... тогава 6-тият в LP пак няма да получи колкото 6-тия в HP, а пропорционално на резултата спрямо първия в LP и оттам нататък - още 11% надолу.
...
изречението от сегашните условия "за основа се взема резултатът на първия в SO-HP-MIX" не го коментирам ... никой не оспорва, че е гаф на организатора. слава Богу, тази година не бяхме свидетели на резултат по-висок от 100т., но теоретично това е възможно.
всичко това е само мое мнение, то ще има тежест точно колкото и твоето, в случай че условията се поставят на истинско обсъждане, а не както беше миналата година.
а ако няма промяна ?
а ако има промени, но без обсъждане ?
има ли смисъл да гадаем ...
нека натиснем да има промяна в регламента, подложена на публично обсъждане.
даже и да е само сред първите 50 от тазгодишната класация - пак ще е супер демократично !
73