Това е първият ми пост във форума и използвам случая да благодаря за приема!
Съвсем начинаещ съм и в комуникацията между радиолюбители, затова ще помоля за малко помощ, пък дано темата да е полезна и за в бъдеще.
Имам 2 радиостанции Baofeng UV-5RTP и една DM-1701 DMR - заради тях всъщност се запалих, започнах да се интересувам и взех Клас 2. Освен за употреба в симплекс, исках да изпробвам и комуникацията през репитър, но срещам следния проблем:
Направил съм настройките, които открих в нета, за всички репитри наоколо, но успешна връзка между двете станции осъществявам само през един от тях - LZ0CBK. При опит за връзка през други (например LZ0CER, LZ0DOE, LZ0FSB, LZ0UHF...), чувам само опашката на репитъра, но не и съобщението преди това. Комуникация между други хора чувам с добро качество на всичките.
И сега въпросът е къде бъркам според вас или просто с китайчето не мога да хвърля до репитъра? Все нещо стига до него, защото пък иначе нямаше да му активирам опашката?!...
Имам, разбира се, и хиляди други въпроси и се надявам да успея да открия отговорите им тук!
Мерси предварително на всички, които ще се включат да дадът акъл на зеления радиолюбител

73!