UBN и аз получих практически с публикацията за класирането.
Както казах, с известна доза точност мога да твърдя, че логовете за CW са били готови даже преди класирането, но не е било редно да се публикуват преди него естествено. Ако вярно е така - кажете да пусна и тото. Но сега пък где са-историята мълчи ?
И всичко е така, чуденки и пак чуденки.
Обсъждания на парче, пък игра на "къде е топчето", пък "не е честно така", пък засегнати...пък обидени.
Не искам никой да се засяга за репликите от тук надолу, ама докато няма написани правила, няма и срокове, като за участниците, ама така и за съдийския екип, това състезание все ще си прилича на игра на жмичка в махалата.
Сега чакам някой да ми пусне линк към оная публикация с трите изречения, което в момента се нарича Условия за провеждане на имащо претенции да е Държавно първенство и да ме пита какво пак не съм разбрал.
Аз пък в същия леко небрежен стил питам какво не разбират хората с толкова много безспорен опит при провеждане на международни състезания, или направо да питам какво не им изнася да разберат, или пък разбират само, когато ги засяга само лично или когато им е удобно, щото гледам, че има и такъв вариант?
И хич не вярвам на някой, който и да е от съдийския състав в момента да му е много лесно да взема решения, без да има на какво да се позове, това е до цялата комисия, да не си мисли, че я упреквам нея.
Сега някой ще каже - абе нямаме време за детайлни условия, не ни занимавай. То и кой ще ги чете.
Не стига, че си го организираме, не стига, че си участваме в него, а ти мрънкаш тука.
Ми не е така, ей го, Любо е на тепсия...нека да свърши основната част, да опъва там каиша щом се е хванал на хорото.
Нали е ясно, че съдийските решения не ги взема той еднолично, ама може еднолично да систематизира правилата много добре, стига някой да го поиска от него.
А относно "кой ще ги чете" - който иска, но накрая всички сме принудени, като с фактурите напоследък- като лъсне проблем, всеки започва да си чете договора. А там доставчикът си е вързал гащите и готово
И вижте само в мотивите за решения на съдийската комисия на колко места пише "допуска се по изключение" и "да не се повтаря" - ама по изключение на какво никъде не пише.
Тоест комисията прави някакви компромиси с ...нищо. Или пък изключително не прави компромиси - пак със същото.
С елементи от мой стил, тогава, защо направо да не допуснем този път Пловдив, Разград и Лом да са на задните позиции, пък Троян, Перник и София да ги сложим напред, например..2025 така, 2026 ще ги разменим то и без това в правилата нищо не пише.
Освен условията има и някои чисто морални елементи, наистина, ама не е тук мястото.
Ако пък някой вземе, че ми се ядоса за горните реплики, ще ме прощава, бирата е от мене, ама нали уж идеята е да го подобрим, да отпаднат взаимните обвинения и да запазим духа на приятелство, или то не остана за кога ?
73 !
de LZ1HST