Днес беше откриването на учебната година в радиоклуб LZ1KSZ.
На откриването присъстваха:
Виктор Ценков LZ3NN
Неделчо Запрянов LZ1DX
Бенчо Деков – Зам. Председател
Костадин Евстатиев LZ1DJ
Христо Минчев LZ1DP
Емилиян Бъчваров LZ1UB
Георги Воденичаров LZ1ZF
Даниел Николов LZ3FB
Руско Русев LZ1RT
Владимир Коруков LZ1DQ
Коста Коруков LZ1KP
и др.
Разисквани теми бяха:
Трудностите по откриването на радиоклуба
Предложения за подобряване и популяризиране на клуба
Привличане на млади кадри и работа с децата
История и спортни постижения на клуба
Подготовка на кадри за работа при бедствия и аварии
Видео може да гледате тук
Старозагорски радиоклуб - LZ1KSZ
Старозагорски радиоклуб - LZ1KSZ
Ако не съм себе си, кой ще бъда аз?
Ако съм сам за себе си, какво съм аз?
Ако не сега, кога?
Ако съм сам за себе си, какво съм аз?
Ако не сега, кога?
Re: Старозагорски радиоклуб - LZ1KSZ
Нещо не се връзва с думите на Неделчо за първата връзка - ето информация, прочетена в сп.Радио - 29 август 1954 година - открита е LZ1KSZ (Ст.Загора)-с отговорник Карамихов. Първото QSO е с YO2KAB-Тимишоара на телеграфия!
"Безжичният телеграф не е труден за разбиране. Обикновеният телеграф прилича на много дълга котка. Дърпате опашката в Ню Йорк и тя измяуква в Лос Анджелис. Безжичният е същото нещо, но без котката."
А.Айнщайн
А.Айнщайн
Re: Старозагорски радиоклуб - LZ1KSZ
Здравей Влади,
Неделчо LZ1DX цитира (по-точно прочете и ни показа) първата радиовръзка от съществуващия дневник който всички разгледахме. Владо LZ1DQ обеща че ще потърси и предишния, в който е и тази действително първа радиовръзка на LZ1KSZ, но каза че е малко вероятно и по-скоро ще потърси първите QSL's на LZ1KSZ,
73 Гошо
Неделчо LZ1DX цитира (по-точно прочете и ни показа) първата радиовръзка от съществуващия дневник който всички разгледахме. Владо LZ1DQ обеща че ще потърси и предишния, в който е и тази действително първа радиовръзка на LZ1KSZ, но каза че е малко вероятно и по-скоро ще потърси първите QSL's на LZ1KSZ,
73 Гошо