СТАБИЛИЗАТОРИ НА НАПРЕЖЕНИЕ

Схеми, софтуер, радиостанции и модификации за тях.
lz1yq

СТАБИЛИЗАТОРИ НА НАПРЕЖЕНИЕ

Мнение от lz1yq »

Здравейте, от доста време ми е влезнала в главата една идея която може да се окаже и ефективна и не чак толкова. Особено за хора на които инсталацията в дома не е много добра или ползват усилватели на мощност. Та идеята е следната - при напрежение около 236v и ползването на ACOM 2000A, пък и при подобни усилватели , се получава пад на напрежението до 231/232v. Реално този пад може би указва влияние върху режима на лампите , но може и да не е така...Все пак си мисля , че при интензивна работа по добрия вариянт е напрежението да има по малък или изобщо да не мърда повече от един волт.Поради тази причина си мисля дали ако се сложи подходящ по мощност стабилизатор на напрежение дали ще има добър ефект, особено ако може да се регулира и изходящото напрежение. Някой дали е пробвал и ако може да сподели.

73! LZ1YQ

lz2fv

Re: СТАБИЛИЗАТОРИ НА НАПРЕЖЕНИЕ

Мнение от lz2fv »

lz1yq написа: 06 Яну 2026, 12:05 ....Та идеята е следната - при напрежение около 236v и ползването на ACOM 2000A, пък и при подобни усилватели , се получава пад на напрежението до 231/232v. ...
73! LZ1YQ
Крис, за много години!
Ако при теб напржението в точката на захранване на ACOM2000A кляка само с 4-5V при пълна мощност...просто замълчи и почерпи!
73!

Публикувай отговор