международно учение за действия след земетресение

Група за радиокомуникации при бедствия и аварии.
LZ1FW
Мнения: 873
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

международно учение за действия след земетресение

Мнение от LZ1FW » 22 сеп 2018, 11:36

От 14-ти до 17-ти септември 2018 година в град Гьонен, Турция, се проведе международно учение на тема първи действия след земетресение, как се откриват затрупани хора и кои са най-бързите методи за изваждането им. Участваха екипи от Русия, Китай, Германия, Гърция, Азарбейджан, Румъния и България. От българска страна по покана на Турската спасителна федерация взеха участие два екипа от Доброволно формирование "Пловдив 112" към Община Пловдив и спасители от Съюза на българските спасители.

В учението бе максимално доближено до реалната обстановка при подобен инцидент. От турска страна в учението участваха полиция, жандармерия, армия, пожарна, спешна помощ, Турския червен полумесец, община Гьонен и други доброволни организации и частни фирми.
В симулацията на реални условия са взели участие и доброволци, които са играели ролята на притеснени роднини на пострадалите и които са питали непрекъснато кога ще извадят пострадалите.

Българските доброволците от Съюза на българските спасители се представиха отлично и минаха безпрепятствено поставените две мисии по стандарт на INSARAG (https://www.insarag.org/). Всичко научено ще бъде показано в България, както на държавните институции, общини, така и на фирми и обществени организации заинтересувани в сферата. На българските участници са били впечатлени от вниманието, което обръща турската държава на подобни тренировки и високата подготовка на доброволците от Русия.

Информацията е преписана от няколко сайта в Интернет, основно от
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... iya-816375
https://www.youtube.com/watch?v=QIVBXbGXxTQ

Няма данни за използването на радиокомуникации по време на учението, но въпреки това може да е интересна някому.Отговори