APRS droid приложение за аварийни случаи.

Група за радиокомуникации при бедствия и аварии.
lz1kz
Мнения: 300
Регистриран на: 31 авг 2006, 14:24
Местоположение: Казанлък
Контакти:

APRS droid приложение за аварийни случаи.

Мнение от lz1kz » 06 авг 2014, 11:49

По друг повод попадам на това приложение за таблети и смартфони - https://play.google.com/store/apps/deta ... aric.droid
Важи само за Норвегия и в упътването пише следното: (превод от норвик с гугъл преводача) An APRS карта / приложение за проследяване за смартфони и таблети. Въз основа на поляризиращото сървър, използван от радиолюбители и спасителни доброволци. Въз основа на aprs.no, управлявана от норвежката Радио Relay лига. Въз основа на безплатна услуга на държавен орган и на свободния софтуер.За сервиз с пълна функционалност, вижте aprs.no.
Имам тествани върху смарт телефони (480x800) и Tablet (Android 2, 3 и 4). Дай ми искал да знам дали има някакви устройства, които работят лошо нататък.Внимавайте в случай на използване на автомобила. Това приложение може лесно да вземете вниманието от шофирането. Приложението не е подходящо да бъде използвано, докато шофирате!"

Давам само като пример за взаимодействие между държава и недържавна организация на физически лица.


"Безжичният телеграф не е труден за разбиране. Обикновеният телеграф прилича на много дълга котка. Дърпате опашката в Ню Йорк и тя измяуква в Лос Анджелис. Безжичният е същото нещо, но без котката."
А.Айнщайн

Отговори