Отговориха от Телком за алинковското захранване - имат го в наличност, 330лв.
Поредното доказателсвто, че няма смисъл да се купува от вън...
Ще дойде с 30-40лв по-евтино но без гаранция.
Иначе точно този модел е най-близо до това, което търся.
Отзивите за него също са доста добри.
Meanwell S-350 няма налични в момента иначе да, също има добри отзиви за него от братята.
Доста по-евтино е, следва да е около 100-120лв ама май нещата отиват към едно DM-330.
Иначе малко офтопик но вчера изрових от рафта моят "електрожен" и направих тестове преди да се захвана с електрониката за стабилизацията.
Той е на етап монтирам трансформатор, изправител, филтриращи кондензатори и малко автоматика.
Трафа е руски с вит магнитопровод 400W (чудо - не бръмчи след пренавиването), греца е плочка, някаква корекомска за времето си 50А и филтрация с 2х47000мф.
Кондензаторите се зареждат плавно през съпротивление, което автоматиката шунтира като напрежението достигне 7-8V.
Натоварих го с 26А за около 30мин и оцеля. Мисля, че ще излезе куче и от него...
Греца загря най-много но приемливо. Малко ми е ниско напрежението обаче...
При тези 26А филтрираното напрежение пада от около 23V на празен ход до 14V.
Пада доста още AC-то - явно не съм намерил по-дебел проводник навремето...
Мисля обаче, че няма да бъде проблем. 2V ще са достатъчни особено ако се ползват MOSFET полеваци за стабилизация.
И така... Мисля, че алинковското захранване ще ми пасне най-добре при изнесена работа но и ще си довърша линейното захранване също така.