LZ18ARDF

LZ1ZF
Мнения: 105
Регистриран на: 05 дек 2006, 09:31
Местоположение: Stara Zagora
Контакти:

LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZF » 28 авг 2016, 17:36

Как и защо се "возих" 1300 км последните 2 дни за ОНЯ дето духа (дърветата)
С настоящето искам преди всичко да се извиня на късовълновиците за това, че си прибрах днес сутринта апаратурата на LZ18ARDF от Албена. Ето накратко и "развоя" на събитията за този инициал. Преди около месец говорих с Бойчо LZ1BJ и той ми обясни, че ще е зает и не може да "поеме" инсталирането на КВ техника в Албена, както и да остане там за отговорник на радиостанцията. Обадих се на Виктор Ценков LZ3NN и му обещах, че мога аз да поема този ангажимент, като изрично поставих условието да има отделна стая/помещение за радиостанцията. В отговор получих традиционното "НЯМА ПРОБЛЕМИ". Преди около седмица се обадих и на Руско Тодоров LZ1RT за да доуточня детайлно къде точно ще се намира тази стая, за да може да подготвя предварително подходящите антени и изказах желанието да бъде на последния етаж. В отговор получих дословно следния отговор: "- Никакъв последен етаж, няма да ми се разкарват разни СУЛЬО и ПУЛЬО нагоре-надолу из хотела. Ще бъде на първия етаж!" Честно казанo, малко се обидих, че ние късовълновиците сме тия "сульо и пульо", но както обикновено си замълчах. Виктор ме помоли да инсталирам станцията още на 26 - 27 Август, а не на 3 Септември когато започва Световното първенство. Веднага се обадих на Борката LZ2JR и му „извадих душата“ да ремонтира бързо трансийвъра ми Elecraft K3 и отидох лично до Габрово да го взема. Краси LZ2UW ми даде мощен лаптоп, като го свърза и настрои САТ към трансийвъра, за което съм му много благодарен. Започнах да правя и антени, но понеже не успях да довърша всичко поради служебна заетост, в петък вечерта отидох до Стара Загора – да взема АСОМ1000, коаксиални кабели и други.
Ето и „развоя“ на събитията от вчера. Пристигам аз към 13.30 часа в Албена, но в хотела не мога да намеря Милен Късев LZ2MNK, който е отговорник по настаняването. Руско LZ1RT беше до Варна за покупки за състезанието, а Виктор Ценков в Шумен - http://www.focus-news.net/…/shumen-sast ... o-sportno-
Телефона на Милен даваше постоянно, че е изключен (бил на плаж), а като се появи след 5 часа ми каза демонстративно, че му било „през оная работа“ за радиостанцията. В следващите 2-3 часа получих толкова много обиди от Руско Русев, „навикване“ от Виктор Ценков, но въпреки всичко „стисках зъби“ и към 20 часа станцията (след едно местене) заработи в залата за конференции. (За съжаление този период от 2-3 часа мога да го опиша подробно на поне 1-2 страници, което ще ви спестя). Поради това, че не се заключва трябва да се прибира станцията всяка вечер – разкуплиране на лаптоп, трансийвър, крайно стъпало и антени, което е крайно неудобно.
Отказа да се даде стая за радиостанцията (въпреки изричното обещание) от страна на Виктор и Руско беше обяснено с това, че трябвало да се правят икономии. Но същевременно вчера настаниха Панайот Данев LZ1US който сам се похвали, че до сряда нямал никакви задължения – тогава чак трябвало да посрещне LA2RR на летището в София.
Беше ми дадена и друга ЕКСТРА (нарочно не пиша с кавички, защото за един активатор това е нещо съвсем нормално) – да преспя с кучето Блеки в колата. На сутринта станах рано и направих една дълга разходка с кучето. Преди да си тръгна реших да поработя на станцията с LZ18ARDF, за да ми мине разочарованието от обидите предишната вечер. За съжаление коаксиалния кабел беше притиснат от дограмата когато са затворили вратата-витрина и от това вече ми „кипна“. Поради това, че няма никаква гаранция че КВ апаратурата ми ще „оживее“ прибрах всичко и обратно в Лом.
Искам да изкажа специално благодарност на:
1. Стоян Топалов LZ1STQ, който единствен ми помогна във всяко едно отношение – и при инсталирането на станцията и антената и при „изхранването“ на LZ1ZF.
2. Христо Игнатов LZ3FN, който през целия път ме „следеше“ по телефона с готовност още на обяд да пристигне с група от LZ2KSB Балчик, за да помогнат при инсталирането на станцията и антените.
3. Красимир Иванов LZ2UW, който субсидира на 100% пропътуването на тези 1300 км, защото преди седмица смених по спешност цялата предица на колата, което си беше финасова "изненада" за мене.
73!LZ6AJ
Мнения: 1333
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ6AJ » 29 авг 2016, 01:45

тъй ще е тя, Гошо ...

насила не можеш да дадеш !
...
казал ти го е човека в очите - "не се моткай" :(

останалото се знае и коментарите са излишни ...

73,
Любо

п.с. посочения линк не върши работа - става дума за 25-тото издание на турнира по спортно ориентиране "Шуменска крепост".

http://www.focus-news.net/news/2016/08/ ... tsiya.html


73,
Любо

LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1RF » 29 авг 2016, 14:31

…Считам, че новия начин на ръководене на радиолюбилтелското движение в България в лицето на УС на БФРЛ и председателя Виктор Ценков LZ3NN, а именно да се помага на отделните клубове и радиолюбители СВОБОДНО да организират и практикуват радиолюбителската си дейност е правилен…

...Виктор Ценков LZ3NN (с който се гордея, че ми е бил ученик в Техникум "Генерал Владимир Заимов" в гр. Сопот и възпитаник на радиоклуба LZ1KVZ)…
Хубаво, хубаво нещо е форумът... Казаното отлита, написаното остава.
Преди време бях написал: Panta rei, panta kineitai kai ouden menei, /Панта рей, панта кинейтай кай уден меней/
В превод: Всичко тече, всичко се променя и нищо не остава едно и също.
Ами Гошо, не се ядосвай, че ще си докараш нещо, а няма смисъл, просто застани на брега на реката и изчакай...
И да завърша с една известна епитафия: "Очаквах го, но не толкова скоро!"

73LZ2HR
Мнения: 284
Регистриран на: 29 май 2007, 12:32

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ2HR » 29 авг 2016, 23:02

Здравей Гоше !
БФРЛ ще награди със специални плакети радиолюбители с "особено" големи заслуги .........

http://bfra.bg/bg/91-news/bfra/735-pred ... -balgariya

Следващата година ги наградете пак . :lol:
Достойни имена има много , но визирам тези споменати от теб .......

А от "стискане на зъби" , затова ни е такава "федерацията"
73 !! сульо Христо :lol:lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz1fy » 30 авг 2016, 07:58

Гоше,
докарал си си поредица огорчения, защото
си единствения КВ мастер оператор в стадото
на ориентировач-лисичарите!
Късовълновиците нямат място в това стадо,
особено, когато става дума за петзвездни хотели!
Успокой се и наблюдавай кога новия закон
ЗА ФИЗИЧЕСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТА ще
мине през Парламента!

73's
ПавелLZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1RF » 30 авг 2016, 11:05

А от "стискане на зъби" , затова ни е такава "федерацията"...
Христо, думите ти, сякаш изразяват някаква безнадежност.

За твоя и на други информация не всички стискаме зъби и не всички чакаме новия закон за физическото възпитание и спорта, както съветва Павката.
Тази ситуация със Ами Гошо трябва да бъде поука и за него и за членовете на федерацията. Разбира се, че по-лесния вариант е „на умряло куче нож да извадиш”. Писал съм го и преди „много хора можеш да излъжеш за кратко време, малко хора можеш да излъжеш за по-дълго време, но всички да лъжеш постоянно не можеш.”
И Виктор и Руско и Милен не са лоши момчета. Но властта покварява, а абсолютната власт, безконтролната власт и усещането за безнаказаност покваряват абсолютно.
Бях решил да изчакам, но при създалите се обстоятелство по-долу ще постна за сега част от една кореспонденция. Това е процес който продължава и резултатът от когото трябва да изчакаме.

Постът може би ще излезе малко дълъг за което се извинявам предварително.

„В качеството си на член на Българската Федерация на Радиолюбителите и един от нейните основатели през 1992 год. във връзка с дейността и, многократно се обръщах към УС и лично към Председателя и Виктор Ценков Ценков на основание чл.12, ал.1 и чл.16, ал.9 от Устава на организацията /копие от Устава на БФРЛ е приложено към молбата/ да ми бъдe предоставена информация, касаеща организирането и провеждането на състезанията по радиоориентиране ARDF EURO CUP за периода 2010 – 2015 год. /документи, отчети и друга касаеща тези състезания информация/."


"Уважаеми Г-н Главен Прокурор, предвид многократните откази да се предостави исканата информация и документи, не ми остава друго освен да се обърна с настоящата молба към Вас да разпоредите проверка за това дали с действията си Виктор Ценков Ценков не е нарушил разпоредбите на Устава в качеството му на Председател на УС на БФРЛ, както и дали не е нарушил законите на страната, свързани със задълженията му като служебно лице и при съхраняването на документите.
Дали има престъпление по служба – чл. 282 и чл. 283 от НК? Дали има укриване или унищожаване на документи – чл. 319 от НК, това може да каже само прокуратурата.”


„Не са анализирани детайлно представените по преписката документи събрани от СДВР и Министерството на младежта и спорта /ММС/ по които прокурор Магдалена Николова от СРП е предала преписката в СГП с мнение за образуване на досъдебно производство по чл.282 от НК.”


„Назначена от Прокуратурата експертиза би потвърдила или отхвърлила има ли:
- официално съобщение /покана/ от страна на БФРЛ към участниците в мероприятията /състезанията/ с датите на провеждане, с указани мястото на провеждане, програма и цената за състезател и за придружител;
- официални договори между БФРЛ и хотелите в които са били настанени гостите за периода, условията и цените на услугите, които хотелите са предоставили;
- копие от заявките на отделните отбори за броя на участващите състезатели и броя на придружителите, както и окончателен списък на реално присъствалите състезатели и придружители;
- копие от официалните писма на БФРЛ до МВнР със списъка на участващите състезатели и придружители за които е необходимо издаването на българска виза за държавите за които това се изисква;
- официално издадени фактури от БФРЛ, срещу които федерацията е получила сумите за участие от всички присъстващи състезатели и придружители;
- официални фактури от хотела /хотелите/ срещу които БФРЛ е заплатил за използваните услуги.
- приходни касови документи /ордери или фискални бонове/ с които са - осчетоводени получаваните в брой суми за чуждестранните участници /състезатели и придружители/.
- извлечения от банковата сметка на БФРЛ за сумите които са получавани от участниците в гореспоменатите състезания по банков път.”


„Бих желал да подчертая, че първоначалната ми жалба е свързана именно с нарушаването на устава на организацията и с липсата на официална информация, базираща се на оригинални счетоводни документи в БФРЛ, както и дали в тази връзка не са нарушени законите на страната. Няма нищо по-лесно от това тези документи в случай, че са налични да бъдат предоставени при една назначена експертиза, което би дало възможност за отчитането на реалните финансови резултати от дейността на организацията и за доказване на последващото правомерно разпределение на получените средства. При липса на документи обаче може да се предположи, че има нарушения в дейността на БФРЛ, още повече, че това не би било прецедент впредвид факта, че ММС вече е установявало финансови нарушения на Председателя на БФРЛ при направена проверка от инспектората на министерството през 2013 год. Липсата на друга правна възможност ме принуждава да се обърна към прокуратурата по този въпрос, защото тя е единствената институция, която би могла да разпореди надлежна проверка по случая и да констатира дали има нарушение на законите.”


„Писмото Ви до мен за предоставяне на документи /копия или оригинали/ ме навежда на мисълта, че в разположение на САП липсват или не са предоставени в достатъчно количество от страна на БФРЛ първични счетоводни документи, които биха дали възможност за експертиза и обстоен анализ на извършваната от нея стопанска дейност и законосъобразността от разпределението на финансовия резултат. В тази връзка Ви информирам, че през настоящата 2016 год., БФРЛ през м.септември отново е организатор на международна проява, подобна на тези които съм упоменал в жалбата си, организирани от нея през последните 5 год. Напълно е възможно да се изискат от БФРЛ първичните счетоводни документи по организацията на това мероприятие и на основание на тези документи да бъде направен сравнителен анализ за резултатите от дейността за предидущите години. Също така е възможно да се направи по време на мероприятието техническа проверка как се акцептират плащанията в брой от международните участници. Има ли касов апарат и по какъв начин тези средства се заприходяват счетоводно. Очакваните постъпления от това мероприятие само през тази година по информация от интернет са над 100 000 евро.”

Това е една малка част от преписката. Между другото „умрялото куче” може да се окаже не съвсем умряло. Всички сме заинтересовани от реална, открита и пълна информация по този случай, а според мен най-много спонсорите на организацията ни.
73LZ2HR
Мнения: 284
Регистриран на: 29 май 2007, 12:32

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ2HR » 11 сеп 2016, 15:52

Здравей Виктор LZ3NN !!
Поздрави за организацията и класирането ...
Учуден съм за такова отношение и то точно към LZ1ZF ........
(НЯМАМ ДУМИ)

Да не би да е станала грешка с качването на информацията за състезанието , вместо на
http://ardf-bg.eu/index.php/bg.html

във :
http://bfra.bg/69-news/745-izzhivyavane ... ozasichane

Че едното няма нищо общо с другото .........

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... 0%B5%D0%BB

Послепис :
Уважавам всяко хоби и не искам да създавам интриги , но все пак да сме реалисти .....

73 !!!LZ1ZJ
Мнения: 475
Регистриран на: 25 апр 2007, 14:37
Местоположение: София

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZJ » 11 сеп 2016, 19:38

.....
Последна промяна от LZ1ZJ на 09 май 2019, 16:11, променено общо 2 пъти.LZ1FW
Мнения: 873
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1FW » 11 сеп 2016, 20:04

LZ1ZJ написа:Не е ли време да повдигнем една сериозна ДИСКУСИЯ...
За дискусия е късно. Статуквото е бетонирано. Тази година трябва да се проведе редовна национална конференция на БФРЛ. Решенията й са предопределени вече. За кумова срама ще има малко сапунени мелодрами и в края на краищата ще се появи нещо уж ново, уж миришещо на къси вълни, а всъщност само миришещо...
LZ1ZJ написа:... и ДА СЕ МАХАМЕ
това всеки може да направи когато пожелае.LZ1ZJ
Мнения: 475
Регистриран на: 25 апр 2007, 14:37
Местоположение: София

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZJ » 11 сеп 2016, 20:09

От къде да се махна бре Санде, аз лично и ти, от къде да се махаме??? От коя федерация ? От тази на лова на мечки ли)??? Или на щъркели? От последната съм се махнал преди 32 години????
Като са предопределени, да направим лига или подобно... и да оставим господата да бият лисунгериге... ние ще се занимаваме с дх-те, експедициите и контестите!
Ей хора... вижте организацията на АВТОФОРУМИТЕ бре!!!! Поддържат ги повече от 15 години, имат интернет форуми от които човек може да почерпи много информация, имат сдружения регистрирани в съда, имат контролни съвети, банкови сметки, организират срещи поне два пъти годишно.
Защо ние трябва да понасяме омръзналите ни от години ЗАДНИЦИ, С ТЕХНИТЕ ДАЛАВЕРКИ, ИНТЕРЕСИ, ИНТЕРЕСЧЕТА,БОЛНИ НАПЪНИ!?Каквото има се разпредели, открадна, потроши от нашето имущество.... за какво ни е тази ФАБРИКА за ЛАЙНА... тя представлява НАШИТЕ интереси, тя ми купи трансивера и стъпалото, тя ми вдигна антените, тя ми съдейства при проблемите със съседите???
Последна промяна от LZ1ZJ на 11 сеп 2016, 20:50, променено общо 2 пъти.LZ1FW
Мнения: 873
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1FW » 11 сеп 2016, 20:23

Че кой ти пречи?
Махни се от всичко, което те дразни. Отдалечи се от отбора по радиозасичане, не чети този форум, не обръщай внимание на новото поколение кариеристи.
Работи си на станцията, плащай си QSL бюрото, ако щеш плащай и членски внос на БФРЛ, но не искай нищо от нея в замяна.
И ще си щастлив.

Аз лично съм струпал пет килограма книги и още толкова апаратура. Мисля да се оттам на експерименти тази зима и не смятам да губя време и нервни клетки за "дискусии". Пък и не виждам с кого мога да ги водя.

Оспамихме темата...
AR SK
LZ1ZJ написа:Как да се махна бре Санде, аз лично от къде да се махна??? От коя федерация ? От тази на лова на мечки ли)??? Или на щъркели? От последната съм се махнал преди 32 годити????
Като са предопределени, да направим лига или подобно... и да оставим господата да бият лисунгериге... ние ще се занимаваме с дх-те, експедициите и контестите!LZ1ZJ
Мнения: 475
Регистриран на: 25 апр 2007, 14:37
Местоположение: София

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZJ » 11 сеп 2016, 20:29

Кво си струпал бре санде? Ти трупаш тук приятелю, в лога на коя сериозна експедиция съм те видял+? Дразнят ме подобни като теб, които все има какво да кажат...! Един умен мъж на времето, добре те беше анализирал, но в друг наш форум! Защо като няма какво да кажеш, защо взимаш отношение и го казваш тук? Какво интересно ТИ, ще ми кажеш за хобито ни... от подобни като теб сме на подобен хал! Нямам какво да ти кажа, не си прави труда да ми отговаряш... резил, че стана на 55 и кусур години и нямаш елементарно мнение...??? Или си много от кухнята а!? Май беше единствения председател на тази НЕЩАСТНА ФЕДЕРАЦИЯ НАЗНАЧАВАН със заповед?
Много съжалявам, че всичко това изглежда като лична нападка, НО НАЙ-МАЛКО СИ ТИ ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ЩЕ МИ ДАВА СЪВЕТИ... не съм ти ги искал санде, дръж се прилично!
ПП... нищо не искам и искал от федерацията, преди много години съм и бил спонсор, със скромни пари, но съм дал -150 USD - 1996г! Ти едва ли!
Искам единствено да съм представен, да избирам... нормални неща, за които ти дадох пример по-горе, но кой да чете.Нямам нищо общо с лисиците и вълците, имам с радиото и искам да съм представен ТАМ! Както съм представен на много други места, в духът на правата които ми дава конституцията на тази държава!
Последна промяна от LZ1ZJ на 11 сеп 2016, 20:43, променено общо 1 път.LZ1FW
Мнения: 873
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1FW » 11 сеп 2016, 20:42

Много се палиш...

Върни се след година тук и прочети тогава пак какво съм написал сега. Тогава в ръководството на БФРЛ ще има повече от онези умни мъже от онзи форум. Дано се харесате взаимно.
:DLZ1ZJ
Мнения: 475
Регистриран на: 25 апр 2007, 14:37
Местоположение: София

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZJ » 11 сеп 2016, 20:46

LZ1FW написа:Много се палиш...

Върни се след година тук и прочети тогава пак какво съм написал сега. Тогава в ръководството на БФРЛ ще има повече от онези умни мъже от онзи форум. Дано се харесате взаимно.
:D
Не, не се паля, не ме интересува какво си писал преди, не ме интересуват разни "умни мъже"...
Интересува ме единствено елементарна НОРМАЛНОСТ.... ако искаш прочети какво съм написал преди половин час, не преди една година.. ако не го разбереш веднага, прочети го още веднъж... и не се "ПАЛИ" .....LZ6AJ
Мнения: 1333
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ6AJ » 12 сеп 2016, 01:10

Слави,
аз също нямам нищо общо с радиозасичането, но това не ми пречи ... те също са радиолюбители ... даже и да са взети наготово от някоя друга федерация, то поне са обучавани от радиолюбители, как да боравят с апаратурата, т.е. научили са нещо от радиолюбителството :D

със сигурност, противопоставянето на едно направление срещу друго, НЕ води до добро !

и с риск да повторя и потретя - манипулацията на сценария отпреди няколко години, се състои в подмяната на критериите за федерализъм.
федерация, според тълкуванията на ММС е организация, обединяваща различни клубове, занимаващи се с един и същи спорт, които в рамките на спортния календар, са конкуренти помежду си. и като такива, те не биха могли сами да се обединят. нужна им е шапка, която да ги обедини, ръководи и координира действията им.
а в случая - Българската (а и на коя да е страна) федерация на радиолюбителите, е национална организация, обединяваща хора с различни интереси, в рамките на едно и също хоби, чиито познания, умения и апаратура, биха били от полза на Обществото при определени обстоятелства.
разликата е съществена ... стига човек да иска, да я разбере :wink:

напълно логично е, че IARU не признава като легитимна втора радиолюбителска организация на територията на една и съща държава.
така както и не би позволила, дадена припозната от нея организация, да не обхваща всички направления от радиолюбителството на цялата територия на съответната държава. (а дали дадената организация ще определи себе си като федерация, ще се представи така, или иначе ... за угода на този, или онзи Закон на съответната държава - това за IARU няма никакво значение)
ето защо, по мое мнение, БФРЛ все още не се е префасонирала като БФЛЛ (Българска федерация по ARDF).
...
иначе, ако питаш господата Ценков и Данев, КВ-направлението е най-излишното в рамките на БФРЛ ... ноооо такъв е животът, търпят хората !

73,
Любо


73,
Любо

lz1yq
Мнения: 1218
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz1yq » 12 сеп 2016, 15:52

13007095_1187908994566718_4662944406492544807_n.jpg
(45.95 KиБ) Все още не е сваленlz3nn
Мнения: 177
Регистриран на: 07 апр 2010, 14:39

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz3nn » 12 сеп 2016, 16:30

Изживяването ” 18-то Световно първенство по радиозасичане” приключи.
Признание към всички допринесли всичко да премине на едно изключително високо ниво. Специални благодарности към нашите съдии от Русия и Украйна, които доброволно се включиха към нашия екип и допринесоха изключително за безпроблемното техническо осигуряване на първенството.
Искрени благодарности на всичките над 500 състезатели, съдии, треньори и гости от 34 страни, които уважиха надпреварата. Заради тях ние се постарахме предварително да се направим всичко необходимо за този най-висок форум - нови предаватели на най-високо техническо ниво, които работеха безупречно, напълно нови карти за класическите дисциплини и доста други неща. Всичко това не беше напразно и беше оценено по достойнство.
Няколко думи и представянето ни:
Повече от страхотно начало: 28 години след Световното първенство в Беатенберг, Швейцария през 1988г. България отново има Световен шампион при мъжете - Иван Сираков!!
Анрея Дяскова при девойките също стана Световен шампион в дисциплината FOXORING. Сребърен медал в същата дисциплина извоюва по-малката и сестра Евангелина Дяксова.
В класическите дисциплини също успяхме да спечелим няколко медала! При W35 Стела Матеева и Юлия Соколова спечелиха бронзовия отборен медал на 144MHz.
Опитните ни мъже при М60 се представиха повече от отлично, като Димитър Кирев спечели брознов медал на 144MHz, като отбора взе бронзовите медала и на двата класически обхвата 3,5 и 144MHz.
Отбора спечели и куп четвърти места в отборните надпревари, само на крачка от почетната стълбичка.
За пореден път доказахме, че можем да бъдем отлични организатори!
За наша радост медийно също бяхме забелязали:
С Иван Сираков бяхме гости в сутрешния блок на Дарик радио, като интервю с нас беше 17 минути:
http://darikradio.bg/balgaria-ima-sveto ... ent=search
Репортаж по btv за първенството:
http://btvnovinite.bg/video/videos/news ... irane.html
Благодаря на всички!!

В заключение:
Георги Воденичаров - LZ1ZF, също беше част от отбора, както сте забелязали :) .. участва в стартовете и разбира се получи чудесна екипировка, като всички други. Не е бил дискриминиран по никакъв, въпреки прибързаната си реакция. Проблеми не се решават по начина по който той постъпи.
Радиостанция пак имаше и работеха предимно млади оператори, дори YL-ки.
Е QSL-картички нямаше ... и ангажимента за тях си беше на LZ1ZF, още преди да се обиди ..... и така за първи път в пакетите за състезателите нямаше QSL картичка за специалния инициал. Ще помоля за това да не обвинявате ръководството на БФРЛ и Организационния комитет на първенството.
На следващият УС на БФРЛ в началото на октомври силно се надявам да имаме пълен и подробен отчет за проведеното 18-то Световно първенство по радиозасичане.
Ползотворна седмица на всички!

Виктор Ценков - LZ3NNLZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1RF » 12 сеп 2016, 16:56

... истинските зли очи са тези , с които гледаме към успехите на друг човек със завист. Това веднага предизвиква в нашия живот кармични реакции, които водят до самоунищожение и първо от човека си тръгва неговото щастие.


Ей, Крис с какви очи да гледаме данните от година 2011 и година 2016 на долния линк, а?
http://bfra.bg/bfra-members
Със завист към успехите на друг човек ли?
Да завиждаме, че от близо 400 през 2011 г. "регистрираните" радиолюбители са стигнали на половина и продължават надолу ли? Че 75% от "регистрираните" клубове са кухи и в тях няма никаква радиолюбителска дейност ли? Не мисля, че това е за завист.И не искам да бъда лош пророк, но ако нещата продължават в същия дух тази редукция ще продължи.
Любовта към радиото на всички ни, които пишем и четем тук е тази която ни обединява, но освен като част от общността всеки от нас си е и индивидуалност със своите положителни и отрицателни качества. Основание за радост и омраза могат да се намерят винаги. По-трудно е да задействаш интелекта си и да намериш сили да промениш нещата, тогава когато не вървят на добре.
А за кармата си прав. Кармата на радиолюбителското движение е да го има. Тази карма няма да я промени нито Данев, нито Миланов, нито Ценков. То не загина през 1989, няма да загине и днес. Аз вярвам, че има млади хора, които гледат и виждат какво става и рано или късно нещата ще тръгнат ... по правилния път. А най-важното е да се намери правилния път.

73lz1yq
Мнения: 1218
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz1yq » 12 сеп 2016, 17:24

Милчо, има една приказка, гузен не гонен бяга, Ако в моя линк виждаш нещо близко до теб съжалявам, не съм го адресирал към никого.
Бих казал следното, ако искаш да помогнеш с нещо на БФРЛ помагай, ако ли не , недей да пречиш.

73!LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1RF » 12 сеп 2016, 18:12

Крис, та не разбрах с какво ви преча на БФРЛ?
С това, че назовавам нещата със собствените им имена ли?
Да, неприятно е да ти казват истината и да няма какво да отговориш. Тогава те спасяват "гузения" и " негонения"
или с други думи "а вие защо биете негрите?" :mrgreen:
И след като не си адресирал поста си към никого специално, то означава че е към всички и всеки има право да репликира по него. Което и направих...
Бъди здрав!
73LZ1ZF
Мнения: 105
Регистриран на: 05 дек 2006, 09:31
Местоположение: Stara Zagora
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZF » 12 сеп 2016, 18:47

Лелееее, какви ги "забърках" ...

Колеги, въпреки че бях обиден (лично - което е все пак субективна оценка) за LZ18ARDF, напомням на всички "писачи" срещу ръководството на БФРЛ, че въпреки моя отказ, на 18-то Световно Първенство по радиозасичане радиостанцията LZ18ARDF функционираше благодарение на Стоян Топалов LZ1STQ, за което му изказвам моята благодарност.
Като дългогодишен състезател по радиозасичане и участник като състезател в Световното Първенство, мога да ви уверя, че състезанието протече на изключително високо ниво. Това се вижда и от коментарите на всички международни участници публикуващи отзиви в Интернет.
Напомням на всички, че проведената Купа и Световно първенство са може би единствените мероприятия организирани от БФРЛ, които "пълнят" нейната каса. А последователното им провеждане е изключително тежка задача. Като пряк свидетел на това какво върши един съдия например мога да дам неговото дневно разписание: ставане - 04.00 часа, закуска, отпътуване към района на състезанието където се разтоварват и на старта и на финала по няколко буса с материали. Следва цялостното разставяне на всички съоръжения, след което започва и самото състезание. След финиширането на последния състезател съдиите товарят всичко по бусовете и се прибират към 17.00 часа. След закриването на съответното състезание през деня и вечеря се подготвя апаратурата за следващия ден (състезание). Лягане обикновето към 00 - 01 часа и след 3-4 часа сън започва същия "цикъл". Честно казано даже се чудя как съдиите "издържаха" на такова натоварване. В кръга на шегата мога да заявя, че най-много го "отнесе" Виктор Ценков към когото се обръщаха всички по всякакви въпроси и той на никого нищо не отказваше.

Въпроса който коментирах в тази рубрика беше САМО относно LZ18ARDF и моля всички да коментират само него!!!

73 Гошо LZ1ZFLZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1RF » 12 сеп 2016, 19:08

Напомням на всички, че проведената Купа и Световно първенство са може би единствените мероприятия организирани от БФРЛ, които "пълнят" нейната каса.
Та да си дойдем на думата. Общо проведени 7 такива състезания от 2010 година досега.
Ясно е от къде се пълни касата Ами Гошо, ама не е ясно с колко и къде се изпразва тази каса. Някой да знае за какви суми става въпрос? И председателя на контролния съвет няма да ти каже, ако го попиташ. А между другото тази информация трябва да е публична и БФРЛ трябва да я обявява всяка година. ТАКА Е ПО УСТАВА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА!
А иначе изнудването ти с постинга спрямо Виктор подейства. Все пак учител си му бил. Познаваш го добре. Е може би и аз ти помогнах за това с моите писаници по темата.
Затова и написах "Очаквах го но не толкова скоро"... Просто си е било едно сериозно предупреждение към Виктор от твоя страна да внимава... и той се вслуша.
Какъв екип само, а Гошо...Ако е само за един екип, евтино си се продал. Руско си издейства 80% от приходите да бъдат само за радиозасичането и той да ги разпределя. Е това е мащаб.
На печелившите честито...
А на останалите, останалите да си спомнят Чичовото и лафа му за супата...
Докога???LZ1ZF
Мнения: 105
Регистриран на: 05 дек 2006, 09:31
Местоположение: Stara Zagora
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZF » 12 сеп 2016, 19:35

Милчо,

Аз пък ще цитирам една българска поговорка "Де го чукаш, де се пука." Пак повтарям, коментара ми беше единствено и само за LZ18ARDF. Ти пак се мъчиш да "дъвчеш" други неща.
Единствения ми коментар относно: "Руско си издейства 80% от приходите да бъдат само за радиозасичането и той да ги разпределя. Е това е мащаб." От тези състезания винаги се е давал отчет и разпределението на средствата не е еднолично, а става с РЕШЕНИЕ на УС на БФРЛ, чиито заседания ВИНАГИ са ОТКРИТИ за всички желаещи!

ГошоLZ1FW
Мнения: 873
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1FW » 12 сеп 2016, 20:02

Малко отрезвяваща критика няма да е излишна.

1. Радиолюбителите в България така и не разбраха кои са всички дисциплини в това състезание. Любознателните трябваше да четат чуждестранни сайтове, за да разберат що е това FOXORING и SPRINT. На нито един от многобройните български сайтове по радиозасичане и до момента няма описания на тези нови дисциплини. Старата дисциплина "лов на лисици", сега CLASSIC, да речем че няма нужда от описание.

2. На сайта на БФРЛ и до края на състезанието не се появи съобщение, че се провежда международно състезание по радиозасичане. Дори и в момента там няма линк към сайта на състезанието. Може би защото той е само на английски.

3. Единият златен медал дълго време бе направо забравен. Интервютатат бяха един ден след състезанията в които бяха завоювани ДВА златни медала. В тях се говори за ЕДИН световен шампион. Едва ли не се е знаело, че световните медали са ДВА и съответно имаме ДВАМА световни шампиони. Не мога да си го обясня.

---

А иначе тенденциите за бъдещето на БФРЛ наистина са МНОГО лоши. Бройте хората, а не парите... хората са по-малко и се броят по-лесно.
Изображениеlz3nn
Мнения: 177
Регистриран на: 07 апр 2010, 14:39

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz3nn » 12 сеп 2016, 20:24

Сашо,
Явно не си слушал интервюто по Дарик внимателно. Направи си труда да го направиш и да чуеш, че беше специално повторено, че имаме още един Световен шампион - Андрея Дякосва. В моето официално съобщение също ясно е казано!
По btv какво да направя, че моето интервю са го изрязали, където обяснявах това.
Таблицата ти, както се очаква е доста манипулативна, не е редно в за 2016г. да даваш текущи данни. Че положението е тежко е ясно.
За да е по-пълна картинката направи с помощта на LZ1OT и една таблица са активните радиолюбители, изпращащи QSL картички по години, така за обща информация де .....
Относно дисциплините на радиозасичането, хайде не търсете под вола теле, който се интересува и занимава ги знае.
Аз ако питам младите радиолюбители, който работят само на УКВ и получили току що инициали, какво е CQ WW, CQ WPX, IARU HF Championship, колко процента ще ми отговорят как мислиш?
Така, че ще помоля без чак толкова провокативни мнения и таблици.
Виктор - LZ3NNLZ1CY
Мнения: 629
Регистриран на: 30 авг 2006, 11:13
Местоположение: Пловдив

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1CY » 12 сеп 2016, 20:30

LZ1FW написа:Малко отрезвяваща критика няма да е излишна.
LZ1RF написа:И председателя на контролния съвет няма да ти каже, ако го попиташ.
Мисля, че не е много встрани от темата. "Де факто" Контролен съвет в БФРЛ НЯМА. Има на книга, "де юре"
защото така е според Устава.Като започнем от избора на Контролен съвет на Общото събрание преди 3 години
/избора беше нелегитимен поради отсъствие на избрани членове на събранието/, преминем през тези 3 години
без нито едно заседание на така наличния на книга Контролен съвет и ......не ми се пише повече понеже знам
отговора,който получавам винаги - "няма нарушения". Единствено законно заседание на КС, естествено от
предишни мандати, беше на 25 септември 2010 година в хотела в местноста Узана и то само за 5-10 минути.
Единствено пълно присъствие само тогава - LZ1JK, LZ1RB/SK/, LZ1CY. Според астрологията, скоро нищо няма
да се оправи.


LZ1CY

LZ1FW
Мнения: 873
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1FW » 12 сеп 2016, 21:28

lz3nn написа:Относно дисциплините на радиозасичането, хайде не търсете под вола теле, който се интересува и занимава ги знае.
Досега не бях виждал сайт за състезание от световен мащаб, в който да няма описание на дисциплините и правилата за участие. В други подобни сайтове няма такъв пропуск. Явно там не разчитат на "който се интересува и занимава ги знае".

Таблицата не е манипулативна. Тенденцията след 2013-та година е убийствено ясна - членовете на БФРЛ намаляват с по 40 годишно... което е прекалено много, като се има предвид броят им. Дали някой се пита каква е причината за това или е полесно да се казва
lz3nn написа:ще помоля без чак толкова провокативни мнения и таблици.
?LZ6AJ
Мнения: 1333
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ6AJ » 12 сеп 2016, 22:15

Сашо, здравей !
ще ме прощаваш, но има нещо неактуално, или поне отдавна небивало в писанията ти ...
таблицата от предпоследния ти пост, е озаглавена "брой членове на БФРЛ".
а числата в нея многократно надвишават 20 - това, което е по данни на ръководството на федерацията.
20 клуба, членуващи във федерацията. няма 300, няма 400, няма 500 ...

http://bfra.bg/bfra-members

73,
Любо
п.с. уж спорили за килохерци, а незнайно защо - всички говорили за милилитри :lol:
(както приказките и лозунгите от познатото ни БГ ежедневие)


73,
Любо

lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz1fy » 12 сеп 2016, 23:37

Понеже стана дума за 80-те процента.....!
Бях на това заседание на УС !
Решението беше за 70% и то прието предварително!!!!!
В един момент, без да е по дневен ред, Руско вдига ръка
и предлага вместно 70 да бъдат 80 процента за лисичарите
от приходите, получени от тяхна дейност!
Преди да са минали и 10 секунди целия УС гласува единодушно!
Аз лично бях ПОРАЗЕН от бързината!
Та , както се казва , тази година 80....догодина 90...и после 100!
Да ви е честито......!
И не пишете повече глупости тук, защото всичко си е законно....!
Това си е решение на УС и никой няма право да коментира!
73's
Павелlz1yq
Мнения: 1218
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz1yq » 13 сеп 2016, 09:32

LZ1CY написа:
LZ1FW написа:Малко отрезвяваща критика няма да е излишна.
LZ1RF написа:И председателя на контролния съвет няма да ти каже, ако го попиташ.
Мисля, че не е много встрани от темата. "Де факто" Контролен съвет в БФРЛ НЯМА. Има на книга, "де юре"
защото така е според Устава.Като започнем от избора на Контролен съвет на Общото събрание преди 3 години
/избора беше нелегитимен поради отсъствие на избрани членове на събранието/, преминем през тези 3 години
без нито едно заседание на така наличния на книга Контролен съвет и ......не ми се пише повече понеже знам
отговора,който получавам винаги - "няма нарушения". Единствено законно заседание на КС, естествено от
предишни мандати, беше на 25 септември 2010 година в хотела в местноста Узана и то само за 5-10 минути.
Единствено пълно присъствие само тогава - LZ1JK, LZ1RB/SK/, LZ1CY. Според астрологията, скоро нищо няма
да се оправи.
Точно така, контролен съвет има , само на книга. Контролния съвет е от трима човека, Председател и двама членове. Няма да цитирам устава но бих попитал колко пъти КС се е събирал по собствена инициатива, колко пъти трябва да се събира в рамките на година, какво трябва да прави на своите збирки? Нима трябва да упрекваме за това УС че двамата членове не са се виждали и чували сигурно от три години........ Или по лесно е да се пишат Докладни / доноси / без да се вземат предвид мнението на другите членове и най вече на Председателя на КС. Все въпроси на които аз личмо мога да отговоря по един единствен начин - няма комуникация между всеки един от тях, вкарване на излишни лични емоционални чуства. С една дума КС не работи адекватно.
LZ1RF написа:Крис, та не разбрах с какво ви преча на БФРЛ?
С това, че назовавам нещата със собствените им имена ли?
Да, неприятно е да ти казват истината и да няма какво да отговориш. Тогава те спасяват "гузения" и " негонения"
или с други думи "а вие защо биете негрите?" :mrgreen:
И след като не си адресирал поста си към никого специално, то означава че е към всички и всеки има право да репликира по него. Което и направих...
Бъди здрав!
73
Милчо, ако не си разбрал, темата беше съвсем друга, явно теб те интересуват съвсем различни неща за които сигурно си има отделна тема. Темата с разпределение на финансите и финансовото положение явно много те интересуват. Там се раздават големи пари, направо текат като пълноводна река а ти си извън борда ...... лошо, много лошо, ама такъв е живота. УС винаги е бил отворен за въпроси а и на теб май ти беше отговорено с документи. Разбира се че нещо те дразни ама ако искаш да помогнеш да се подобри финансовото положение на Федерацията с удоволствие ще ти дадем тази възможност, стани спонсор срещу необходимия договор, дай една крупна сума за КВ или УКВ например и тя ще бъде използвана както желаеш. Истината за която коментираш е твоята истина, но аз не съм убеден че е истината която наистина ще помогне.
Всеки лежи на спомени от миналото, как било по време на ОСО,ДОСО, ОВПТН и Т.Н. Е за съжаление тези времена минаха отдавна , елате в реалноста. Всички в този УС се опитват да работят, има и грешки, но положителните неща са доста повече но за съжаление никой не ги забелязва, никой не пита и не си задава въпроса как тези хора са постигнали тези резултати, при факта че всеки си има семейство, отделя прекалено много от свободното си време време, влага собствени пари и нерви само и само да се свърши задачата, и в крайна сметка се намират двама или трима драскачи и се опитват да опетнят , опорочат всички напъни. Е няма да стане........ И жалкото е че, и Милчо също си бил на този хал, пържил се си на този огън, с организации, съдий които стават посред нощ, ходят по сукаците , хапят ги комарите и мухите, за хората по настаняване и т.н. И ти когато беше организатор на Обзор /Мирамар / ме покани за помощник по време на състезанието , Тогава от Пловдив тръгнах за Истамбул да докарам състезателите от САЩ , но когато дойдох и на мен ми беше показан среден пръст за стаята и се наложи да си плащам всичко, но не се оплаквам, били сте под напрежение, много работа, изнервени. Голям праз, въпреки всичко ми беше приятно да се видя с доста хора.
Не търсете под вола теле, няма да намерите, може да намерите но не точно теле ............ Как не разбрахте че Обединението прави силата, вместо да заработим заедно само се дръгнем и си чешем езиците. Всъщност може би тогава когато даден човек или организация има проблеми тогава се вижда кой какъв е.За последно ще цитирам следното:
" Много проблеми ще изчезнат, ако се научим да говорим един със друг , а не един за друг "
73! LZ1YQ

п.с. АмиГошо, ако си спомняш разговора с мен ден след твоето пътуване какво ти казах, смятам че съм бил прав на 200%.LZ1ZF
Мнения: 105
Регистриран на: 05 дек 2006, 09:31
Местоположение: Stara Zagora
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZF » 13 сеп 2016, 12:16

Много моля някой от модераторите да закрие темата относно LZ18ARDF (аз не зная дали мога без да съм модератор), тъй като проблема ще решим окончателно по следния начин:

Емил Стойков LZ3HI и LZ1ZF поемаме солидарно на 100% разходите за:

1. Отпечатването на 2000 QSL LZ18ARDF и таксата за изпращането им през LZ QSL бюрото.
2. Изпращане директно по пощата QSL LZ18ARDF персонално до ВСИЧКИ участници в 18-то Световно първенство. Които нямат лични инициали до сътветния клуб (основно до Самара, Пенза и други).

73 ГошО
LZ1ZF

:)LZ1FW
Мнения: 873
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1FW » 13 сеп 2016, 12:34

LZ1ZF написа:Много моля някой от модераторите да закрие темата относно LZ18ARDF
... и оти ги ручахте жабетата?
:D :D :)LZ1CY
Мнения: 629
Регистриран на: 30 авг 2006, 11:13
Местоположение: Пловдив

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1CY » 13 сеп 2016, 15:45

Някой събираше правописни бисери. Ето малко за колекцията:
"lz1yq"
"ЗБИРКИ" , "ЛИЧМО" , "ЧУСТВА" , "ОВПТН" , "СЪДИЙ" , "СУКАЦИТЕ" , "ВРЕМЕ ВРЕМЕ" , "ИСТАМБУЛ" , "ЕДИН СЪС ДРУГ"
Понеже съм цитиран в горното съчинение, мисля, че имам право на отговор.
lz1yq написа:Точно така, контролен съвет има , само на книга.
1. Не е добре папагалски да се повтаря нещо казано от друг. Измисли нещо свое.
lz1yq написа:Нима трябва да упрекваме за това УС че двамата членове не са се виждали и чували сигурно от три години
2. Никъде никой не е писал, че упреква за нещо Управителния съвет. Неуспешен опит за манипулация и създаване на интрига.
lz1yq написа: Или по лесно е да се пишат Докладни / доноси / без да се вземат предвид мнението на другите членове и най вече на Председателя на КС.
3. Има огромна разлика между докладни и доноси.Както отговорих на един интересуващ се преди
една година точно по този въпрос - необходимо е да се чете. Най отгоре пише "Чрез Председателя
на КС на БФРЛ до Председателя на УС на БФРЛ" с отделно приложен екземпляр за Председателя на КС.
Въпрос на грамотност по отношение на административната кореспонденция.Някой освен да пише, не може и да чете.
Докладните са официално заведени в архива на БФРЛ и всеки има достъп до тях. Е, има разлика с едно
официално фалшиво писмо от БФРЛ, заведено в архива на Пловдивския Районен съд и станало вече
официален държавен документ. Ами ако се размирише? "К'во праим с'я?".
lz1yq написа: С една дума КС не работи адекватно.
Както писах по горе при това положение няма КС.
4. Добре е хора, които не са вземали участие в организиране, съдийстване и провеждане на състезания от
такъв висок ранг, да не вземат компетентно отношение по въпроса. Позволявам си тези думи, защото за
последните 20 години съм участвал в организиране, провеждане и съдийстване на 4 състезания от този ранг.


LZ1CY

lz1yq
Мнения: 1218
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz1yq » 13 сеп 2016, 16:47

Този съд ви върна в първи клас др. Гугов, да не споменавам колко бяхте изрядни десетки години назад и колко устава имахте, пак защото сте много изрядни. А кво шъ прайм ся шъ видим, защото знаем как се проведе последното отчетно изборно събрание / по стар Сталински метод / Пък и доста хора останаха учудени на това събрание. Ама нищо, има време.
Пишете си доноси и докладни, но поне предупреждавайте и другите от КС , да знаят и те, а не еднолично, всичко се пази нали знаеш. Ще ти се да са фалшиви някой писма ама не, и нали знаеш че има институции за проверка на подписи. Между другото на " Чалга състезанието " за гала вечерята отново закупих алкохола , за да легне по евтино, да не забравиш пак да го споменеш пред съдийката :lol:
А за доносите / докладните /кой към кого малко по нататък ......LZ1ZD
Мнения: 136
Регистриран на: 09 апр 2010, 11:09

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZD » 14 сеп 2016, 15:06

много ЯКОlz2rs
Мнения: 408
Регистриран на: 21 авг 2008, 16:14

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz2rs » 14 сеп 2016, 20:38

Здравейте колеги,
и кое е това "много Яко" LZ1ZD - не разбрах???! На мене ми хареса първият пост от 13.Септември на Крис LZ1YQ,особено
ми допадна началото на поста и критиката му към Милчо LZ1RF.
Но критиките му към Ангел не мога да ги приема,защото го познавам доста отдавна и знам,че не говори празни приказки.
Хареса ми и това:"" Много проблеми ще изчезнат, ако се научим да говорим един със друг , а не един за друг ".
Бъдете здрави!
73! Румен LZ2RSlz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz1fj » 15 сеп 2016, 09:48

Tsenkoff, в статията Ви в сайта на БФРЛ чета:

„Анрея Дяскова при девойките също стана Световен шампион в дисциплината FOXORING.»

Това се повтаря и в първия Ви коментар във Форума, на 12 септ. 2016, 16:30 ч.

В следвашия Ви коментар, от 12 септ. 2016, 20:24 ч. пък четем: „…беше специално повторено, че имаме още един Световен шампион - Андрея Дякосва.”

Викторчо, българката – свет. шампион се казва АНДРЕЯ ДЯКСОВА.

Разгеле, в Устава на БФРЛ има един много полезен член 21, ал. 1.
Що не се възползвате от него, в тази му алинея, тъй като ал. 2 на същия този чл. 21 е много по-неприятна …

Успех в търговията! (Някои вече Ви наричат не m-r Tsenkoff, а m-r Nadtsenkov, но те са лоши хора, не им обръщайте внимание, и си яжте, яжте, заедно с копанджията П. Данев- Pedaneff.)

73 от m-r Bozhiloff-LZ1FJ (транслитерацията не спазвам съзнателно).lz2ht
Мнения: 469
Регистриран на: 08 окт 2012, 17:23
Местоположение: KN12pq
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от lz2ht » 30 сеп 2016, 17:02

Чета, чета, пак чета и виждам, че по темата LZ18ARDF пише единствено LZ1ZF, защото човека тази тема го боли. Останалите "дискутиращи" както винаги се занимават с едно и също нещо - да се плюят един друг във форума, независимо каква е темата на разговора. Имам предложение към админите на форума - отворете раздел "Оплюване, заливане с лайна и ръсене на мозък" за да може всички тези оспамващи хорските теми драскачи да си се развихрят там. Господа другари, с подобен подход не само, че няма да привлечете млади хора за делото, а упорито се стараете да отвратите и останалите в редиците (прогресивно намаляващи) хора, които се наслаждават на хобито


Иван LZFF Coordinator

LZ1FW
Мнения: 873
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1FW » 01 окт 2016, 10:00

lz2ht написа:Чета, чета, пак чета и виждам, че по темата LZ18ARDF пише единствено LZ1ZF, защото човека тази тема го боли. Останалите "дискутиращи" както винаги се занимават с едно и също нещо - да се плюят един друг във форума, независимо каква е темата на разговора. Имам предложение към админите на форума - отворете раздел "Оплюване, заливане с лайна и ръсене на мозък" за да може всички тези оспамващи хорските теми драскачи да си се развихрят там. Господа другари, с подобен подход не само, че няма да привлечете млади хора за делото, а упорито се стараете да отвратите и останалите в редиците (прогресивно намаляващи) хора, които се наслаждават на хобито
Иване, колкото и да не ти се вярва, всичко написано в тази тема е по темата LZ18ARDF. И простотията на някои, и безочието на други, и удобното късогледство на трети. Темата е отражение на действителността - такава каквато е, а не такава каквато ни се иска да бъде.

Само с писане тук няма да стане, вярно е. Ама без писане пък хептен няма да стане.

В регистъра на КРС от 6805 лични опознавателни знаци към 03.08.2015 сме се стопили до 5877 към 20.09.2016 . Разликата за една година е -928 инициала или -14%. Средногодишното намаление на радиолюбителите, плащащи членски внос на БФРЛ за последните три години е с по 10-12% всяка година. При запазване на тази тенденция след две до три години БФРЛ изобщо няма да я има или ще представлява нещо коренно различно... Честно казано - аз не виждам изход от положението. Написаното в този параграф е много по по темата LZ18ARDF, въпреки че е песимистично...

Да си припомним: Редовна Национална конференция се свиква от Управителния съвет най-малко веднъж на три години. Трите години изтичат
http://bfra.bg/bg/component/content/art ... 5-14122014

lz1yq написа:А кво шъ прайм ся шъ видим, защото знаем как се проведе последното отчетно изборно събрание / по стар Сталински метод /
Идеи какво все още може да се направи, въпреки че и следващата Национална конференция няма начин да се проведе по друг начин?LZ6AJ
Мнения: 1333
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ6AJ » 01 окт 2016, 14:00

LZ1FW написа:...При запазване на тази тенденция след две до три години БФРЛ изобщо няма да я има или ще представлява нещо коренно различно... Честно казано - аз не виждам изход от положението...
как не виждаш бре, Сашо ?!

я, колко добре си го казал:
LZ1FW написа:...или ще представлява нещо коренно различно...
дали ARDF, SWAT, радио-ориентиране, радио-стрелба или радио-хотелиерство - има ли значение ... на кой от ръководството му пука ?
щом се налага - всичко може да бъде облечено в опаковка "радио" ...

важни са целите, истинските ... не тези, които се декламират !

73,
Любо


73,
Любо

LZ1ZD
Мнения: 136
Регистриран на: 09 апр 2010, 11:09

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ1ZD » 01 окт 2016, 22:08

Любо за радио хотелиерство мен ли визирашLZ6AJ
Мнения: 1333
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZ18ARDF

Мнение от LZ6AJ » 01 окт 2016, 23:30

неееееее Краси, съжалявам !
ти си собственик, а не комисионер ...
разликата е съществена, а аз - двете роли ги не бъркам.

:D

73,
Любо


73,
Любо

Отговори