поздравления за организаторите за отличната подготовка и положения труд! Битови условия, техническо осигуряване, спазване на предварително обявения график - всичко беше на висота.
Мен лично най-много ме впечатлиха т.н. "шерпи" начело с бай Слав как буквално на бегом разставяха антените, за да се вместят във времето. Съдията на точките идва няколко пъти да провери дали всичко е наред и дали имам нужда от нещо. Просто си личеше желанието на всички хора да направят така, че това състезание да се запомни, за което едно огромно БЛАГОДАРЯ!
Гошо дава добри предложения за следващото издание. Един от проблемите в Банско беше разполагането на част от участниците зад комплекса, който е под Голф клуба. За пълноразмерна антена и нормална мощност в задочно състезание това едва ли е кой знае какво препятствие, но за 3м клечка+затихвател и работа на 2-3км пряката видимост е от огромно значение. Ясно е, че не може за всеки да се осигури идеалната позиция, но нека следващия път да е на открито място. Ако е в Банско може да е поляната м/у главния път и комплексите. Имайки предвид положителните отзиви на чужденците предполагам догодина ще има още повече желаещи. В този смисъл предложението на Гошо за два кръга на разполагане на станциите е доста подходящо. Не мисля, че хората от вътрешния кръг ще имат кой знае какво преимущество при пряка видимост.
Дали да има два тура - като участник съм ЗА, но се удължава с още 1 ден мероприятието. Първо това ще вдигне разходите на спонсорите, второ за доста БГ участници означава още 1 ден отпуск и може да е проблем.
Добре е да се подобри разставянето на антените - или да е от предния ден, но пък някой трябва да ги пази през нощта или да се разставят по-рано сутринта. Като се бърза винаги има предпоставки за грешки или дефекти. На моята антена и липсваше болтчето м/у щирката и жичката от затихвателя, но го разбрах чак след контеста. Предполагам, че е паднало при транспортирането. Направи ми впечатление, че много слабо чувам станциите, но реших, че е заради сградите. Така и не проверих антената, защото бях от последните разставени по жребий и нямах време. Огнян и Владо са имали същия проблем, но са се усетили навреме и са го оправили. Можеше и аз да се сетя, ама...

Впечатленията ми от контеста са много добри, имах възможност да се запозная и да поговоря с топ-контестмените и живот и здраве догодина съм пак на линия.
73 Боян