lz3kf написа:Какво правим ние? Пием червеното......... и чакаме да дойде времето на бялото
Най-после един жив човек на този форум. За много години,да си жив и здрав.Обедно време е, слагай на масата
още една чаша,за мен, и да започваме. Ти си приятен събеседник.
"Спасяването на давещите се" си е тяхен проблем,поединично,така е при нас в момента,дори от доста време.
lz3kf написа:Във връзка с текущите събития ме вълнува един прост въпрос
Отговора на простите въпроси понякога е доста сложен и труден но мисля,че отдавна е отговорено в съседните
теми и конкретно и подробно.Има и линк към сайта на Румънската федерация и цитиран официален документ на тяхното правителство.
Дори мислех,че темата отдавна е приключила,че всички са наясно че "рибата мирише от главата". И за да бъда по ясен и конкретен:
1.Не може един министър на отбраната да пита представители на радиолюбителите "кои сте Вие и с какво се занимавате?".
Нима той не е бил в тази страна когато е имало ДОСО, ОВТПН, ОСО и всякакви други производни или няма достатъчно съветници?
2.Не може един министър,в чийто ресурс е справянето с появилата се обстановка, да каже,че снежна покривка от 1 - 1,5 метра
не може да се почиства защото е голяма и трябва да се чака да .....се стопи снега.
3.Не може един градоначалник да се опитва да прави иновации в снегопочистването на улиците и след като не се получи да мине отново на
почистване с пясък и сол.
4.Не може в една наредба за снегопочистването да пише че "снега от тротоарите да не се хвърля върху уличното платно а снега от
уличното платно да не се хвърля на тротоарите" и в същото време изобщо да не е помислено за извозване и изхвърляне някъде на
този сняг.
5.Не може това да се случи в Африка /там рядко вали сняг/ но при нас е факт,парадокс,абсурд но факт.
"Минахме няколко пъти през различни кодове - зелен, жълт, оранжев, сега вече е червен ..."
В коментар след някакви новини по интернет четох,че ще се въвежда специално за България и код "рядко кафяво" /тълкувай както си искаш/.
lz3kf написа:Отникъде нищо нито се чува, нито се вижда по тези въпроси.
Вярвам,че си чел достатъчно класиците Вазов,Ботев,Славейков,Алеко Константинов - преди повече от 100 години те са писали и това е актуално
все още.
Наздраве, Яж,пий и си носи новите дрехи,гледай си рахата,децата,къщата,колата,може и жената а за другото не се притеснявай,
току дошъл "Радецки с гръм" или поне извънземните.
73