На този линк съм сложил всички снимки на радиостанцията БРК-1

Работих доста време от селото (сега град Крън) на родителите на XYL-a (Мама Роси - LZ3RD) с 10РТ, преработено за 40 и 80м - и до днес ми стои като експонат. Дълго време го ползвах за слушателска дейност (LZ1-i-132) .lz2pdm написа:Някой работил ли е с предавателя на 10РТ?
Ако изтупаш Heathkita от прахта, може да излезе, че ефира пак си е чистlz1kz написа: незабравими времена - чист ефир, американци по дългия път
Heathkita (беше на клуба) му остана само приемника, предавателя изчезна някъде из България - някой от "наследниците" на радиоклубните техники го изпратил за ремонт и от тогава е в неизвестност - нито се знае кой го е изпратил, нито при кого е изпратен. Успях да спася приемника (без един два кварца - липсват му опорните за LSB и този за 28.0MHz) благодарение на LZ1DJ, който го открил случайно в едно село около Стара Загора - как е попаднало там е друга история, но сега е при мен докато не му организирам място в бъдещия радиоклуб "Арсенал".LZ3NY написа:Ако изтупаш Heathkita от прахта, може да излезе, че ефира пак си е чистlz1kz написа: незабравими времена - чист ефир, американци по дългия път![]()
Зная доста хора, които замениха лъскавичките си техники за по-стари. Сигурно не е случайно.
73!
С Р 23 прохождаха фазаните свързочници във ВВМУ. Имаше и няколко по нови приемника, включително един с цифрова индикация, а на масата на капитан Грозев стоеше една рожба на ГДР - EKD-500 на което ми беше разрешено да слухтя, докато колегите залягаха над телеграфа
Най-после успях да идентифицирам приемника - неговото означение е "Радист 1", произведен началото на 50-те години от Радиопром.lz2pdm написа: ↑13 юли 2017, 09:33Попадна ми един български приемник, който има същата конструкция на КПЕ с филипсови тримери. Предполагам, че е произведен по същото време и на същото място. Леко е преработен от неизвестен радиолюбител. На външен вид и донякъде като конструкция прилича на хибрид между ЕО4139 и FWB modell AQSt. Предполагам, че предназначението му е корабен радиоприемник, един от предшествениците на ПС-4. Имам вариант на захранващия блок с умформер вместо трансформатор.