LZ dx 2021
-
LZ dx 2021
Привет на всички четящи ! Бих искал да Ви попитам знаете ли кога ще излязат резултатите от LZ DX contesta за 2021г. ? Лицето Котаров възнамерява ли да си свърше поне веднъж една от малкото работи с които е натоварен във федерацията на време ?
Re: LZ dx 2021
Pole pole e суахили варианта на маняна.
Но я няма тази припряност и забързаност
Ай стига офтопик, дано следващия пост да са резултати
Или условия за 2023
Но я няма тази припряност и забързаност

Ай стига офтопик, дано следващия пост да са резултати

Или условия за 2023

_______
73 Valyo
73 Valyo
ЧЕСТИТО Пламене,
Поздравления за всички класирали се на призовите места.
За съжаление обаче отново на сертификатите няма подписи на LZ3NN и LZ5VK. Явно е много сложно да ги има.
Миналата година най-приятелски му казах на Веско, че според мен се излагаме пред чужденците. Поне аз до сега не съм получавал сертификат без този аксесоар.
73 приятен ден
Иван LZ1PM
За съжаление обаче отново на сертификатите няма подписи на LZ3NN и LZ5VK. Явно е много сложно да ги има.
Миналата година най-приятелски му казах на Веско, че според мен се излагаме пред чужденците. Поне аз до сега не съм получавал сертификат без този аксесоар.
73 приятен ден
Иван LZ1PM
Някой наистина може да не разбира колко е просто да се замени една неподписана картинка със същата, но с добавени подписи.
Обяснете му.
Аз нямам желание да обеснявам, но поне не му се подигравам.
Обяснете му.
Аз нямам желание да обеснявам, но поне не му се подигравам.
Аз мога да кажа, ама нямя...всеки случай нито "КВ мениджъра" нито Котаров са хората които го отчетоха.
73! от лошото куче Крис.
73! от лошото куче Крис.
Ванка, градивната критика за определен кръг от хора в УС на БФРЛ винаги е заяждане.
73!
Ванка това е работа бе човек. Хората си имат други приоритети...а това което трябва да се свърши за обикновените радиолюбители е последният им дерт.LZ1PM написа: ↑25 юни 2022, 11:05ЧЕСТИТО Пламене,
73 приятен ден
Иван LZ1PM
73!
Здраве желая!
Крис,
Да не би 24-часовото "бъхтене" да не е работа?
Както беше казал Панев, в един друг разговор : " - Как да работя за някого, след като той не иска да работи за мен?"
Или както един "другар" от УС се оправдаваше :
" - Това, Вашето, е хоби, чесане на краста. А за Нас от УС, организирането и отчитането на всеки контест, си е жив труд. Даже лишаваме семействата си от нас, в полза на Вас."... (цитатът не е дословен, но за смисъла гарантирам)
Истината, според мен, НЕ е по средата... Далеч не е!
Как е възможно един организатор на контест, да не уважава труда на всеки участник, без изключение ... поставяйки своя труд пред труда на тези, които дават живот на мероприятието му?
Елементарен пример - турнирът "Балчик-Вълни-Приятели" :
30 участника по 3 часа = 90 часа
Кросчек и прослушване на СДР записи - 10 вечера по 4-5 часа = 40-50 часа
Кое е повече?...че и двойно даже...
А ако приложим същата аритметика за LZDXC?
Крис,
Да не би 24-часовото "бъхтене" да не е работа?
Както беше казал Панев, в един друг разговор : " - Как да работя за някого, след като той не иска да работи за мен?"
Или както един "другар" от УС се оправдаваше :
" - Това, Вашето, е хоби, чесане на краста. А за Нас от УС, организирането и отчитането на всеки контест, си е жив труд. Даже лишаваме семействата си от нас, в полза на Вас."... (цитатът не е дословен, но за смисъла гарантирам)
Истината, според мен, НЕ е по средата... Далеч не е!
Как е възможно един организатор на контест, да не уважава труда на всеки участник, без изключение ... поставяйки своя труд пред труда на тези, които дават живот на мероприятието му?
Елементарен пример - турнирът "Балчик-Вълни-Приятели" :
30 участника по 3 часа = 90 часа
Кросчек и прослушване на СДР записи - 10 вечера по 4-5 часа = 40-50 часа
Кое е повече?...че и двойно даже...
А ако приложим същата аритметика за LZDXC?
73,
Любо
Любо
Любо, добре знаеш причините, аз също ги знам и съм ги казвал с факти. Просто момчетата толкова си могат...Руснака отчете Милара контест за два часа след получаването на последния отчет. Хората които взеха логовете, паролите и всичко необходимо за проверка и отчитане на LZDXC 2021 го направиха за два дена.........какво да ти кажа повече. Мъка....когато мързела ти е приоритет така се случва.
73!
73!
Нормално е състезание с мащабите на LZ DX Contest да се отчита за минути или часове (в зависимост от качеството на алгоритмите и използваната техника) с помощта на специализиран софтуер и за няколко дена БЕЗ специализиран софтуер, само със стандартните офис програми на Microsoft.
Това при положение, че всички отчети вече са в стандартен Cabrilo формат.
(Само за сравнителна информация: държавните първенства на CW и SSB се проверяват и отчитат БЕЗ предназначена специално за тях програма за около час.)
В реалността всичко зависи от наличието на организация, възможности, желание и мотивация.
Това при положение, че всички отчети вече са в стандартен Cabrilo формат.
(Само за сравнителна информация: държавните първенства на CW и SSB се проверяват и отчитат БЕЗ предназначена специално за тях програма за около час.)
В реалността всичко зависи от наличието на организация, възможности, желание и мотивация.
Всичко е ОК, но РЕЗИЛЪТ 2022 ще се увеличава ли?
Това е скандал! Или са решили да го закриват!?
Това е скандал! Или са решили да го закриват!?