УКВ състезанията на IARU r.1

Комуникации над 30 MHz
LZ1NY
Мнения: 697
Регистриран на: 04 сеп 2006, 16:59
Местоположение: Sofia

УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ1NY » 27 окт 2017, 11:34

Ново създадената работна група по организацията на УКВ контестите в IARU r.1 се обръща към всички радиолюбители (включително и към нас) с молба да споделим своето мнение относно условията и организацията на тези състезания.

Моля ви посетете следния линк, ще ви отнеме няколко минути. Надявам се, че повечето мнения и активност биха били полезни за да се изгради по-точна картина :

https://www.darc.de/referate/iaru/iaru-survey/


73! Виктор / LZ1NY

"Good Luck. Be patient. Do some research."

LZ1DJ
Мнения: 143
Регистриран на: 15 окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ1DJ » 31 окт 2017, 07:39

Редовно участвам и ми харесва това състезание, ама по-добре щеше линка да е на български, че"цял свят да го разбере" :D Все пак сме българи ! 73 LZ1DJ.



LZ1ZP
Мнения: 117
Регистриран на: 26 сеп 2006, 22:44
Местоположение: Plovdiv KN22ID
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ1ZP » 31 окт 2017, 11:42

Здравейте,
Аз си дадох мнението и направих препоръки към организаторите на ИАРУ УКВ състезанията.... Интересното е, че независимо от допитването, УКВ работната група е публикувала новия наръчник на УКВ менаджера : https://www.iaru-r1.org/index.php/vhfuh ... rsion-8-00. Там вече са направени промени в категориите участници в УКВ състезанията, въпреки че именно тази тематика се разисква във все още недовършеното допитване!? Защо бързат без да са се вслушали в "гласът народен", а и при положение, че следва дълъг период от време, в който няма контести, т.е. няма за какво да се бърза... Идеята за нови категории "един оператор, ниска мощност(до 100W) и една антена" и съответно "много оператори, ниска мощност(до 100W) и една антена" трябва да се адмирират, най-малкото защото в тези категории попадат почти всички LZ станции ! Мен лично ме притеснява полемиката за използването на чат и "селф спотинг" в чата. Идеята тотално да се забрани ползването на чат ще доведе при нас до намаляване на броя на връзките с поне 10-20%, нещо което няма да се отрази така пагубно на станциите от централна Европа. Ние използваме чата, изключително за уговаряне за връзки на големи разстояния, а и разчитаме на него за да накараме "европейците" да врътнат антените си насам. Надявам се, че разумът ще надделее и в най-лошия случай просто ще се получат две отделни категории участници, както на КВ - такива, които ползват интернет и такива, които не го ползват. Естествено, аз съм твърдо зад идеята, да се предупреждават или наказват участници, които ползват чата за обмен на информация касаеща валидността на връзката.
Препоръчвам на всички активни УКВ-исти да вземат участие в допитването. Поздрави.
Жоро



LZ3NY
Site Admin
Мнения: 851
Регистриран на: 28 авг 2006, 19:04
Местоположение: Amsterdam, The Netherlands
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ3NY » 31 окт 2017, 12:43

Здравей Жоро
И аз им пуснах онзи нещо подобно, само че по-простичко - "Колкото повече ограничения - толкова по-малко участници.". Избора го оставям за тях.
73! Митко


Value has a value only if its value is valued.

lz2pep
Мнения: 103
Регистриран на: 12 мар 2009, 16:36
Местоположение: Razgrad

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2pep » 31 окт 2017, 12:55

Не вярвам тотално да се забрани чата. По вероятно е да останат старите правила.
Забранява се обмяна на информация в чата относно QSO-то , но е разрешено в чата от типа Sked 144.250 ?
Всички се надяваме да няма промяна.
Това което виждам от Handbook е че се обсъжда текст , който гласи че станция за която се установи че обменя информация за QSO по чат , интернет и т.н. ще получи жълт картон.......така че Виктор да има подготвени картони :lol:



LZ2FP
Мнения: 70
Регистриран на: 12 апр 2012, 10:46

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ2FP » 07 ное 2017, 15:59

Здравейте!
И аз пуснах мнение, и искам да го споделя. За такива неща трябва да има активност, хората да си казват мнението. Иначе знаете какво става с пасивните :-). Идеята да се появи категория до 100W EIRP и една антена е супер, да има шанс за по-слабите участници като нас и да има някаква справедливост в борбата. Само не знам как ще се контролира, да не се появят 50 ватови киловати :-). В ON4KST добра идея е по време на контест локаторите да не са видими. В противен случай тези които го ползват имат много сериозно предимство пред останалите. Това, че някой ще се спотне къде работи, не е проблем. Като се спотнат 500 човека, върви го чети и върви ги търси... И без това ще чуеш само този, който можеш да чуеш. Идеята да има категория асистиран и неасистиран също не е лоша, все пак ON4KST е помощник, който променя правилата с 20-30 процента. Най- важното остана за накрая. Предложих сумата от точките да се умножава по сумата от работените квадрати. Не знам дали това би ги накарало да си въртят антените насам, само се надявам. Състезателите с по-голям опит могат да преценят по-добре. Ако решите, че идеята е добра или лоша, отивайте на сайта и пишете мнения, да не сме пасивни че.........:-) 73!



LZ1ZP
Мнения: 117
Регистриран на: 26 сеп 2006, 22:44
Местоположение: Plovdiv KN22ID
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ1ZP » 08 ное 2017, 10:45

Здравейте и поздрав на всички активни УКВ любители!
Една или може би най-важната причина, за това да се търси по-голяма масовост в състезанията посредством въвеждане на нови категории е тази, че от управителното тяло на IARU R1 осъзнават нарастващия апетит на телекомите за заемане на нови честотни диапазони, в близост или направо в част от тези ползвани от радиолюбителските служби! Това е най-осезаемо именно в УКВ/СВЧ диапазона, поради което е крайно належащо да се докаже, че отделените от ITU честоти се използват!
В тази връзка мисля, че е добре и в нашите УКВ състезания да се въведат нови категории и да се възстанови категорията "само ЧМ", с цел да се повиши активността(?!) и да се приобщят повече хора , особено млади, към любимото ни хоби. Може би е крайно време да направим и свой „активити контест” , по време и правила съвпадащи с тези на 9A и YO ?!
73’s Жоро



lz2fo
Мнения: 109
Регистриран на: 25 юни 2007, 10:38
Местоположение: VIDIN

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2fo » 08 ное 2017, 11:40

Жоре,здравей,да тъкмо ,мислех днес да се активирам по тази тема. Аз своето мнение изпратих по рано но то едва ли ще помогне много.Да ,много ще си помогнем сами ,но трябва да се търсят месни форми за активизиране на "масите". Не ми се вижда особено активен в това отношение годишния календар за УКВ състезанията.Три пъти в годината сме активни и то ако нямаме работа, не се развали времето или близките ни не са планирало друго!! Ето от тази неделя завърши вече активността та чак до май месец догодина...Искаме Европа да си завърта антените насам ,но ние активни ли сме се, или само когато на нас ни е нужно и кеф?? Едно време на състезание знаеш правехме много по - малко връзки при много по трудни технически условия но почти всеки ден можеш да се чуе някой ЛЗ на банда .Сега чакаме едно от трите състезания и искаме другите да работят за нас "да ама - не".Никой не се готви да е активен през зимата ,минава сезона и всичко в мазето, да чака напролет отново да са борим за "ШАМПИОН ПО УКВ" В това УКВ влиза всичко 50,144,432 и кой колко може по-нагоре. Хората занимаващи се със спорт гледат да го раздробят на много дисциплини и форми заради популяризиране,реклами,доходи и т.н..Ние се свиваме и правим супер състезатели....Подкрепям идеята за целогодишна ,активност и то по всички бандове и модове...Трябва сами да си завоюваме място под слънцето, без да чакаме подаяния..Лошо е че все повече остаряваме ние .а младите хем ги няма ,хем не се интересуват ,хем ние нищо не им показваме и други и други явления...Ето аз и поради това пуснах днес мнение и по темата за "ЕХО ОТ ЛУНАТА" във форума с малко статистика и картинки .Поради малкия обем, на прикачен файл не мога да покажа повече работи...

LZ2FO Цецо



lz2ht
Мнения: 469
Регистриран на: 08 окт 2012, 17:23
Местоположение: KN12pq
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2ht » 09 ное 2017, 10:06

Признавам си чистосърдечно, че УКВ не ми е много по душа, макар че в последните години съм се включвал в състезания. Къде просто за участието (с магнитна антена на колата - толкова), къде по-сериозно като ко-оператор в отбора на радиоклуб. Но наистина три състезания годишно ми се струват малко. Може би не е тук мястото, но искам да попитам има ли ту хора, които се занимават с цифрови видове работа за експерименти?


Иван LZFF Coordinator

LZ1ZP
Мнения: 117
Регистриран на: 26 сеп 2006, 22:44
Местоположение: Plovdiv KN22ID
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ1ZP » 09 ное 2017, 11:12

Здравей LZ2HT,
Да, разбира се че има хора, които се занимават с цифрови видове работа на УКВ. Цецо LZ2FO, това което е презентирал като връзки чрез отражение от луната е направено на JT65. Всички, които работим чрез отражение от метеорни следи ползваме FSK441 или MSK144. За тропосферни връзки ползваме отново JT65 и FT8 . Не бих казал, че има много ентусиасти, но има! В тази връзка ( сигурно ще дотегна на Виктор като действащ УКВ мениджър) IARU R1 VHF групата се допитват и за възможността да бъдат въведени изцяло "цифрови" категории участници в контестите, а именно категорията MGM - machine generated messages !? Така е, нещата се развиват...
В тази връзка искам да споделя мнението си за един български програмен продукт, който широко се ползва от УКВ и КВ "цифроваци" по целия свят, но незнайно защо не се споменава нито тук нито във фейсбук страницата "LZ HAM RADIO" - MSHV на LZ2HV. Личното ми мнение е, че декодирът му работи много по-добре от всички версии на WSJT в режимите, които аз съм ползвал. Моля Ви, изтеглете го от страницата на Христо - LZ2HV и го пробвайте.
73's Жоро



lz2fo
Мнения: 109
Регистриран на: 25 юни 2007, 10:38
Местоположение: VIDIN

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2fo » 09 ное 2017, 11:20

Иване ,здравей, в последните години се занимавам основно с цифрови видове работа но основно за УКВ обхват 144Мхз. Работя предимно мeтеорни връзки ,връзки през луната както и тропо такива използвайки цифровите методи на работа.Погледни коментара ми в раздела за "ЕХО ОТ ЛУНАТА"...Ако има нещо заповядай за коментар...

LZ2FO Цецо



lz2fo
Мнения: 109
Регистриран на: 25 юни 2007, 10:38
Местоположение: VIDIN

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2fo » 09 ное 2017, 11:39

Жоре, LZ1ZP за програмата на Христо аз имам друго мнение .Ползвал съм я и за метеори и за луната . Има проблем с декодирането и с показване на декодирането,също не ми харесва много неговия "водопад" .Става въпрос за виждането на полезния сигнал- не се виждат много отчетливо слабите сигнали. Може и да греша, но за луната за мен най- добре се държи WSJT-10.Страхотни декодирания,абсолютно вярно декодиране,без фалш и др. За метеори най си харесвам WSJT-9. Дори имам критика и към най- новата версия WSJT-x. Това са въпроси за друг коментар..
73! LZ2FO Цецо



LZ1DJ
Мнения: 143
Регистриран на: 15 окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ1DJ » 09 ное 2017, 12:24

Здравейте ентусиазирани УКВ-сти. Ще бъда кратък. Съпричастен съм с мнението на Сашо LZ2FP една антена, до 100 вт. Смятам, че ще бъде удачно да остане старото положение да се предава QRA локатора за да може веднага да излязат точките когато се ползва EDI формат на чешката програма http://ok2kjt.net/edi За "жълтите"картони също съм съгласен. Време има, да не се бърза. На всички УКВ-сти желая успехи, лично и семейно щастие !

LZ1DJ Коста 73 !
Последна промяна от LZ1DJ на 27 ное 2017, 01:20, променено общо 6 пъти.



lz2ht
Мнения: 469
Регистриран на: 08 окт 2012, 17:23
Местоположение: KN12pq
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2ht » 09 ное 2017, 16:50

LZ1ZP написа:Здравей LZ2HT,
Да, разбира се че има хора, които се занимават с цифрови видове работа на УКВ. Цецо LZ2FO, това което е презентирал като връзки чрез отражение от луната е направено на JT65. Всички, които работим чрез отражение от метеорни следи ползваме FSK441 или MSK144. За тропосферни връзки ползваме отново JT65 и FT8 . Не бих казал, че има много ентусиасти, но има! В тази връзка ( сигурно ще дотегна на Виктор като действащ УКВ мениджър) IARU R1 VHF групата се допитват и за възможността да бъдат въведени изцяло "цифрови" категории участници в контестите, а именно категорията MGM - machine generated messages !? Така е, нещата се развиват...
В тази връзка искам да споделя мнението си за един български програмен продукт, който широко се ползва от УКВ и КВ "цифроваци" по целия свят, но незнайно защо не се споменава нито тук нито във фейсбук страницата "LZ HAM RADIO" - MSHV на LZ2HV. Личното ми мнение е, че декодирът му работи много по-добре от всички версии на WSJT в режимите, които аз съм ползвал. Моля Ви, изтеглете го от страницата на Христо - LZ2HV и го пробвайте.
73's Жоро
Жоро, благодаря за инфото. Но честно казано JT65 ми идва доста мързеливо, а FT8 не съм гo пробвал, признавам си. Освен това, както вече казах, конфигурацията ми не ми позволява да съм "лунатик" или да ловя камъните докато падат :wink: Като цяло имах предвид нещо по-прозаично като PSK, Domino, Hell за наземна връзка. Скаран съм с УКВ-то заради ЧМ и лаладжийниците по ретранслаторите, но съм отворен за експерименти. Ще погледна Ицовата програма, а ако се въведат и цифрови категории току-виж съм се амбицирал повече по УКВ-то :), до сега наблягам на доброто старо CW


Иван LZFF Coordinator

LZ1ZP
Мнения: 117
Регистриран на: 26 сеп 2006, 22:44
Местоположение: Plovdiv KN22ID
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ1ZP » 09 ное 2017, 17:01

Здравей бате Коце,
Условията на състезанията организирани от БФРЛ трябва да бъдат същите, по които се провеждат състезанията под егидата на IARU R1. Мисля, че две мнения по този въпрос не трябва да има. Така, че ако след анкетата ( между другото, след над 1000 гласували в анкетата се оказва, че само 3% са под 30години и над 30% са над 60 години ?!) се стигне до решение за промяна на условията, по начина по който предлагате със Сашо, то всички ще трябва да се съобразят с това.
Бате Цецо, на мен ми беше доста странно в началото, когато започнах да работя с програмата на LZ2HV. Чисто визуално и функционално MSHV и WSJT се различават. Аз намям преки впечатления от декондинга на JT65 на EME, но последно чух отзиви от Стамен LZ6Y/LZ1KU след последния ARRL EME contest, а те са много в полза на MSHV декодера. Няма да споря за възможностите на едната или другата програми, може би трябва да се отвори и нова тема за това, но със сигурност трябва да се адмирира и подкрепя направеното от български радиолюбител, затова приканих хората да пробват.
Иване, за съжаление изброените от теб цифрови режими не се ползват на УКВ. При твоите "възможности" е най-добре да пробваш назенмо разпространение на радиовълните TROPO в един от двата режима JT65 или FT8. Да, JT-то е много бавно, заема широка лента и следователно не е шумозащитено в условия на голяма активност. Аз съм фен на FT8 а като гледам по КВ обхватите именно този режим е най-популярен в момента. За да направиш проба обаче е необходимо да се уговориш с някой кореспондент първо на KST чата, така е УКВ...
73'с Жоро



LZ5HP
Мнения: 22
Регистриран на: 17 авг 2012, 13:15

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ5HP » 10 ное 2017, 12:38

Присъединявам се към мненията, че три или четири състезания за цяла година са малко.
Ако погледнем календара на IARU , ще видим че между "големите" 24-часови състезания има голям брой по-малки състезания от по няколко часа, при това често са вечер, след работно време.
В Австралия пък имат дни на активност например " 23 on 23 " , т.е. активност на 23 см на 23-ти всеки месец. Има и други подобни дни, те са по-малко ангажиращи от състезанията, защото не се пишат отчети.
Мисля , че и "Антенните работилници" също са прекрасна идея , която косвено повишава активността на УКВ . Би било добре "работилниците" да станат традиционни, но ще трябва сериозно да се помисли за организацията, защото е много трудно такова събитие да се организира само от един или двама души.



lz2ht
Мнения: 469
Регистриран на: 08 окт 2012, 17:23
Местоположение: KN12pq
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2ht » 13 ное 2017, 15:19

LZ1ZP написа:Здравей LZ2HT,
...
В тази връзка искам да споделя мнението си за един български програмен продукт, който широко се ползва от УКВ и КВ "цифроваци" по целия свят, но незнайно защо не се споменава нито тук нито във фейсбук страницата "LZ HAM RADIO" - MSHV на LZ2HV.
...
73's Жоро
Жоро, издърпах програмата, инсталирах я, но не ми излиза лентата с менюта най-отгоре... Така че ще оставя за някой друг път :wink:
MSHV-scrshot.jpg
Ето така изглеждат нещата при мен. Инсталирана е 64-битовата версия на лаптоп с Windows 10
73!


Иван LZFF Coordinator

LZ2HV
Мнения: 1
Регистриран на: 14 ное 2017, 08:25

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ2HV » 14 ное 2017, 10:27

Здравейте всички,
Много съм разочарован от мненията на част от българските радиолюбители относно нещо, което се прави от българин, а именно, че единствено те намитат начин да го обсъждат в негативна посока. Досега в моята работа съм контактувал с много радиолюбители от други страни и не се намери нито един да коментира по такъв обиден начин продукта, който създавам. Но явно при нас българите това е нормално.

Здравей LZ2HT,
Програмата не поддържа разделителна способност повече от +125%.
Ако желаете да видите всички менюта, трябва да промените дисплей настройките на 100% или 125% на вашия Windows 10,8,7….. след това да рестартирате компютъра.
73 LZ2HV



LZ5EE
Мнения: 223
Регистриран на: 09 фев 2012, 14:24
Местоположение: София
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ5EE » 14 ное 2017, 12:12

Здравейте всички,
Много съм разочарован от мненията на част от българските радиолюбители относно нещо, което се прави от българин, а именно, че единствено те намитат начин да го обсъждат в негативна посока. Досега в моята работа съм контактувал с много радиолюбители от други страни и не се намери нито един да коментира по такъв обиден начин продукта, който създавам. Но явно при нас българите това е нормално.
Христо, не го приемай навътре, той този с негативното мнение толкова си може... Ако имаше приз за неадекватно мнение, сигурен съм, че щеше да e начело.



LZ2AB
Мнения: 175
Регистриран на: 04 май 2009, 16:21

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ2AB » 14 ное 2017, 20:57

Христо,не се притеснявай
програмата си работи добре.
Поздравления от мен.
LZ2AB



lz2ht
Мнения: 469
Регистриран на: 08 окт 2012, 17:23
Местоположение: KN12pq
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2ht » 15 ное 2017, 08:44

LZ2HV написа:Здравейте всички,
Много съм разочарован от мненията на част от българските радиолюбители относно нещо, което се прави от българин, а именно, че единствено те намитат начин да го обсъждат в негативна посока. Досега в моята работа съм контактувал с много радиолюбители от други страни и не се намери нито един да коментира по такъв обиден начин продукта, който създавам. Но явно при нас българите това е нормално.

Здравей LZ2HT,
Програмата не поддържа разделителна способност повече от +125%.
Ако желаете да видите всички менюта, трябва да промените дисплей настройките на 100% или 125% на вашия Windows 10,8,7….. след това да рестартирате компютъра.
73 LZ2HV
Благодара, Ицо. Ще пробвам така. Ако нещо пак не ми се получи значи повредата е в моя телевизор :lol:


Иван LZFF Coordinator

lz2ht
Мнения: 469
Регистриран на: 08 окт 2012, 17:23
Местоположение: KN12pq
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2ht » 15 ное 2017, 09:05

LZ5EE написа:
Здравейте всички,
Много съм разочарован от мненията на част от българските радиолюбители относно нещо, което се прави от българин, а именно, че единствено те намитат начин да го обсъждат в негативна посока. Досега в моята работа съм контактувал с много радиолюбители от други страни и не се намери нито един да коментира по такъв обиден начин продукта, който създавам. Но явно при нас българите това е нормално.
Христо, не го приемай навътре, той този с негативното мнение толкова си може... Ако имаше приз за неадекватно мнение, сигурен съм, че щеше да e начело.
Страхотен си! Пак намери теле под вола. Къде видя негативно мнение? Споделянето, че при мен нещо не се получава ли е негативно мнение? За какво според теб съм написал каква е системата, на която съм го инсталирал? Много е просто, но явно е под висотата на твоя интелект и за това не си го разбрал - за да получа адекватен съвет какъв може да е проблема. И го получих, за разлика от твоя бълвоч. И да уточним все пак - мнението ми негативно или неадекватно е? Или за теб разлика няма? Започвам да виждам тенденционно заяждане от твоя страна към мен (и не само към мен, общо взето към всички, които не са съгласни с твоето мнение) и смятам да взема мерки. Сега те оставям да се радваш на величието си и започвам да се занимавам с неща по-приятни от това да се занимавам с теб


Иван LZFF Coordinator

lz2ht
Мнения: 469
Регистриран на: 08 окт 2012, 17:23
Местоположение: KN12pq
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz2ht » 15 ное 2017, 09:41

LZ2HV написа: Здравей LZ2HT,
Програмата не поддържа разделителна способност повече от +125%.
На 100% много ситнее на 11,6" монитор :D Но на 125 е без проблем. Ще я пробвам при първа възможност


Иван LZFF Coordinator

LZ1ZP
Мнения: 117
Регистриран на: 26 сеп 2006, 22:44
Местоположение: Plovdiv KN22ID
Контакти:

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от LZ1ZP » 28 дек 2017, 21:26

Здравейте,
Весели празници на всички! Готов е анализът от допитването проведено от DARC, относно УКВ състезанията под егидата на IARU R1. http://www.iaru-r1.org/images/VHF/File_ ... 202017.pdf.
Следствие на допитването се променят условията за провеждане на УКВ състезанията на IARU R1 през следващата 2018 година. http://www.iaru-r1.org/images/VHF/File_ ... s_2018.pdf.
Публикувани са резултатите от:
"IARU R1 50/70 MHz Contest 2017". https://www.iaru-r1.org/images/VHF/File ... _final.pdf.
"IARU R1 145 MHz Contest 2017". https://www.iaru-r1.org/images/VHF/Resu ... 017_v2.pdf.
Приятно четене и Весела Нова УКВ Година....
73's Жоро



lz1dx
Мнения: 67
Регистриран на: 10 яну 2008, 23:51

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz1dx » 29 дек 2017, 22:08

Здравейте УКВ ентусиасти,
Прегледах отчетите....това е положението!!
Една по оптимистична картина на фона на Луната.
Това са резултатите за 2017 година на DUBUS contest CW.
www.marsport.org.uk/dubus/EMEcontest2016results.pdf
Весели Новогодишни празници и на слука!!
73 Нед LZ1DX



lz1dx
Мнения: 67
Регистриран на: 10 яну 2008, 23:51

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz1dx » 29 дек 2017, 22:13

Здравейте,
А това са резултатите за 2017 год на DUBUS contest cw.
http://www.marsport.org.uk/dubus/EMECon ... esults.pdf
73 Ned LZ1DX



lz1dx
Мнения: 67
Регистриран на: 10 яну 2008, 23:51

Re: УКВ състезанията на IARU r.1

Мнение от lz1dx » 04 яну 2018, 17:44

Здравейте Лунатици и УКВ ентусиасти,
Публикувани са резултатите от ЕМЕ контестите за 2017 година на този линк.
http://www.arrl.org/files/file/ContestR ... 202_03.pdf
Участието на LZ станциите е впечатляващо и добро.
На всички които са работили през Луната от името на Ст.Загорската ЕМЕ група благодарим и очакваме други даже и като множители от LZ.
Поздрави
73 Ned LZ1DX



Отговори