Боби,lz2be написа:Любо, пробвай с файла да видиш какво ще е класирането, ако не участвам на присъственото. Миналата година не можах да отида.На SSB тура имам 260Q, а други стн завършиха почти с 300. Това са 86 точки или половината от тази разлика се стопява. Не знам как би се случило при тази активност, но както виждаш се случваLZ6AJ написа:ако от LZDXC си получил 30 т. повече от мен, колко QSO по 2 т. и без множител трябва да направя повече от теб в най-силните ти 4 вътрешни турнира, за да стопя разликата ?
по мои сметки около 180 т. ... (вземам за база 300 QSO максимален резултат за първенеца)
и как би се случило това при тази активност във вътрешните контести ?
73 Боян
пробвах ... ако в SSB-тура получиш наистина 86 т., а на присъственото не отидеш - крайният ти резултат се очертава към 445 т.
дотук всичко казано и от теб потвърждава думите ми - ако на LZDXC успееш да кешираш 30 т. повече от втория след себе си, в останалите избрани от теб 4 контеста, може и да не си даваш зор ... и веднага ти пояснявам кое от моите писания не си разбрал (или се правиш, че не си разбрал). при положение, че такова е представянето ти в останалите вътрешни състезания до момента, спокойно можеш да си позволиш даже да не участваш в едно до края ...
продължавам да твърдя, че разлика от 30 т. за "КВ-шампионата", заработена в LZDXC, е непосилна за стопяване в последващите вътрешни контести, освен ако лидерът не помогне с бездействие ... да го кажем : "не си даде почивка"
...
искам да бъда правилно разбран - аз чужда сметка не правя, имам си достатъчно мои ... искам да помогна, регламентът да бъде изчистен и максимално справедлив ... такъв, че да побеждават най-добре представилите се. и не всичко, което аз мисля и предлагам е единственото най-добро. но трябва да се обсъжда, да се споделя, да се говори, да се правят сметки. така всичко ще се избистри и ще си дойде на мястото. (сега се сещам какво бях писал в отговор на Вальо LZ2XA, че няма как да дадеш насила, ако не ти искат даденото ) ... и въпреки това ...
а онова, някой да има претенции за титла, без да е участвал в LZDX или без да е ходил на присъственото ? ... няма как да бъде квалифицирано, освен като неморално ... същата работа, като да имаш право да станеш КВ-шампион само 2 пъти ... оттам нататък шампион ще е втория след теб, после третият след него и така насетне - всички шампиони. ти ги пухаш на ставане и лягане, а те се кичат пред публиката и се снимат за спомен ... току виж започнали и да си вярват, че са шампиони. детски болести !
имало едно време една машина за "майстори на спорта", тя се казвала LZ1KVV ... десетки имена били титуловани през нея ... м.с. ... з.м.с. ... свидетелства, ДКМС-та, плюшени червени покривки и завеси ... но цялата работа изнасяли винаги едни и същи ... петима-шестима.
...
да не говорим, че съгласно днешния регламент класацията е за станции, а не за оператори.
има ли тогава присъственият турнир място в списъка с "КВ-шампионските" изяви ?
73,
Любо