Млади български радиолюбители - победители в национален STEM конкурс

Място за въпроси и отговори.
LZ1NY
Мнения: 690
Регистриран на: 04 сеп 2006, 16:59
Местоположение: Sofia

Млади български радиолюбители - победители в национален STEM конкурс

Мнение от LZ1NY » 27 яну 2019, 21:06

Младите български радиолюбители Мирабела Димова и Мартин Ненов от най-младия български радиоклуб LZ1KAK в Димитровград представиха свой проект на Националниия конкурс за STEM науки в училище-2018.
Работата на двамата шестокласника "HAM-STEM" с основаниe зае първо място в категория Инженеринг сред учениците 4-8 клас.
За тези, които не са шестокласници, може да поясним, че STEM е съкращение от Science, Technology, Engineering, Mathematics :-)
IMG_9941_1.JPG

Здравейте,
Аз съм Мирабела!
А аз съм Мартин!
Ние сме ученици от Основно училище „Алеко Константинов“ град Димитровград. В него преподават учители, които правят часовете ни интересни, забавни и лесни. Имаме възможност да развиваме нашите умения и след часовете – училищна телевизия, хор, клубове по интереси и спортни секции.
В Основно училище „Алеко Константинов“ стартирахме проект „HAM-STEM“ в края на месец ноември 2017 г. Целите на проекта са да се представи и популяризира пред широката общественост хобито радиолюбител и основите на безжичните комуникации; да се осъществи професионално ориентиране, чрез запознаване на учениците с основите на радио комуникациите, астрономията и защитата при бедствия и аварии; да се повишат уменията на учениците за създаване и публикуване на мултимедийно съдържание по темите от проекта; да се повишат комуникационните уменията на учениците и на социалната им интеграция, чрез разработване и представяне на проекти и чрез комуникация със специалисти в разработваните по проекта области.
А ръководителят на "младите радиолюбители" и техен учител по Информационни технологии Георги Гочев ( LZ1EDU ) бе избран за едни от двамата SUPER STEM УЧИТЕЛИ национални победители за 2018.
IMG_9950.JPG
Тази пролет ще ги очакваме по-често по радиолюбителските обхвати!


73! Виктор / LZ1NY

"Good Luck. Be patient. Do some research."

Отговори