Нов републикански рекорд в CQ WW DX CW QRP Contest

LZ1BB
Мнения: 207
Регистриран на: 31 авг 2006, 10:48
Местоположение: София

Нов републикански рекорд в CQ WW DX CW QRP Contest

Мнение от LZ1BB » 12 окт 2012, 11:50

През 1986г спечелих плака в състезанието CQ WW DX CW Contest като се класирах на първо място в света в категорията един оператор всички обхвати QRP. Въпреки, че беше период на минимум на слънчевата активност и време без клъстери, скимери и компютри дори, резултата ми се задържа като републикански рекорд цели 25 години. Рекордите, обаче, са за това да бъдат подобрявани.

С гордост съобщавам, че през 2011г републиканският рекорд в най-авторитетното радиолюбителско КВ състезание CQ WW DX CW Contest в категорията един оператор всички обхвати QRP е подобрен. Новият рекордьор е LZ2SX.

Честито, Бояне, моите поздравления! Стискам ръката ти!!! Мисля, че бях достоен предшественик.

Пожелавам ти здраве и още по-добри резултати! Тази година първо място не само в LZ, а и в света! Време е да сдам щафетата и там.На конкуренцията пожелавам успешно да те следва, пък защо не и да те надмине! :D Да победиш целия свят в CQ WW DX CW QRP Contest в категорията всички обхвати е трудно, но пък носи неописуемо удоволствие. Пожелавам на повече хора да го изпитат и изживеят!

73, LZ1BB
CQ WW DX CW world winner SOAB QRP 1986
Републикански рекорд до 2010гlz2sx
Мнения: 100
Регистриран на: 05 сеп 2008, 08:47

Re: Нов републикански рекорд в CQ WW DX CW QRP Contest

Мнение от lz2sx » 12 окт 2012, 22:38

Благодаря Хари !

Аз също се радвам като прочета в някое радиолюбителско списание или сайт за постиженията на LZ р/станции .
Контестингът от 1986г. и съвременния такъв се различават , както казваш .Нови технологии , различен кондишън и много повече локални смущения от разни уреди и устройства в големия град.
Но УДОВОЛСТВИЕТО от това , че човек постига своята малка победа винаги е налице .
За един -това е поставянето на нова антена , за друг- вземането на ново радио , за трети - участието в състезания . Важното е да има положителни емоции, които да ни зареждат след трудовия ден .
Ще се радвам , като се видим -да обменим мнения за стратегии , антени и всичко друго свързано с любимите ни състезания . Убеден съм , че има какво да науча от теб !

Бъди здрав !

73 Боян / LZ2SXОтговори