LZ DX Contest 2018
LZ DX Contest 2018
Останаха само пет седмици до тазгодишния LZ DX Contest.
Време е да задвижим някои организационни неща.
По време на последния УС на БФРЛ поех задължението да координирам дейностите, свързани с изработката и изпращането на плаките на победителите в LZ DX Contest 2018.
ТЪРСЯТ СЕ СПОМОЩЕСТВОВАТЕЛИ!
Цената на една плака (изработка и пощенски разходи за изпращането ѝ) е 50 лева.
Плаките са 17 на брой (три за LZ и четиринадесет за чуждестранни участници).
Който желае да се включи, нека се свърже с мен на lz1bj@yahoo.com
Информация за начина на плащане на плаките ще давам лично на заинтересувалите се.
Време е да задвижим някои организационни неща.
По време на последния УС на БФРЛ поех задължението да координирам дейностите, свързани с изработката и изпращането на плаките на победителите в LZ DX Contest 2018.
ТЪРСЯТ СЕ СПОМОЩЕСТВОВАТЕЛИ!
Цената на една плака (изработка и пощенски разходи за изпращането ѝ) е 50 лева.
Плаките са 17 на брой (три за LZ и четиринадесет за чуждестранни участници).
Който желае да се включи, нека се свърже с мен на lz1bj@yahoo.com
Информация за начина на плащане на плаките ще давам лично на заинтересувалите се.
Re: LZ DX Contest 2018
На плаките ще бъде ли изписано, на видно място, името
на спомоществователя ?
73's
Павел
на спомоществователя ?
73's
Павел
Бойчо пиши ме отново.
Павка, това е задължително условие и винаги се е спазвало.
73!
Павка, това е задължително условие и винаги се е спазвало.
73!
Списъкът със спомоществователите за 17-те плаки е попълнен.
Благодаря на всички, които се отзоваха.
Плаките ще бъдат изработени и изпратени веднага след отчитането на LZ DX Contest 2018.
Надявам се това да стане до края на януари 2019 г.
73 LZ1BJ
Благодаря на всички, които се отзоваха.
Плаките ще бъдат изработени и изпратени веднага след отчитането на LZ DX Contest 2018.
Надявам се това да стане до края на януари 2019 г.
73 LZ1BJ
Моля долното да не се възприема като заяждане, но не мога да разбера следното:
В условията пише:
"При участниците в категория "Много оператори" е валидно 10-минутно правило за смяна на обхват и/или вид работа. "
В секция F.A.Q. :
"7. Колко често мога да сменям обхвата и вида работа? Има ли някакви ограничения за смяна на обхват и вид работа от станция, участваща в категория Е (много оператори)?
След смяната на вида работа, операторът в която и да е категория трябва да работи на този вид работа най-малко 10 минути. Няма ограничения за смяната на обхват, но продължава да важи 10-минутното правило за род работа. Пример: ако работите 5 минути на 20 м. SSB и преминете на 15 м., трябва да продължите да работите на SSB поне още 5 минути преди да преминете на CW на 15 м. "
Кое е вярното?
73!
В условията пише:
"При участниците в категория "Много оператори" е валидно 10-минутно правило за смяна на обхват и/или вид работа. "
В секция F.A.Q. :
"7. Колко често мога да сменям обхвата и вида работа? Има ли някакви ограничения за смяна на обхват и вид работа от станция, участваща в категория Е (много оператори)?
След смяната на вида работа, операторът в която и да е категория трябва да работи на този вид работа най-малко 10 минути. Няма ограничения за смяната на обхват, но продължава да важи 10-минутното правило за род работа. Пример: ако работите 5 минути на 20 м. SSB и преминете на 15 м., трябва да продължите да работите на SSB поне още 5 минути преди да преминете на CW на 15 м. "
Кое е вярното?
73!
Цецо, здраве желая !
цял ден никой от организаторите не ти отговаря ...
мое лично мнение :
1. принципно положение - условията винаги са с по-висок приоритет;
2. в конкретния случай - освен горното, текстът на условията е от 2 години, а това във FAQ виси от 15 години и няма кой да го килне.
и малко история :
по спомен, написаното в поз.7 от FAQ е коментар на първата версия на условията, при въвеждането и на SSB като вид работа (края на 2002 г./началото на 2003 г.). инициатор за въвеждане на 10-минутното правило за всички категории (в т.ч. и сингълите) бе твоя градски Валери LZ2CJ. помня и мотивите му, по време на дебатите на 3764. но и тогава, и сега не намирам логика за подобно ограничение ... най-вече спрямо тези, които още по онова време имаха желание за работа SO2R.
Бойчо и Крис имат думата ...
73,
Любо
цял ден никой от организаторите не ти отговаря ...
мое лично мнение :
1. принципно положение - условията винаги са с по-висок приоритет;
2. в конкретния случай - освен горното, текстът на условията е от 2 години, а това във FAQ виси от 15 години и няма кой да го килне.
и малко история :
по спомен, написаното в поз.7 от FAQ е коментар на първата версия на условията, при въвеждането и на SSB като вид работа (края на 2002 г./началото на 2003 г.). инициатор за въвеждане на 10-минутното правило за всички категории (в т.ч. и сингълите) бе твоя градски Валери LZ2CJ. помня и мотивите му, по време на дебатите на 3764. но и тогава, и сега не намирам логика за подобно ограничение ... най-вече спрямо тези, които още по онова време имаха желание за работа SO2R.
Бойчо и Крис имат думата ...
73,
Любо
73,
Любо
Любо
Менажер на контеста е Веско, LZ5VK. Така че думата е за него
Само той може да промени на сайта т.7 от ЧЗВ.
Според мен тази точка, така формулирана, е в противоречие с условията на състезанието.
Но да чуем неговото мнение...
Павка а спри се бе човек !
Нали се досещаш какво ще последва ?
Имам чувството че го правиш нарочно за да можеш после да оревеш орталъка че има цензура
Нали се досещаш какво ще последва ?
Имам чувството че го правиш нарочно за да можеш после да оревеш орталъка че има цензура
73de LZ1WDX /Стефан Александров/
Стефчо, не се ядосвай браточка!
Просто ми идва малко смешно като гледам, как двама членове
на УС разговарят през форума и то по важен въпрос!
Явно нямат никакъв контакт помежду си, за да го обсъдят
на съответното ниво.
Те се излагат, не аз.
Може и аз да греша, но така ми прозвуча, за което се извинявам!
И какъв е смисъла да ме триеш и после пак да ме публикуваш?
73's
Павел
Просто ми идва малко смешно като гледам, как двама членове
на УС разговарят през форума и то по важен въпрос!
Явно нямат никакъв контакт помежду си, за да го обсъдят
на съответното ниво.
Те се излагат, не аз.
Може и аз да греша, но така ми прозвуча, за което се извинявам!
И какъв е смисъла да ме триеш и после пак да ме публикуваш?
73's
Павел
Не гледаш внимателно Павка не съм те трил аз
73de LZ1WDX /Стефан Александров/