Бояне, здравей !
радвам ти се, как без да си вярваш, продължаваш да облъчваш ...
как искаш да забият колчето там, където няма да ти пречи да го заобиколиш.
пордължавай в същия дух - убеждавай ни как в задочни състезания е добре да има "асистед" и "неасистед" категории, а в присъственото - няма нужда
и как трябва да се допускат изключения за неспазване на поредността на номерата в случай, че се генерират от рс ... едва ли не само шепа участници ползват компютри и за тях това следва да е оправдание. ха ха ха
относно задължителния престой на един вид работа -
само ще ти напомня, че слушам редовно ... и съм чувал как се правят двойни връзки (CW+SSB) на една честота.
има ли нужда да ти давам пример с номерата ?
сигурен съм, че няма ... но тъй като се правиш на ударен, явно има :
------------------------------------------------------------------------------------------------------
SSB ... 1213 ... LZ2XYZ ... 015 012 ... LZ1ZYX ...006 008
викащия : "хайде, ела сега и долу на 3535"
търсещия : "ок, след малко, трудно ми е да се настройвам"
викащия : "тогава направо сега на 3535, от мен 016 006, а от теб пиша 007 015, QSL ?"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
и така - отново след 32, или 43 или 68 минути ... кога се появи кореспондента на SSB честотата :
"да напишем пак и една долу ... айде, успех ... и след половин час пак тука !?"
изобщо не им пука на артистите в скеча, че може и друг да има на честотата, че всичко се чува и помни, а може би и записва.
колкото и да не им се иска на Бойчо и Крис, трябва да са наясно, че без SDR-запис и дълго слушане след това, едва ли може да се случи справедливо отчитане.
но първо по регламента ...
споделям идеята на Иван LZ1PM, но като начало НЕ в толкова краен вид ... и предлагам :
1. при всеки отделен случай на несъответствие при формирането на контролните номера, при валидно QSO по отношение на останалите реквизити, на участника му се отнемат половината от точките, полагащи се за това QSO (в случая на КВ-първенствата вместо 2т. ще получава по 1т.). санкцията се прилага без значение, коя част от предавания номер не е формирана по условие и се отнася само за кореспондента, предаващ този номер.
2. в случай на установено и доказано заличаване на действително завършени QSO или добавяне на такива, без да са били реално осъществени в ефир, участника се декласира, а отчетът му се използва за контрол.
3. в случай на установено и доказано разместване на времената в дневника на даден участник, същия се декласира, а отчета му се използва за контрол.
73,
Любо