http://forum.bfra.org/viewtopic.php?f=1 ... 702#p13702lz4ge написа:Коце като гледам БАЗАР-а е празен а като се замисля... повече няма да стъпя във сайта и форума!
А за клубовете - прави един и действай ...
http://forum.bfra.org/viewtopic.php?f=1 ... 702#p13702lz4ge написа:Коце като гледам БАЗАР-а е празен а като се замисля... повече няма да стъпя във сайта и форума!
Павел, здравей !LZ1FY написа:... нагърбваме се с
непосилната задача да го заместим...
Предложението за финансовата помощ е добро, но за съжаление БФРЛ няма никаква възможност. Членският внос, който се набира през годината, не стига дори за издръжката на офиса и за плащане на членския внос в IARU...lz1yq написа: ..... на следващото заседание на БФРЛ ще предложа ако Федерацията иска да се представи както подобава да се помисли за финансова помощ на хората които ще участват в мероприятието. Не съм съгласен че тези участници които навъртяха по 300км и повече са длъжни да си плащат и пътни и храна и ток и какво ли не още само заради това че били избрани / в повечето случай молени / да участват от името на БФРЛ и това да се счита за престиж...
явно идеята за "федерация като сдружение на клубове" не работи ... или поне не върши работа. не и за КВ-спорта !LZ1BJ написа:...Предложението за финансовата помощ е добро, но за съжаление БФРЛ няма никаква възможност. Членският внос, който се набира през годината, не стига дори за издръжката на офиса и за плащане на членския внос в IARU...
Напоследък като чуя думата "реформа" и изтръпвам, защото в нашенски вариант реформа стана синоним на съсипия.LZ2LDS написа:................така че реформи, господа ! ...
73
Не разбирам тази реплика. Все си мислех, че федерацията сме всички ние, допринасящи кой с каквото може за общото ни дело.LZ2LDS написа:....покаже ли федерацията, че ги има и без чужда помощ, тогава много от нас ще донадят горница ... но чак тогава !
73
Да, наистина УС на БФРЛ се занимава само с лисици.LZ5VV написа:Савко,приятелю,.....
Много добре ти е известно ,че УС на БФРА се занимава само с лисици.
Благодаря на LZ5VV за високата оценка, която ми е дал като КВ менажер и късовълновик.LZ5VV написа:Единствен в УС е Крис ,дето е от нашата черга.
Членски внос плащат около 350-400 човека, та сме твърде далеч от бройката 5-6 хиляди.LZ5VV написа:За тях сме гайле. Трябваме им само за масовка. Ако от М-вото им отпуснат някакви пари, преди това да покажат, че имат 5-6 К. членове/по регистрация/..
Точно така е. Например LZ1BJ не положи 7-8 часа работа, за да създаде общия лог на LZ7HQ.LZ5VV написа:Изобщо не се интерсуват дали сме на 10-то,15-то място в IARU HF./..
Не ги интересува изобщо дали LZ7HQ е излязло в ефир../..
Е, аз имам нерви и затова ти отговарям. В изказването си ти си засегнал (надявам се да е неволно) не само мен, но и почти всички останали членове на УС на БФРЛ.LZ5VV написа: 73, Иво
P.S. Мнението ми е лично. Не е необходимо някой да ми отговаря.
И аз неам нерви
Тази реплика я подминавам, защото е в категорията „тролене”.LZ5VV написа:Бойчо,
Но това ,което си написал ми прилича на доклад на
местната партийна организация за последната петилетка,отпреди 1989г.
- На свое заседание УС на БФРЛ упълномощи LZ1YQ (също член на УС) да се заеме с организацията на участието в IARU ContestLZ5VV написа:И след като ми отговаряш , бъди добър КОНКРЕКТНО да отговориш на следното:
С какво УС помогна за организацията на LZ7HQ-2015г. .
Повтарям още един път – в момента БФРЛ няма възможност да финансира никого.LZ5VV написа:2.На 27.02.2015г. на УС на БФРЛ на КОЙ СА ДУМИТЕ-/не е цитат/
- LZ7HQ си правят кефа, не е нужно да се финансира нищо
--- при което един от гостите излезе от възмущение
Това ти изказване не ти прави чест. Подвеждаш се по хора, които непрекъснато се опитват да породят конфликт КВ – радиозасичане.LZ5VV написа:3. Пак от същото заседание-
-НИЕ НОСИМ ПРИХОДИ,НИЕ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯМЕ ПАРИТЕ.
За пореден път се заяждаш с мен в стил "детска градина".LZ2LDS написа:Бойчо, здравей !
не възнамерявам да коментирам мрънкането ти като второкласник ...
Потвърждавам само получените картички.LZ2LDS написа:няколко питания имам :
1. да разбираме ли, че след IARU-HF, на всеки кореспондент на LZ7HQ се изпраща картичка ?
Тази година не зная какво е рекламирано. Обърни се за подробна информация към някой присъствал.LZ2LDS написа:2. освен престиж, какво рекламира БФРЛ във Фридрихсхафен ?
Засега са похарчени 175 лева за отпечатването на пет хиляди QSL (2000-LZ90IARU, 2000-LZ2015KM, 1000-LZ7HQ)LZ2LDS написа:3. какъв е общият годишен бюджет за КВ-дейности на федерацията за 2015 година ?
Не се безпокой. Примерно миналата година за КВ бяха похарчени над 12000 (дванадесет хиляди) лева и няма начин да са заплатени от членския внос, защото той бе в рамките на 4000-5000 лева, а КВ-то приходи не генерира.LZ2LDS написа:4. ако приемем, че 350 души са платили членски внос през клубовете си за миналата 2014 година - колко от тези клубове се занимават изцяло с КВ / УКВ, колко от тях изцяло с ARDF и колко смесено ? да не се окаже, че КВ- и УКВ- активистите поемат плащането на офиса и други административни разходи, а лисичарите - не участват солидарно според приходите, което генерират?
Току що и ти сложи съчка в огъня на конфронтацията.LZ2LDS написа:аз също не приемам конфронтацията между отделните спортове в хобито ни, но явно УС на БФРЛ сте тези, които първи ги насаждате.