Страница 1 от 1

Ден на радиото 2020

Публикувано: 27 апр 2020, 22:17
от lz2pep
Хайде не остана.
Предполагам освен да сте понамалили запасите от ракия по време на карантината сте и поизбърсали техниката и стегнали антените.
Тази година освен извънредното положение ще се опитва да ни пречи и времето, което както се казва за сега е променливо :lol: .
Въпреки това съм сигурен че ще има доста български участници. От обсега на нашите кореспонденти на запад предполагам само big guns, ще отсъстват. Все пак 2 Regional си влиза в няколко страни в тяхното си класиране за УКВ шампиони или там както са ги определили. Състезанието като първо за нас през годината винаги събира доста БГ участници. Сега предполагам ще отсъстват само мултиоператор станциите. Между другото , във връзка с писмото на IARU , някои страни имат допълнителни условия за това състезание и да се надяваме да е само за това. А именно няма да правят класиране в категория мултиоператор. Участници може и да работят и да пращат логове но няма да има класиране. Такова правило тук в България за Ден на радиото не е приемано ....като всеки има глава на раменете и сам решава как да участва, дали да бъде солидарен с карантината или да реши че сам не може да пие... :lol: , ако реши да излиза и успее да пробие блокадата.....
Всички се надяваме за LZDX контеста нещата да са вече по добре и да може да се излиза без проблеми. Доста хора имат нови техники и нови антени и със сигурнос желаят да се изявят.....
Успех на всички и не забравяйте че има един обхват 50 Мхц , който в последните години събира малко участници. Въпреки че не влиза в общото класиране, все пак е включен в условията на състезанията и за да се стимулира активността е възможно да има малка изненада за участника /индивидуален/ направил най много километри на 50 Мхц сумарно от трите български контеста.
73 и дочуване в ефира!

Re: Ден на радиото 2020

Публикувано: 28 апр 2020, 15:58
от LZ2AB
Дано времето позволи да има участници и по баирите,
та да има с кого да се чуваме.
Иначе обичайните заподозрени.
Успех на всички и до чуване.

Re: Ден на радиото 2020

Публикувано: 28 апр 2020, 22:36
от lz2pep
Само като информация " День радио" в Русия няма да има този уикенд. По точно ще бъде преместен най вероятно за 1-2 Август/ непотвърдено като дата/. Една много добра възможност за БГ станции , особено ако тропото е добро.