Интерактивна карта на българските любителски ретранслатори

Комуникации над 30 MHz
LZ2DMV
Мнения: 1
Регистриран на: 13 авг 2019, 02:26

Интерактивна карта на българските любителски ретранслатори

Мнение от LZ2DMV » 21 авг 2019, 22:45

Здравейте, колеги!

Бих искал да споделя нещо върху което работя от известно време - проект за интерактивна карта на радиолюбителските УКВ (цифрови и аналогови) ретранслатори на територията на страната.

Всичко започна със собствената ми нужда от подобен ресурс, а след като го направих за себе си, идеята ми се стори добра и реших, че си заслужава да се доразвие, за да е в полза на всички. От техническа гледна точка, проектът не е нещо особено - използвам готови плъгини, които управлявам с малко код. По-трудоемката задача бе извличането на данните, тяхното сортиране и преглеждане за грешки, както и актуализирането им, тъй като и в двете бази данни (макар и сравнително актуални) присъстват някои неточности, най-често свързани с променена локация на ретранслатори и наличие на вече излезли от употреба такива.

Вторият етап, който все още тече, е генерирането на "петна", отразяващи планираното покритие на ретранслаторите. За момента такива има за около 1/4 от ретранслаторите, като може би до края на септември или най-късно в началото на декември, се надявам такива да има за всички репитри.

Линк: https://lz.free.bg/

Съвместима е и с мобилни устройства.

Изображение

Междувременно, ако забелязвате нещо по картата, което трябва да се оправи или добави, може да пишете както тук, така и във формата тук.

Наистина се надявам картата да е полезна и с общи усилия да поддържаме информацията на нея актуална. Аз се ангажирам да отделям време, доколкото мога. Отворен съм за предложения, които биха придвижили проекта към по-добро. :)

Поздрави от LZ2DMV!LZ1MDK
Мнения: 76
Регистриран на: 24 апр 2011, 08:34

Re: Интерактивна карта на българските любителски ретранслатори

Мнение от LZ1MDK » 22 авг 2019, 20:39

Здр, отворете този линк, в голям процент е актуален http://repeaters.lz1ny.net/cgi-bin/repeaters.py
73Отговори