Страница 1 от 1

Регистрация местоположение за IARU VHF Contest 2018

Публикувано: 30 авг 2018, 11:07
от LZ1ZP
Здравейте колеги,
Тестово, проучвателно или просто пробно, за да видим дали има смисъл от това, е създаден формуляр за заявка на местоположение за IARU VHF Contest 2018. Идеята е преди всяко по-голямо УКВ състезание участниците в него да регистрират/информират останалите, от къде ще участват и с каква апаратура. Това евентуално би благоприятствало избягването на конфликт при избор на работна точка, но също така дава реална информация за очакваната активност. За състезания, в които се работи на повече от един обхват, ще бъде въведен/въведени допълнителни графи указващи очакваната активност на всеки един регистрирал се по обхвати. Предложения за промяна на формуляра, нека да са след края на състезанието, ще се приемат с благодарности. Реализацията в момента е на база Google Docs на личния ми акаунт, което означава, че само аз мога да я редактирам. Направил съм само една промяна, LZ1CLK беше изписал погрешно инициала си. Надявам се Асен, като УКВ мениджър на БФРЛ, да приеме идеята и да я доразвие. Така реално да се узакони този експеримент и да стане практика, която да подпомага работата по организиране и провеждане на УКВ състезанията. Хубаво би било тази информация да е достъпна директно в http://vhfcontest.bfra.bg.
Формулярът се намира тук https://goo.gl/forms/JQEDDrU18eWyM4b92.
Резултатите на регистрираните участници тук https://goo.gl/forms/JQEDDrU18eWyM4b92.

Поздрави и успех в състезанието,
Жоро

Re: Регистрация местоположение за IARU VHF Contest 2018

Публикувано: 30 авг 2018, 13:35
от lz1yq
Жоре, какво ще се случи ако дадена станция заяви желания от нея QTH за цялата година. Дали някой друг няма да има желание на някое от състезанията и те да отидат там, на същия QTH, ей така за разнообразие. Пример : Ана Цанова е депозирала молба в КРС за всички свободни еднобуквени инициали, без значение цифрата. Всеки който иска да притежава такъв инициал от нея ли трябва да иска разрешение......Просто питам. Иначе желая приятно време най вече за всички горе на баирите.


73! LZ1YQ

Re: Регистрация местоположение за IARU VHF Contest 2018

Публикувано: 30 авг 2018, 16:39
от LZ1ZP
Крис, каквото и да си приказваме, нищо няма да стане без компромис и разбиране. Въпреки писаниците във фейсбук със Сашо се чухме по телефона и се разбрахме. Усещам обаче, че и други тимове имат желание за Беклемето, например. Не е само това мястото, желано от повече хора обаче...
Говорих с няколко човека, може би е назрял момента за това да се въведат правила за ползване на по атрактивните и достъпни места за работа, като в същото време се вземат под внимание факторите - отдалеченост на ползвателя, рейтинг на състезанието ( има много УКВ състезания, тези които са най-желани са 2), възможности на желаещия ( ако иска да ползва някоя от най-желаните точки за работа, по време на някой от най-желаните контести, то да се е доказал да речем с призово място предходната година ?!)...Няма да е лесно.
В същото време ми се върти идея да се създаде база данни на точки подходящи за работа в УКВ състезания. Всеки може да направи кратко описание на мястото, от което е работил във формат - географски координати, локатор, особености (надморска височина, видимост по посоки), начин за достъп (описание на пътищата, разрешителни), снимки, лице за контакт с Е-mail и GSM. Аз винаги когато обикалям из България, се "оглеждам" за нови точки за работа на УКВ. Имам си такова "заболяване", както предполагам още много хора. Имам уверението на Иван LZ3GM, че може да помогне с радио-профил на точките за работа.

Re: Регистрация местоположение за IARU VHF Contest 2018

Публикувано: 30 авг 2018, 16:54
от lz1yq
Жоре, каквото и да е , важно е да не се нарушава приятелството. Не винаги призовото място трябва да е приоритет. Предполагам другите отбори ходят и заради купона, природата и положителните емоции от работата със станцията. Може би ще се чуем в събота или неделя. Разрових из мазето , сложих си и антенка на покрива, радио на масата с всички видове работа. Днес ми направиха и ПУЦ за работа на УКВ :lol: .Желая успех на всички.


73! Крис

Re: Регистрация местоположение за IARU VHF Contest 2018

Публикувано: 30 авг 2018, 16:59
от LZ3NY
Като се засекат на баира, ще играят в един отбор :lol: Това ще вдигне точките и на по-високите обхвати, ако са екипирани.

Успех на всички мераклии.

Re: Регистрация местоположение за IARU VHF Contest 2018

Публикувано: 30 авг 2018, 18:54
от lz1yq
Най ми хареса предложението на Анди Съчков във фейса :lol:


LZ1YQ

Re: Регистрация местоположение за IARU VHF Contest 2018

Публикувано: 30 авг 2018, 20:27
от lz2pep
В източна българия съм набелязал доста точки за работа....Не са толкова интересни като на 1500 м н.м. но.......
От едната работим LZ6R .....другата сега ще бъде изпробвана на ИАРУ KN33KM. Другите по нататък......

Re: Регистрация местоположение за IARU VHF Contest 2018

Публикувано: 03 сеп 2018, 14:45
от LZ1ZP
Формулярът за регистрация на местоположение за IARU VHF 2018 прекрати съществуването си. Благодаря на всички дали информация.
Резултатите ще останат видими още известно време: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =478979171

73's Жоро