LZ1RF написа:ДО
УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БФРЛ
ДО
КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ НА БФРЛ
Мисля,че след като е сезиран,Контролния съвет на БФРЛ трябва също да вземе отношение по въпроса.
Искаше ми се да използвам цитати от по-горе написани мисли и предложения но ще стане много дълго.
Ще се постарая да бъда възможно кратък.Солидарен съм с всички благодарности и добри думи,казани
по адрес на "младото поколение" заело се да обнови репитерната мрежа в страната и с това да даде
възможност на радиолюбителите да комуникират по-лесно а в момент на необходимост репитрите да се
използват за истинското им,стратегическо предназначение- улеснена комуникация при аварии и бедствия
/много актуална тема в последно време,ще бъде и актуална в бъдеще/. Тези момчета свършиха и
продължават да вършат голяма по обем и стойност работа без да си спестяват собствени сили и средства.
Гледам снимките им от Ботев и Мусала и си спомням за моите планинарски "подвизи" преди много години.
След това лирично отклонение-по същество. Живеем във времето на демокрация-измислена или не,все
пак демокрация.Много от нас са пребивавали,живяли или живеят в страни с истинска демокрация и знаят,
че демокрация значи стриктно спазване и изпълняване на всички закони.Основния закон за радиолюбителската
дейност са "Техническите изисквания" на КРС.Конкретно-всеки репитер,всяко предаващо радиосредство
има документ,лиценз,разрешително /или който както иска така да го нарече/ в който документ пише кой
е собственик,кой е отговорник,технически параметри и адрес на инсталиране.Ако БФРЛ желае да смени
отговорник на репитер или други параметри-няма проблеми,комуникира с КРС и те издават нов документ.
ДОКУМЕНТ с главни букви.Също собственоста - ако тези съоръжения са собственост на БФРЛ - документ за
собственост /републиканските репитри задължително трябва да са собственост на БФРЛ/, ако са дарение-
документ за дарение.Но преди всичко документ който да се спазва. За хората,които са свършили тази голяма
работа - документ и награда за свършената работа.Приказките и похвалите са само добри пожелания.
Някъде в тази тема на форума беше написано,че в страната има работещи репитри без съответното разрешение
от КРС. Е, какво значи това? Не веднъж съм писал,че този сайт и форум се чете от цял свят,та дори и от КРС.
Също много пъти ме е впечатлявало начина на изказване,езика,на който се пише и други такива малки
подробности.Нека уважаваме себе си и другите около нас. По време на демокрацията "всичко е разрешено"
но.....в рамките на закона.С пожелание за толерантност,взаимно уважение и приятелски отношения за да
запазим това,което е създадено и се прави за радиолюбителското хоби,за нас.
73