Протокол от заседание на УС на БФРЛ написа: 1. Отчет за изминалия период (от последното заседание на УС).
1.3 Стефан Александров - LZ1WDX
Разяснява изменението и допълнението в закона на МВР за новия чл. 41, ал.2 за предоставяне безвъзмездно на радиочестотен ресурс на доброволческите формирования и структури по врме на кризи, бедствия и аварии. Това е заслуга преди всичко на активността на радиолюбителите, членове на БФРЛ, заниамващи се в това направление. От МВР ще бъде предоставена и необходимата техника в този дипазон.
Това може да е успех за организираните доброволци подписали съответен договор, но е и край на РАДИОЛЮБИТЕЛСКАТА аварийно-спасителна дейност с възможно участие на ВСИЧКИ радиолюбители. А след като и техниката ще се предоставя от МВР направо не разбирам каква е връзката на това с радиолюбителството. Нещата стават професионални и обвързани с договори отношения, а аз много държа да съм обикновен хобаджия със склонност да помага на хора при нужда.ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи написа: б) създава се ал. 2:
„(2) За изпълнение на дейностите по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях на кметовете на общини се предоставя безвъзмездно радиочестотен ресурс от радиочестотния спектър за граждански нужди за ползване от създадените доброволни формирования.“
Сякаш възгледите ми доста се отдалечават от генералната червена линия чертана от УС на БФРЛ...