Български станции, които се чуват по света
Български станции, които се чуват по света
zdraveite
ot po4ti 3 godini plavam s malka vetrohodna lodka po sveta. imam kv radio i interesno zanimanie e da slu6am bg ham stancii. poslednata godina sym v SW pacific i po4ti vsqka sutrin okolo 5am mestno vreme 4uvam razgovorite mejdu bg hams na 80m, no mnogo pyti probvah da se obadq i za sajalenie nikoi ne me 4uva. predpolagam 4e pri4inata e 4e pri men e izkliu4itelno tiho, a v bg osobeno v gradovete ima mnogo smu6tenia. vednyj samo zasqkoh bg signal na 20m - lz2vt, 4uva6e se na +20db, no za sajalenie ne mojah da napravq vryzka s nego, moje bi poradi malkata mojtnost na moito radio. bi bilo interesno za men ako ima jelae6ti da si ugovorim 4asove za probi i eventualno da se 4uem.
ot po4ti 3 godini plavam s malka vetrohodna lodka po sveta. imam kv radio i interesno zanimanie e da slu6am bg ham stancii. poslednata godina sym v SW pacific i po4ti vsqka sutrin okolo 5am mestno vreme 4uvam razgovorite mejdu bg hams na 80m, no mnogo pyti probvah da se obadq i za sajalenie nikoi ne me 4uva. predpolagam 4e pri4inata e 4e pri men e izkliu4itelno tiho, a v bg osobeno v gradovete ima mnogo smu6tenia. vednyj samo zasqkoh bg signal na 20m - lz2vt, 4uva6e se na +20db, no za sajalenie ne mojah da napravq vryzka s nego, moje bi poradi malkata mojtnost na moito radio. bi bilo interesno za men ako ima jelae6ti da si ugovorim 4asove za probi i eventualno da se 4uem.
Въпреки, че не разполагам с добри антени за DX и мощности повече от 100 вата, бих се опитал да се чуем. Като начало дай информация като приблизителни координати (достатъчно е с точност до градус или малко по-точно) за да видим на кой обхват и по кое време ще е възможно да се чуваме. Второто важно нещо е да кажеш предпочитания вид работа - SSB, CW, digi ?
Иначе наистина в градовете е почти невъзможно без насочена антена да се чуе добре, но за експеримента бих излизал и /p за да се чуем.
Мога да работя на CW, SSB, RTTY и PSK. Предпочитаните ми обхвати са 7 и 14 MHz. За 3.5 MHz нямам ефективна антена.
SW Пасифик - това около Нова Зеландия ли е ?
Желая ти леко плаване! 73!
Иначе наистина в градовете е почти невъзможно без насочена антена да се чуе добре, но за експеримента бих излизал и /p за да се чуем.
Мога да работя на CW, SSB, RTTY и PSK. Предпочитаните ми обхвати са 7 и 14 MHz. За 3.5 MHz нямам ефективна антена.
SW Пасифик - това около Нова Зеландия ли е ?
Желая ти леко плаване! 73!
Здравей 4WP,
Много, много ти завиждам за пътешествието и специално за южните морета. Съжалявам, че не можем да се чуем - не работя на SSB. Но за тези, които ще се пробват ще бъде полезно да знаят какво радио и каква антена имаш? Освен за слушане досега използвал ли си го за връзки? На къде тръгваш след YJ?
Много, много ти завиждам за пътешествието и специално за южните морета. Съжалявам, че не можем да се чуем - не работя на SSB. Но за тези, които ще се пробват ще бъде полезно да знаят какво радио и каква антена имаш? Освен за слушане досега използвал ли си го за връзки? На къде тръгваш след YJ?
Здрасти Васко!
Наистина ми беше познат инициала, но признавам, че не потърсих инфо след като пуснах отговора в темата.
Погледнах DX атласа, в момента се намираш в YJ, и тресетата до там са същите както до VK и ZL.
Ще потърся за софтуер който дава някакви прогнози за трасетата спрямо честотата, но така на първо четене на 14 MHz подходящи времена за QSO са около 0600 UTC, тук вече ще е 0900LZT а при теб 1700 локално време.
За 7MHz вероятно около 1800 UTC, 2100LZT а при теб е 0500 локално време. За съжаление сега през лятото (при нас) на 7 прохождението не е особенно добре.
18 и 21 MHz почти не хващам да са отворени и за съжаление сега в минимума на слънчевата активност са почти неизползваеми за QSO до YJ.
Сутрин ми е трудно да работя, тъй като съм на работа, може да опитаме някоя събота/неделя когато няма SSB контест.
Емо (LZ2EVI) скоро също плава, но тогава бях в процес на смяна на апаратурата и така не планирахме скед.
В момента съм със 100 вата, Kenwood TS-450 и FT-857 (имам и FT-817 но това отива в QRP категорията). Антена-тунер Icom AT-130 - същия като твоя и съм изключително доволен от работата му. Монтирал съм го отвън, непосредствено до антената. Имам (почти) хоризонтален триъгълник за 7 MHz, с лек наклон в посока на JA (всъщност при преглед на азимуталната карта, посоката е и към теб), а за 14 с дипол. И двете антени са на около 6-7 метра над земята.
Идващия уикенд ще има Venezuelan Independence Day Contest на CW/SSB. Мисля, че покрай него може да опитаме да се чуем. Остава да уговорим часове. Пък и някой още може да даде акъл за честоти/диапазони.
Наистина ми беше познат инициала, но признавам, че не потърсих инфо след като пуснах отговора в темата.
Погледнах DX атласа, в момента се намираш в YJ, и тресетата до там са същите както до VK и ZL.
Ще потърся за софтуер който дава някакви прогнози за трасетата спрямо честотата, но така на първо четене на 14 MHz подходящи времена за QSO са около 0600 UTC, тук вече ще е 0900LZT а при теб 1700 локално време.
За 7MHz вероятно около 1800 UTC, 2100LZT а при теб е 0500 локално време. За съжаление сега през лятото (при нас) на 7 прохождението не е особенно добре.
18 и 21 MHz почти не хващам да са отворени и за съжаление сега в минимума на слънчевата активност са почти неизползваеми за QSO до YJ.
Сутрин ми е трудно да работя, тъй като съм на работа, може да опитаме някоя събота/неделя когато няма SSB контест.
Емо (LZ2EVI) скоро също плава, но тогава бях в процес на смяна на апаратурата и така не планирахме скед.
В момента съм със 100 вата, Kenwood TS-450 и FT-857 (имам и FT-817 но това отива в QRP категорията). Антена-тунер Icom AT-130 - същия като твоя и съм изключително доволен от работата му. Монтирал съм го отвън, непосредствено до антената. Имам (почти) хоризонтален триъгълник за 7 MHz, с лек наклон в посока на JA (всъщност при преглед на азимуталната карта, посоката е и към теб), а за 14 с дипол. И двете антени са на около 6-7 метра над земята.
Идващия уикенд ще има Venezuelan Independence Day Contest на CW/SSB. Мисля, че покрай него може да опитаме да се чуем. Остава да уговорим часове. Пък и някой още може да даде акъл за честоти/диапазони.
za sajalenie na 14mhz prohojdenieto ne e dobro v momenta, ne 4uvam evropeiski stancii. na 3.5mhz ne6tata sa mnogo po stabilni, 80-90% ot slu4aite kato pusna radioto 4uvam bg hams, no kakto kazah te ne me 4uvat. mo6tnostta mi e 150W, mnogo ot stanciite koito 4uvam sa s po 100W, no qvno 6uma pri tqh e mnogo, v okeana e dosta tuho. o6te 2-3 dena sym v port vila i 6te imam internet, taka 4e moje da se ugovorim za nqkakvi 4asove za probi. posle plavam kym thursday island, australia, t.e. doblijavam se do bg i moje bi 6te e po-lesno.
pozdravi,
lz4wp
pozdravi,
lz4wp
Здравей Васко!LZ4WP написа:za sajalenie na 14mhz prohojdenieto ne e dobro v momenta, ne 4uvam evropeiski stancii. na 3.5mhz ne6tata sa mnogo po stabilni, 80-90% ot slu4aite kato pusna radioto 4uvam bg hams, no kakto kazah te ne me 4uvat. mo6tnostta mi e 150W, mnogo ot stanciite koito 4uvam sa s po 100W, no qvno 6uma pri tqh e mnogo, v okeana e dosta tuho. o6te 2-3 dena sym v port vila i 6te imam internet, taka 4e moje da se ugovorim za nqkakvi 4asove za probi. posle plavam kym thursday island, australia, t.e. doblijavam se do bg i moje bi 6te e po-lesno.
pozdravi,
lz4wp
Аз съм от почти редовните участници на 3764.00.Още тази вечер ще споделя с колегите и ще се ослушваме за теб.Доста хора работят с по 500-1000W, така, че може би това е една от причините да ги чуваш добре.Лично аз съм с 200W- TS 480HX и ще ми е много интересно да направим контакт.
На тази честота често се обаждат японски станции и се чуват много добре 57-59.
73 за сега и ДОЧУВАНЕ!
GOD BLESS YOU AND SMOTH SAILING!
de LZ1ZJ - Slav (Слави)
Васко, наистина за прохождението си прав. При тези разстояния си има известна доза и късмет. За съжаление на 3.5MHz антените ми не позволяват ефективна работа и ще остана само със слушането.
Незнам какъв е точно интернета който ползваш, но ако не плащаш на трафик, ето ти една идея:
http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
Това е SDR приемник, който се намира в PA. Опитай на различните обхвати и по различно врене дали се приема нещо от теб. Правил съм опити с намаляване на мощността до 100-200mW на CW и съм си чувал собствения сигнал, така че пробно можеш да опиташ на някоя свободна честота.
Ако страницата не потегли както трябва, обнови си JAVA-та.
73!
Незнам какъв е точно интернета който ползваш, но ако не плащаш на трафик, ето ти една идея:
http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
Това е SDR приемник, който се намира в PA. Опитай на различните обхвати и по различно врене дали се приема нещо от теб. Правил съм опити с намаляване на мощността до 100-200mW на CW и съм си чувал собствения сигнал, така че пробно можеш да опиташ на някоя свободна честота.
Ако страницата не потегли както трябва, обнови си JAVA-та.
73!
Васко, здравей отново.Снощи предадох всичко на момчетата на 3764.Викахме те доста, но беше рано... към 23-24 часа LZT.
През седмицата едва ли ще издържа до 02 часа LZТ, защото съм на работа, но за петък и събота няма проблем.Въпреки това, ще предам за тази вечер на 3764 - 02 часа LZT.
73 за сега... слушаме за теб.
През седмицата едва ли ще издържа до 02 часа LZТ, защото съм на работа, но за петък и събота няма проблем.Въпреки това, ще предам за тази вечер на 3764 - 02 часа LZT.
73 за сега... слушаме за теб.
zdraveite vsi4ki
predi 4-5 dena se 4uhme s lz2ava, za men tova e 1-vata vryzka s bg stancia za poslednite 3 godini - vremeto koeto plavam. za sajalenie na 3.5mhz qvno nqma da stane, no na 14mhz prohojdenieto veret e perfektno. vsqka ve4er 18:00 balgarsko vreme puskam radioto na 14.280MHz taka 4e koito iska da se 4uem moje da probva. ako slu4aino 4estotata e zaeta minavam malko nagore s nqkolko kiloherca.
10x na vsi4ki.
73
predi 4-5 dena se 4uhme s lz2ava, za men tova e 1-vata vryzka s bg stancia za poslednite 3 godini - vremeto koeto plavam. za sajalenie na 3.5mhz qvno nqma da stane, no na 14mhz prohojdenieto veret e perfektno. vsqka ve4er 18:00 balgarsko vreme puskam radioto na 14.280MHz taka 4e koito iska da se 4uem moje da probva. ako slu4aino 4estotata e zaeta minavam malko nagore s nqkolko kiloherca.
10x na vsi4ki.
73
18.00 LZT но в събота и/или в неделя ще се пусна и аз - LZ1KZ. Мисля че връзка може да стане сутрин - около 06-07.00LZT на 7 MHz, около 08.00LZT на 14, а на телеграф на 10 MHz по това време често се чуват ZL и по-рядко VK!
"Безжичният телеграф не е труден за разбиране. Обикновеният телеграф прилича на много дълга котка. Дърпате опашката в Ню Йорк и тя измяуква в Лос Анджелис. Безжичният е същото нещо, но без котката."
А.Айнщайн
А.Айнщайн
Днес отново се чухме с LZ4WP/MM -в 17:00 LZT.Васко се намира на Екватора -90 гр.изток и пътува на запад.В скеда участваха LZ2HA - Веско и LZ2AVA - Анатоли. За информация на колегите:
моето оборудване - 3 el.SPIDER BEAM + стъпало;LZ2HA -4 el.YAGI само с трансивер;LZ2AVA -4 бандов GP /с трапове / +стъпало.И тримата успяхме да чуем Васко и да осъществим QSO. За утре решихме да опитаме да се чуем в 16:00 LZT , a след това да пробваме в 17:00 .В зависимост от това- кога се чуваме по-добре ,ще си насрочим следващите скедове.Ако някой има свободно време и не е много зает , да дойде на 14.280 kHz.Ще ни бъде приятно да се чуем.73
моето оборудване - 3 el.SPIDER BEAM + стъпало;LZ2HA -4 el.YAGI само с трансивер;LZ2AVA -4 бандов GP /с трапове / +стъпало.И тримата успяхме да чуем Васко и да осъществим QSO. За утре решихме да опитаме да се чуем в 16:00 LZT , a след това да пробваме в 17:00 .В зависимост от това- кога се чуваме по-добре ,ще си насрочим следващите скедове.Ако някой има свободно време и не е много зает , да дойде на 14.280 kHz.Ще ни бъде приятно да се чуем.73
За съжаление днес закъснях с около 30 минути за скеда в 17:00LZT. Обади ми се Емо LZ2EVI (между другото, също морски, от Варна и приятел на Васко) и с него се качихме на Шуменското плато да пробваме да се чуем от там, тъй като в града антената ми е читава само за 7MHz.
Конфигурацията в портативния вариант беше дипол за 14MHz наклонен в посока приблизително 110 градуса. Високата му точка е беше около 9 метра над земята, ниската точка около 3м.
Чувах най-силно LZ2SX, след него на едно ниво LZ3FN и LZ2AVA.
Ако утре обстоятелствата позволяват, сигурно ще опитам отново от портативната позиция.
Ако не се чуя с LZ4WP, пратете поздрави и 73 от LZ2EVI.
Конфигурацията в портативния вариант беше дипол за 14MHz наклонен в посока приблизително 110 градуса. Високата му точка е беше около 9 метра над земята, ниската точка около 3м.
Чувах най-силно LZ2SX, след него на едно ниво LZ3FN и LZ2AVA.
Ако утре обстоятелствата позволяват, сигурно ще опитам отново от портативната позиция.
Ако не се чуя с LZ4WP, пратете поздрави и 73 от LZ2EVI.
Днес отново се чухме с Васко ,14280 беше заета и се преместихме на 14.300 kHz.LZ4WP/MM се чува удивително добре.Предадох поздравите от LZ4ZD и LZ2EVI .Ако имате нещо за него и нямате възможност да се чуете , може да ми го предадете по е-мейла.Васко ще пътува към Тайланд ,така ,че по всяка вероятност ще влезе във форума от там.Анатоли LZ2AVA e редовен на скедовете,което показва , че Вертикалните антени са добри за работа с DX.Скедовете са всеки ден от 17:00 LZT на 14.280 kHz .73
Още БГ говорящи станции по света:
DL6MER - Карл(14.325MHz по обед всеки уикенд), HB9HLD - Жорж(14.325), DL8WCZ - Клаус(Лайпциг14.310-325), YT2PBG-Ранко(Димитровград, R1,3764), ER5IDK-Иван(Тараклия - 3764), UR5FBU - Кирил(Измаил-3764)...а има и още.
DL6MER - Карл(14.325MHz по обед всеки уикенд), HB9HLD - Жорж(14.325), DL8WCZ - Клаус(Лайпциг14.310-325), YT2PBG-Ранко(Димитровград, R1,3764), ER5IDK-Иван(Тараклия - 3764), UR5FBU - Кирил(Измаил-3764)...а има и още.
"Безжичният телеграф не е труден за разбиране. Обикновеният телеграф прилича на много дълга котка. Дърпате опашката в Ню Йорк и тя измяуква в Лос Анджелис. Безжичният е същото нещо, но без котката."
А.Айнщайн
А.Айнщайн
4NG
4NG na vsi4ki!
na 10.01 po plan plavame ot thailand za maldivite. 6te se radvam ako ima jelae6ti pak da opitame nqkoq vryzka.
kakto i do sega po vreme na plavane 6te puskam radioto v 15:00UTC
na 14.280MHz. ako 4estotata e zaeta probvame i na 14.300MHz
pozdravi,
73!
na 10.01 po plan plavame ot thailand za maldivite. 6te se radvam ako ima jelae6ti pak da opitame nqkoq vryzka.
kakto i do sega po vreme na plavane 6te puskam radioto v 15:00UTC
na 14.280MHz. ako 4estotata e zaeta probvame i na 14.300MHz
pozdravi,
73!
Re: bg stancii koito se 4uvat po sveta
Илиан (LZ1CNN, ex YI9LZ) работи почти всекидневно от Афганистан, на CW и SSB.
Активността му започна в края на септември 2012 и се очаква да продължи до февруари 2013.
Към днешна дата в лога му има над 11,000 QSO.
Логът се обновява редовно в ClubLog и в LoTW.
Първите QSL са вече отпечатани и QSL менажерът Гошо (LZ1ZF) започна потвърждаването на пристигащите QSL.
Сайтът на T6LG e http://t6lg.com/
QSL via LZ QSL Бюро
Активността му започна в края на септември 2012 и се очаква да продължи до февруари 2013.
Към днешна дата в лога му има над 11,000 QSO.
Логът се обновява редовно в ClubLog и в LoTW.
Първите QSL са вече отпечатани и QSL менажерът Гошо (LZ1ZF) започна потвърждаването на пристигащите QSL.
Сайтът на T6LG e http://t6lg.com/
QSL via LZ QSL Бюро
Re: Български станции, които се чуват по света
CT7AEQ e "TED" Тодор Папазов / LZ1WR /.От една година е активен с този инициал и с едно диполче , 100 вата от TS690s и "пеша" ключ за помалко от година има над 7000 QSO само на 17метровия диапазон.От месец има нова придобивка - един спайдер бим вдигнат на 10м над земята и сега е QRV на петте горни обхвата.Може да го чуете на CW сутрин за около половин час 7.15 до 7.45 GMT , в обедната почивка 13.15 - 13.45 или вечер след 18.00 GMT за 3-4 часа. QSL само директно - бюрото в Португалия е много скъпо - 4 EU cent за една QSL за изходящата поща.
Тодор се надява ,че скоро ще успее да монтира и някъква жична ант за 80/40м ... .
Тодор се надява ,че скоро ще успее да монтира и някъква жична ант за 80/40м ... .
Освен изненадата и удоволствието да чуя "Въшка - Радио" като CT7AEQ по време на LZ DX Contest чух и Мирослав Мирчев( LZ2MAM ) като EA5ICU.
-------------------------------
За да не прозвучи обидно това "Въшка - Радио" за някои от незапознатите - ще допълня, че вчера лично слушах Тодор как обясняваше на някого какъв му е бил "псевдонима" на инициала в България .
Спомням си, че имаше някой, който ги измисляше тези нови начини за спелуване -
Щайга Тамара - LZ1QT
Фалшив Инициал - LZ1FI
Най-добрия - LZ1ND
Най-щурия - LZ1NQ
Нашия Кмет - LZ1NK (това е от по-скоршните времена)
Ама кой беше този майтапчия?
-------------------------------
За да не прозвучи обидно това "Въшка - Радио" за някои от незапознатите - ще допълня, че вчера лично слушах Тодор как обясняваше на някого какъв му е бил "псевдонима" на инициала в България .
Щайга Тамара - LZ1QT
Фалшив Инициал - LZ1FI
Най-добрия - LZ1ND
Най-щурия - LZ1NQ
73! Виктор / LZ1NY
"Good Luck. Be patient. Do some research."
"Good Luck. Be patient. Do some research."
Днес получих радиолюбителския си лиценз с инициал Z6/LZ1BJ.
Смятам още утре да направя първите QSO.
Лицензът ми е валиден до 24 юни 2014 г.
Разполагам с трансивър FT-840. В момента имам монтирана антена вертикал DUNA-X 40-20-15-10 m.
Имам възможност да монтирам и поне 2 дипола.
Засега планирам да работя на CW, SSB, RTTY, PSK31 на 40-30-20-17-12-10 м.
73 Boyan Z6/LZ1BJ
Разполагам с трансивър FT-840. В момента имам монтирана антена вертикал DUNA-X 40-20-15-10 m.
73 Boyan Z6/LZ1BJ
Поздравления за LZ1GC и всички които му помогмаха да работи от това място през октомври
Ohio/Penn DX Bulletin No. 1118
3D2 & 3D2/R, FIJI AND ROTUMA ISLANDS. Operators Stan/LZ1GC and Rocky/
3D2DD will be active from Fiji and Rotuma between September 20th and
October 15th. Their schedule is as follows:
September 20-26th - Callsigns 3D2GC (Stan) and 3D2CC (Rocky); from the
"Club Fiji Resort", Nadi, Fiji Republic, Viti Levu
Island (OC-016, WW. Loc. RH82QF). Activity will be
on 160-6 meters using CW and SSB, with the following
equipment: Kenwood TS-480 SAT + linear amplifier
ACOM 1010/ACOM 1000. The antennas: EXP. GP 40-10m,
80/160 meters INV-L and GP.
September 27th-October 11th - Callsigns 3D2GC/P and 3D2DD/P; from Rotuma
Island (OC-060). Activity will be on all HF bands.
Stan CW/SSB and Rocky only on SSB.
October 12-15th - Callsigns 3D2GC and 3D2CC again from Fiji Republic.
On October 16th, Stan, LZ1GC, will go back to
Bulgaria.
QSL 3D2GC and 3D2GC/P via LZ1GC, direct or by the Bureau (see details
on QRZ.com or the Web page below). QSL 3D2DD and 3D2DD/P via info on
QRZ.com. For more details and updates, see: http://3d2gc.com
lz1qz Кольо
Ohio/Penn DX Bulletin No. 1118
3D2 & 3D2/R, FIJI AND ROTUMA ISLANDS. Operators Stan/LZ1GC and Rocky/
3D2DD will be active from Fiji and Rotuma between September 20th and
October 15th. Their schedule is as follows:
September 20-26th - Callsigns 3D2GC (Stan) and 3D2CC (Rocky); from the
"Club Fiji Resort", Nadi, Fiji Republic, Viti Levu
Island (OC-016, WW. Loc. RH82QF). Activity will be
on 160-6 meters using CW and SSB, with the following
equipment: Kenwood TS-480 SAT + linear amplifier
ACOM 1010/ACOM 1000. The antennas: EXP. GP 40-10m,
80/160 meters INV-L and GP.
September 27th-October 11th - Callsigns 3D2GC/P and 3D2DD/P; from Rotuma
Island (OC-060). Activity will be on all HF bands.
Stan CW/SSB and Rocky only on SSB.
October 12-15th - Callsigns 3D2GC and 3D2CC again from Fiji Republic.
On October 16th, Stan, LZ1GC, will go back to
Bulgaria.
QSL 3D2GC and 3D2GC/P via LZ1GC, direct or by the Bureau (see details
on QRZ.com or the Web page below). QSL 3D2DD and 3D2DD/P via info on
QRZ.com. For more details and updates, see: http://3d2gc.com
lz1qz Кольо
Клипче за работата на Z6/LZ1BJ на 14 MHz, CW.LZ1BJ написа:Днес получих радиолюбителския си лиценз с инициал Z6/LZ1BJ.
73 Boyan Z6/LZ1BJ
Записът е направен в София на 07.07.2013, като моята апаратура е FT450D и антена дълга жица. Часовникът показва времето по GMT.
http://www.youtube.com/watch?v=0OmBx_zw ... e=youtu.be
QSL картичката е истинска.
73, Сашо
Знаем кой е ! : ) Май не се е променил много с времето, слава богу!За да не прозвучи обидно това "Въшка - Радио" за някои от незапознатите - ще допълня, че вчера лично слушах Тодор как обясняваше на някого какъв му е бил "псевдонима" на инициала в България .
Щайга Тамара - LZ1QT
Фалшив Инициал - LZ1FI
Най-добрия - LZ1ND
Най-щурия - LZ1NQ
Завърши експедицията 5W0GC (оп. LZ1GC). Бай Слав направи от Самоа 14,092 QSO.
Очакваме го на 15-ти октомври да започне работа от Вануату като YJ0GC (заедно с OM5ZW и OK2WM).
Очакваме го на 15-ти октомври да започне работа от Вануату като YJ0GC (заедно с OM5ZW и OK2WM).
Тази сутрин около 7:00 UTC на 10.124 MHz на CW много добре се чуваше YJ0GC - 569-589 QSB. За съжаление в момента само слушам.
73, LZ5PW - Vassy, lz5pw.com
Завърши и експедицията YJ0GC (оп. LZ1GC, OM5ZW, OK2WM). Направени бяха 23,424 QSO, вкл. и с 85 различни LZ станции.
Започна работа T30GC - поредната DX експедиция на LZ1GC. Този път операторите са трима: LZ1GC, LZ3NY и OK2WM.
Текущият лог го има в ClubLog https://secure.clublog.org/charts/?c=T30GC
Повече инфо за експедицията можете да прочетете в https://www.c21gc.com/
Текущият лог го има в ClubLog https://secure.clublog.org/charts/?c=T30GC
Повече инфо за експедицията можете да прочетете в https://www.c21gc.com/