Страница 1 от 1

Първи стъпки на LZ1KAK

Публикувано: 17 дек 2018, 14:18
от LZ1NY
Изображение
Учениците от клуб „Млад радиолюбител“ от ОУ „Алеко Константинов“ спечелиха финансиране по общинска програма „Димитровград на младите“. Те продължават своя проект за интегриране на STEM концепцията за обучение в училище, чрез навлизане все по-дълбоко в хобито радиолюбител. В проекта „HAM-STEM“ е предвидено да се развива естественото любопитство на децата, творческият им потенциал, умението да наблюдават, да правят хипотези и изводи, да търсят решения, както и да правят подобрения и иновации. С този подход те се учат да наблюдават, изследват, експериментират и обясняват, а не просто да запомнят и възпроизвеждат информация.

Със средствата по проекта ще се дооборудва широкообхватния мобилен трансивър на клуба. Ще бъде закупен антенен тунер, захранващ блок, акумулатор, свързващи кабели и измервателна апаратура. Зимните месеци ръководителят на клуба, Георги Гочев, ще запознае участниците в проекта с радио-комуникациите и с етиката на общуване с други радиолюбители на къси вълни. А на пролет ще започнат практическите занятия, отворени за всички желаещи, в парк „Н. Й. Вапцаров“. Ще се създадат и публикуват видеопрезентации, представящи работа по проекта в сайта на клуба tvschool.eu. Там ще се публикуват и графиците за портативна работа в парка.
P.S. Ръководителят на клуба Георги Гочев е LZ1EDU

Източник:
http://www.dimitrovgrad.bgvesti.net/new ... 974Y08xQlg

Re: Първи стъпки на LZ1KAK

Публикувано: 17 дек 2018, 16:44
от LZ3NY
Браво! Поздравления за ентусиазма.

Въпрос към Георги Гочев: Имаме десетина китове за АМ/ФМ радио приемник, които с Вики, с удоволствие бихме дарили на децата, ако имат желание да си ги сглобят, под ръководството на някой знаещ разбира се.

73!

Re: Първи стъпки на LZ1KAK

Публикувано: 17 дек 2018, 21:37
от LZ3FN
Поздравления... Супер сте .

73 de LZ3FN

Re: Първи стъпки на LZ1KAK

Публикувано: 18 дек 2018, 14:36
от LZ2AB
БРАВО само така,
пожелавам успех и приятни мигове с любителското радио!
73! Кръстю LZ2AB

Re: Първи стъпки на LZ1KAK

Публикувано: 19 дек 2018, 10:31
от LZ1KG
Поздравления и от мен.В днешно време е малко трудно да обясни човек на младите за нашето хоби,след като ползват компютри,смартфони и прочие.Преди години често ходих при Димитровградските радиолюбители,които бяха доста активни тогава,и до днес имам приятели там.Така че дерзайте момчета и успех на новия радио клуб LZ1KAK.73!LZ1KG