Финансиране на Клубовете

Тема за ДЕЙСТВАЩИТЕ радиоклубове в България. Да им направим малко реклама.
LZ1GL
Мнения: 33
Регистриран на: 08 фев 2014, 11:48

Финансиране на Клубовете

Мнение от LZ1GL » 07 мар 2014, 08:28

Клубовете могат да кандидатстват за финансиране от Министерството на младежта и спорта, на базата на програми, които са публикувана на сайта на ведомството. Всичко е обяснено, има формуляри. Предполагам, че ръководството на Федерацията също е запознато с условията и кандидатства по програмите. Някои от програмите са подходящи за нас и според мен всички клубове са длъжни да кандидатстват. Ето например няколко програми :
1. Програма „Развитие на спорта на учащите” 2014 г.
2. Програма „Спорт за деца с увреждания и деца в риск“
3. Програма за Развитие на спорта за високи постижения за неолимпийски спортове за 2014 г.
4. Спорт за децата в свободното време" 2014 г.
5. Програма за развитие на спорта за всички" 2014 г.

Добре, че има Републиканско състезание по плуване, та отидох на сайта на Българската Федерация по Плувни спортове и видях съобщението за тези програми. Явно при плувците почивните дни са по-малко, а по всичко личи, че май изобщо нямат. Обновяват си хората сайта всеки ден, макар и да не е нищо особено. Дават актуална информация
http://www.bul-swimming.org/
Жалко че уж сме радиолюбители и би трябвало да разпространяваме информацията най-бързо.
Не зная кой отговаря за качването на протокола от заседанието на управителния съвет от 28-ми Февруари, но ще настоявам да даде писмено обяснение поради каква причина все още се мота. Нагледали сме се и сме се наслушали на обещания.
Тези, които са поели ангажимента да бъдат в управителния съвет, нека се стегнат и да работят.

Ето и линка към програмите на Министерството за Младежта и Спорта http://mpes.government.bg/Pages/Programmes/default.aspx

73 LZ1GL Красимир Латинов



lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Финансиране на Клубовете

Мнение от lz1fj » 07 мар 2014, 22:01

От настъпилото мълчание изглежда, че изненадата от съществуването на тия 5 прекрасни програми е много голяма. Служителят от ММС си е свършил добре работата. И в КРС има напредък в стила на работа.
А в бързината на отношенията на БФРЛ с външни организации - тц! Така че ръчкай ги, Краси, ръчкай ги, дано ръчкаш полуугаснала жар (а не нещо с рядка консистенция) и да се разгори млад радиолюбителски огън. Разбира се, ще дадат приоритет на лова на лисици, защото са лисичарье (западен диалект, ударението на последната буква), но дори така да е, все пак, все пак е добре!
Напълно съгласен, LZ1FJ



Отговори