Забелязани проблеми

Ако имате предложения за развитието на сайта, мястото им е тук.
LZ1FW
Мнения: 871
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Забелязани проблеми

Мнение от LZ1FW » 07 апр 2014, 10:30

1. Липсва списъка на LZ CW Club
2. менюто "лисичарство" е добре да се прекръсти. Лично на мен ми звучи грубо. Ако "лисичарите" обаче си го харесват, нека си го ползват със здраве :D
3. не е грешка, ама май е време да се обяви официално, че сайта на БФРЛ вече е http://www.BFRA.BG
4. в контактите липсват данни за Здравка, LZ1ZQ

Засега толкова, вероятно ще има още :D

73, СашоLZ1DJ
Мнения: 129
Регистриран на: 15 окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1DJ » 07 апр 2014, 16:23

Още веднъж ще пиша. На стария форум БАЗАР всичко беше на БЪЛГАРСКИ. Изчистете английските подробности. Който иска, да превключи на английското знаме и да чете както си иска. Аз съм българин и искам да чета на Б Ъ Л Г А Р С К И !!!

НАПРИМЕР :

Classified Ads
Добре дошли в базара на БФРЛ!New Ad | All Ads | My Profile | My Ads | Rules
Английско-български бъркоч !

МОЛЯ ВИ! 73 LZ1DJ Коста.lz4ge
Мнения: 61
Регистриран на: 27 май 2007, 20:02
Местоположение: KN23HK
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz4ge » 07 апр 2014, 17:44

LZ1DJ написа:Още веднъж ще пиша. На стария форум БАЗАР всичко беше на БЪЛГАРСКИ. Изчистете английските подробности. Който иска, да превключи на английското знаме и да чете както си иска. Аз съм българин и искам да чета на Б Ъ Л Г А Р С К И !!!
Коце като гледам БАЗАР-а е празен а като се замисля... повече няма да стъпя във сайта и форума!


https://bazar.bg/ads/user/4345

lz5vk
Мнения: 113
Регистриран на: 05 мар 2007, 21:44
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz5vk » 07 апр 2014, 23:50

@LZ1FW: Сашо, много благодаря за градивната критика!
1. Списъка се намира в категорията статии в група LZ CW Club, линка към нея беше счупен, сега е ОК. Има доста списъци, които ми се иска да организирам по по-елегантен начин (членове на БФРЛ, LZCWC, QSL бюро). Засега ще го оставя така, пък се надявам скоро да му дойде времето :)
2. Прекръстих го :)
3. И двата домейна bfra.org и bfra.bg са активни, като сайтовете на bfra.org препращат към bfra.bg. Това все още не може да се каже за мейлите, предстои още работа докато официализираме bfra.bg. Радвам се, че си го забелязал :-)
4. Има неин телефон там. Като цяло превода на контактите нещо се чупи, може би ще се наложи да ги изтрия и напиша наново

@LZ1DJ: Коста, няма нужда да пишеш едно и също нещо в няколко теми, виждам го навсякъде! :) Базарът ще бъде преведен в момента, в който разбера какъв е най-правилният начин това да се случи. Дотогава ще се надявам на търпение от аудиторията.

73!
Веско
LZ5VK.


73!
Веско
LZ5VK.

LZ1DJ
Мнения: 129
Регистриран на: 15 окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1DJ » 08 апр 2014, 04:02

Благодаря Веско, че си ме разбрал. Така стана, че изразих мнение на няколко колеги за трудността при влизането в "базара" Старото положение беше много прегледно и всеки начинаещ влизаше много лесно. Може би защото ВСИЧКО беше написано на български. Поздравления за положения труд. Сигурен съм, че всичко ще се оправи с времето. УСПЕХ !
73 LZ1DJ - КостаLZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ4ZD » 08 апр 2014, 10:10

lz4ge написа:Коце като гледам БАЗАР-а е празен а като се замисля... повече няма да стъпя във сайта и форума!
Вчера се чудех, дали да ти пиша в другата тема където си ревнал малко, ама след това ти писание няма да спестя писането.

Не видях никъде да си предложил помощ на Веско да мигрира системата към новите версии на joomla и тази на базара. Предполагам даже не знаеш колко усилия и време струваше цялата гимнастика да се направи това.
До колкото виждам от снимките, спец си по компютрите. Нищо не пречеше сигурно да вземеш базичката с данни и да я направиш щом е толкова ценен базара за теб.
Пак ще повторя - не видях предложение за помощ по миграцията на новия хостинг, така че мрънкането ти е повече от досадно.

Ако наистина не искаш да влизаш в сайта и форума - пиши ни (на администраторския мейл). Понеже няма вариант потребител сам да си спре акаунта - можем да го направим за теб. Никого не искаме да държим тук насила или да караме да влиза. Твоя воля!
lz4ge написа:И доколкото опитах излиза че всичко от БАЗАР-а е заличено и нищо не излиза?! За какво ли го пуснахте?! :wink:
За какво ли го пусна наистина Веско ... Поплачи му на рамото, може да реши да го спре! Няма да намигам, сериозен съм!

За финал: Изразявам собствено мнение въпреки, че малко по-горе пиша в множествено число (заради това, че всеки един от админите може да спре акаунта при желание на потребителя).LZ1DJ
Мнения: 129
Регистриран на: 15 окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1DJ » 08 апр 2014, 11:03

Здравей Злати,
Навярно критичното ти писане може би се отнася И до мене, защото и аз малко "помрънках" /може би с основание/. Разбирам, че не е лесно, но целта на темата е ЗАБЕЛЯЗАНИ ПРОБЛЕМИ. Наистина трудно се влиза, при мен почти невъзможно, а до сега беше много лесно, специално за базара, но нали това е целта, да се отбележат забелязаните проблеми. Нито съм спец по компютрите, нито пък имам намерение да бъда такъв, камо ли да давам акъл кое как да се направи. Ако съм попрекалил малко с мнението си, МОЛЯ да бъда извинен. Всичко това е по-лесно да се ориентират админите. Уверен съм, че колегите ще направят всичко по силите им да стане нещо ново и удобно за хората. Все още държа, когато се натисне трикульора, всичко да се излиза само на БЪЛГАРСКИ език, а който иска да чете на английски. Все пак сме българи. Желая на всички успех и още веднъж моля за извинение !

73 LZ1DJ Коста.
Последна промяна от LZ1DJ на 08 апр 2014, 11:38, променено общо 2 пъти.LZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ4ZD » 08 апр 2014, 11:21

Здравей!

Не е за теб разбира се! Мислех, че двата цитата са достатъчни, но става въпрос за мненията на LZ4GE.

А базара ще си мине на български, въпрос на още малко от СВОБОДНОТО ВРЕМЕ на Веско, защото да не забравяме, че трябва също така да работи за работодателя си за да не стане така, че да работи върху http://www.jobs.bg (перефразирам неговата шега) ...

Да, темата е "забелязани проблеми". Но вероятно най-големия проблем на LZ4GE е празния базар и това, че трябва да си пусне (еднократно) обявите отново ... А сега "ето ти куклите, дай си ми парцалките" и няма да влизаме повече в сайта и базара. Ами ... в продавалника ще има по-голяма аудитория за него.LZ1DJ
Мнения: 129
Регистриран на: 15 окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1DJ » 08 апр 2014, 11:33

Благодаря ти Злати, няма повече да досаждам на Веско и на останалите, заели се с тази трудна и отговорна задача. На всички желая професионален успех, лично и семейно щастие! Весело посрещане на Великденските празници !

73 LZ1DJ Коста.LZ3NY
Site Admin
Мнения: 771
Регистриран на: 28 авг 2006, 19:04
Местоположение: Amsterdam, The Netherlands
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ3NY » 08 апр 2014, 12:46

Здравейте и от мен

Личното ми мнение е, че след като всички сме живи и здрави, значи драма няма. Да оставим момчетата да си свършат работата.
Повечето от нещата не бяха ъпгрейдвани с години и меко казано им беше крайно време да се направи това. Дори бих препоръчал на Веско да сменят джумлата на сайта с нещо по-добро. Има голям избор от добри софтуери. Няма какво толкова да се спасява от съдържанието на сайта. 95% от инфото в него е безнадеждно остаряло.


73!


Value has a value only if its value is valued.

LZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ6AJ » 08 апр 2014, 20:02

здравейте !
искам да споделя с всички колко съм доволен ... няма сайт, търпението бе само 10 дни.
има сайт - ето ти изригване !!! никой повече не може да търпи, сякаш всичко утре свършва. какво ли ще стане, ако още седмица или две не мога да си обявя нещата за продажба ?
хайде всеки да се напъне малко и да си отговори - кое е причина и кое е следствие ? ако ще е само форума и базара, що федерацията трябва да ги плаща ?
всеки линк, всяка връзка е удобство ... но щом в същото време всичко е достатъчно остаряло, за да изисква малко повечко време, за да се измисли как точно е най-добре да стане - и оперативно, и чисто икономически оправдано.
от няколко места се чу правилната рецепта : "ТЪРПЕНИЕ МУ Е МАЙКАТА !"
...

@LZ3NY - виждаш ли сега какво си сътворил, щом толкоз ревностно си го търсят хората, като го няма ?
също като телефона (на шкафа, или в джоба) - докато работи, никой не мисли за него ... спре ли - да не си там :D

@LZ3KF - за твоето предложение, Камене, относно Радио-Продавалника - също дойде времето да се докаже правотата му ... и не само.
с твое позволение, една идея как може да става това: всяка отделна обява в Базара да изисква задължителен код, който се предоставя след извършване на дарение в полза на БФРЛ и може да бъде ползван само веднъж за всеки отделен случай ... минаваш през "DONATE", където минималната сума да е еди си колко левчета ... след успешна транзакция получаваш кода.
Веско LZ5VK ще каже дали пренасочване към PayPal е най-удачното решение. ако всичко бъде възприето, разбира се.

@Ръководството на БФРЛ - анализирайте случилото се и не се бавете с решението. ето Ви го основанието за "5-те лева" увеличение на членския внос - за да няма забавени/неплатени фактури за сайт и хостинг.

73!
Последна промяна от LZ6AJ на 08 апр 2014, 22:48, променено общо 1 път.


73,
Любо

LZ1MDK
Мнения: 76
Регистриран на: 24 апр 2011, 08:34

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1MDK » 08 апр 2014, 21:11

Здравейте, ще мине време докато всичко си дойде по местата. Не виждам Адресник и линк към QSL бюрото ,които ги имаше преди.
73'Кирилlz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1yq » 08 апр 2014, 21:44

Към писаното на Любо ще добавя че се прие всички които участват в Базара като продавачи ще бъдат оценявани по коректност и качество на продаваните от тях неща , така правят в ибей и други подобни сайтове за търговия.

73! LZ1YQLZ1OT
Мнения: 52
Регистриран на: 28 авг 2006, 20:29
Местоположение: Sofia
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1OT » 09 апр 2014, 00:26

LZ1MDK написа: Не виждам Адресник и линк към QSL бюрото ,които ги имаше преди.
73'Кирил
Линкът към QSL бюрото се появява в потребителското меню под календара в дясно, след логване в сайта.

Директен линк: http://qsl.bfra.bg

Огледало: http://www.qsl.net/lz1ot

Адресникът за сега не е пуснат.

73! LZ1OTlz1qu
Мнения: 1
Регистриран на: 29 апр 2008, 08:20

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1qu » 09 апр 2014, 20:15

Не си виждам инициала и името в списъка с имена на членовете на БФРА.
Не, че е толкова важно, но все още не съм SK.
LZ1QUlz3fm
Мнения: 57
Регистриран на: 22 сеп 2006, 15:58
Местоположение: Sofia
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz3fm » 09 апр 2014, 21:47

Днес така се случи, че DNS сървъра на провайдера ми се счупи, та се наложи да търся сайта на федерацията по IP.
И изненада!?! На IP 91.230.195.97 ( което намерих и проверих обстойно) вместо да ми отвори bfra.bg ми отвори
ardf-bg.eu. Що така?
73 LZ3FMLZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ6AJ » 09 апр 2014, 22:34

здравейте !
lz1qu написа:Не си виждам инициала и името в списъка с имена на членовете на БФРА.
Не, че е толкова важно, но все още не съм SK.
LZ1QU
използвам случая за пореден път да напиша предложението си - ако е възможно, във въпросния списък, да бъде добавена още една колона (пореден №5), в която да се отразява как е платен членския внос - лично, или името на клуба, който е направил обща вноска. не е съществено как ще се именува самата колона, съдържанието й ще носи доста интересна информация ... :wink:

73,
Любо

п.п. не се тревожете, ако и в следващите 6 месеца пак няма отговор, защо не е осъществимо - отново ще го предложа.


73,
Любо

lz5vk
Мнения: 113
Регистриран на: 05 мар 2007, 21:44
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz5vk » 10 апр 2014, 18:18

Здравейте,

Базарът е доста по-преведен от преди, работата в тази насока ще продължи и занапред. Идеята е да се направи така, че да оставим и ние нещо на света :-)
Линк за QSL бюрото се появи отново в горната лента за навигация, като този път е публичен, а не само за логнали се потребители.
Адресникът не беше спасен, тъй като БФРЛ не е първоизточник на тази информация и няма как да следи за нейното обновяване. Това е в компетенцията и юрисдикцията на КРС. Ако е необходимо, мога да поставя линк към техния регистър.

73!
Веско
LZ5VK


73!
Веско
LZ5VK.

LZ1DJ
Мнения: 129
Регистриран на: 15 окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1DJ » 12 апр 2014, 10:34

Здравей Веско,
Виждам,че вече "базара"е на български. Опитах се да се запозная там където пише "правила", но освен многоточия и някаква "faboba" нищо друго не излиза, и за това не мога да разбера има ли някаква промяна в размера на снимките, защото когато се опитам да сложа и снимки не иска да ги поеме и отхвърля съобщението. МОЛЯ попълнете правилата !
Може и при мен да има неясноти, но преди беше много по-лесно. Още веднъж благодаря за положения труд.
73 LZ1DJ Коста.lz1kz
Мнения: 296
Регистриран на: 31 авг 2006, 14:24
Местоположение: Казанлък
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1kz » 14 апр 2014, 09:14

"Нищо хубаво не става бързо", "Който бърза - повтаря" - все правила, наложени от интимния живот на мъжете и жените. Защо ли си мисля, че това важи за всички останали неща? Може би трябва да цитирам и един титан от историята: "Целите сме в мехури от парене и пак не се научихме да духаме!"
Кога най-сетне ще се научим?
Благодарности на всички, от мое име, които се лишават от свободното си време, за да решават въпроса с новата страница. Понеже с нищо друго не мога да помогна!


"Безжичният телеграф не е труден за разбиране. Обикновеният телеграф прилича на много дълга котка. Дърпате опашката в Ню Йорк и тя измяуква в Лос Анджелис. Безжичният е същото нещо, но без котката."
А.Айнщайн

lz2fv
Мнения: 136
Регистриран на: 21 мар 2009, 17:21

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz2fv » 15 апр 2014, 19:15

Здравей Веско,
Сайта като цяло сега е много по-добре. Надявам се с времето всичко да се оправи.
Знам, че е бял кахър, но предполагам, че след време на мястото на надписа Joomla ще има една емблема.

73! Цецоlz4ge
Мнения: 61
Регистриран на: 27 май 2007, 20:02
Местоположение: KN23HK
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz4ge » 24 апр 2014, 09:19

LZ4ZD написа: Не видях никъде да си предложил помощ на Веско да мигрира системата към новите версии на joomla и тази на базара. Предполагам даже не знаеш колко усилия и време струваше цялата гимнастика да се направи това.
До колкото виждам от снимките, спец си по компютрите. Нищо не пречеше сигурно да вземеш базичката с данни и да я направиш щом е толкова ценен базара за теб......
И някой да е питал и молил за помощ преди да плесне като л...тая грозна "Joomla" ?! И толкова ли си беден бфрл елита че не намери професионалист да направи нещо свястно или.... ?! И сайта и репитърната мрежа... и какво ли не още съсипаха новите радиодемократи като раздавачите на ум и разум! :? За българина си остава валидна старата поговорка: - Дай му власт и пари па му гледай акъла!
Не е зле като има състезание на SSB всеки да контролира сигнала си ако не на собствено изнесено SDR приемниче или някъде онлайн какъв е сигнала +- 5 кхц на "колективната" му станция защото колкото и да е надул оборота па повикванията от компа, много ще го "благославят" и заобикалят в ефир!


https://bazar.bg/ads/user/4345

LZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ4ZD » 24 апр 2014, 14:32

lz4ge написа: И някой да е питал и молил за помощ преди да плесне като л...тая грозна "Joomla" ?! И толкова ли си беден бфрл елита че не намери професионалист да направи нещо свястно или.... ?!
..................!
Аз пак да попитам, ти къде беше от онова време, когато Митаци пусна сървър, пусна страница, пусна форум, пусна и базар (същия базар заради който орева форума)? Къде беше, когато Веско прехвърляше сървъра на нов хостинг?
Без да съм питал Веско, но предполагам с удоволствие би ти предоставил възможността да направиш нещо повече и да сменим Joomla-та с твоето по-добро предложение.

Та като си подкарал и репитерната мрежа ... още едно питане - ти колко репитера си пуснал?
lz4ge написа: ... повече няма да стъпя във сайта и форума!
...lz4ge
Мнения: 61
Регистриран на: 27 май 2007, 20:02
Местоположение: KN23HK
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz4ge » 25 апр 2014, 11:00

LZ4ZD написа:
lz4ge написа:
Аз пак да попитам, ти къде беше от онова време..........
Някой да е предупредил и помолил за помощ и подкрепа?! Или доколкото знам вие новите нафукани управници на федерация и репитерна мрежа са сте интересували от нечие мнение! Свидетел съм на това как някои хора са се полакомили да завземат и контролират всичко радиолюбителско като бащиния. А безочието и наглостта личат и по ефира! Затова и всичко ще върви натам (n) и повече и да бръщолевиш тука няма да вляза кой каквото и ще да ми предаде!


https://bazar.bg/ads/user/4345

LZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ4ZD » 25 апр 2014, 11:35

LZ4GE - не видях да си ми отговорил на въпросите.
Между другото, дори и сега не предлагаш помощ а само критика без конкретика ... Нито за уеба, нито за репитерната мрежа ... Вероятно базара беше от първостепенно значение за теб.

Пак да кажа - никой не те кара насила да влизаш тук, с удоволствие бих изтрил акаунта ако го поискаш ...LZ2ISP
Мнения: 3
Регистриран на: 16 дек 2013, 20:07

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ2ISP » 30 апр 2014, 12:00

Здравейте,
Аз имам желание и възможност да помогна за работата върху сайта.
Имам някакви знания по PHP, HTML, CSS и бази данни. С Joomla нямам опит, работил съм с WordPress.
Ако мога да помогна с удоволствие бих се включил.

73, LZ2ISP - Иван.LZ1CY
Мнения: 629
Регистриран на: 30 авг 2006, 11:13
Местоположение: Пловдив

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1CY » 16 май 2014, 11:56

Моля администраторите да проверят защо се отказва регистрация на
Стоян Топалов,LZ1STQ и Васил Шатъров ,LZ1CL, и двамата от Пловдив.
Благодаря предварително.
73


LZ1CY

lz1qz
Мнения: 132
Регистриран на: 29 апр 2008, 00:19

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1qz » 16 май 2014, 12:27

Здравейте,
и от мен молба да се провери при първа възможност къде е причината за липса на обновяване на раздела Бюлетин.
Благодаря и успех.
Кольо lz1qzlz5vk
Мнения: 113
Регистриран на: 05 мар 2007, 21:44
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz5vk » 16 май 2014, 12:29

Привет,

Предполагам, че иде реч за акаунти във форума?
И LZ1CL, и LZ1STQ имат валидни регистрации във форума. LZ1CL дори има 24 поста.
В случай, че са си забравили паролите, нека следват процедурата на форума при забравена парола - ще им бъде изпратен мейл с указания.

73!
Веско
LZ5VK.


73!
Веско
LZ5VK.

LZ1CY
Мнения: 629
Регистриран на: 30 авг 2006, 11:13
Местоположение: Пловдив

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1CY » 16 май 2014, 12:48

Благодаря, информацията предадена.
73


LZ1CY

LZ1FW
Мнения: 871
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1FW » 17 май 2014, 11:09

lz1qz написа: и от мен молба да се провери при първа възможност къде е причината за липса на обновяване на раздела Бюлетин
Ако под "раздел Бюлетин" се има пред вид
http://www.lz1fw.com/LZRT/BFRA_buletins/index_2014.html
то той не е част от сайта на БФРЛ.

Бюлетините са записани своевременно от Иван Александров, LZ1IA. Той ги разпраща на много хора включително и на мен. Аз ги качвам на личния си сайт.

През последните две седмици бях по-зает от обикновеното и затова последните два бюлетина не са качени на сайта. В следващите часове ще поправя този пропуск.

Между другото не бях сигурен дали изобщо някой слуша бюлетините оттам :-)

73, Сашоlz1qz
Мнения: 132
Регистриран на: 29 апр 2008, 00:19

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1qz » 17 май 2014, 11:40

Здравей Сашо,
благодаря за полезната информация, след като Иван LZ1IA ги праща на много хора ще му пиша да добави и мен.
В Бургас р1 може да се чуе през Ехолинк но там където съм на село интернета е бавен и не мога да го ползвам
затова ми е по добре да го получавам по email.
Бъди здрав и всичко добро.
Кольо lz1qzLZ1NY
Мнения: 692
Регистриран на: 04 сеп 2006, 16:59
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1NY » 17 май 2014, 12:59

В отговор на Сашо LZ1FW - Сигурно има повече "слушатели" твоя сайт от колкото предполагаш :D

По време на бюлетина аз или още съм на работа или пътувам, рядко успявам да слушам бюлетина по време на излъчването.
Иван и на мен ми праща копие от записа, но често прослушвам записа на друг компютър - свалям си го от lzrt


73! Виктор / LZ1NY

"Good Luck. Be patient. Do some research."

lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1fj » 17 май 2014, 18:04

Сашо, работата ти е полезна, продължавай все така. Аз понякога не чувам добре бюлетина в ефир, а Иван прави-струва, но успява да направи запис, и така остава единствената възможност - от сайта. Интересни са и отговорите на някои въпроси след бюлетина. Дерзай!LZ1FW
Мнения: 871
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1FW » 17 май 2014, 18:34

Последните два бюлетини вече са на сайта.
Кольо, записите на Иван са около 30 мега байта всеки и затова той не иска да ги праща по мейл. Праща ги по скайп.
lz1fj написа:Сашо, работата ти е полезна, продължавай все така. Аз понякога не чувам добре бюлетина в ефир, а Иван прави-струва, но успява да направи запис, и така остава единствената възможност - от сайта. Интересни са и отговорите на някои въпроси след бюлетина. Дерзай!
Макар и леко встрани от темата чуваемостта на LZ1BFR е доста важен въпрос. През последните седмици радиостанцията на БФРЛ има някакъв проблем. Добре е да се погледне какъв е той и да се обяви от какво има нужда. Все ще измислим нещо.

В София последния бюлетнин се чуваше така на 145625 kHz:
http://www.lz1fw.com/LZRT/BFRA_buletins ... -05-13.mp3
този запис е направен от мен.LZ1FW
Мнения: 871
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1FW » 02 юни 2014, 20:09

След бюлетина на БФРЛ на 27.05.2014 бе зададен въпрос относно липсата на лого на БФРЛ на сайта на федерацията. Въпросът и отговорът му може да се прослуша от записа от 21:47 до 23:25 минута, че и малко по-късно.
http://www.lz1fw.com/LZRT/BFRA_buletins ... -05-27.mp3

Наистина е добре да се пипне малко сайта, включително да се редактират ALT атрибутите на картинките. Става дори с прост текстов редактор като се замени
Изображение
примерно с /images/BFRA_logo.gif

Изображениеlz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1fj » 11 юли 2015, 12:38

Години наред под всеки публикуван текст във WIKI на БФРЛ можеше да се види (на най-ниския ред, след края на публикувания текст) колко пъти е преглеждан. От 2-3 дена тази възможност е премахната. Бихти ли пояснили, уважаеми г-да администратори, съображенията за тази промяна?
К. В. Божилов, LZ1FJ, Софияlz5vk
Мнения: 113
Регистриран на: 05 мар 2007, 21:44
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz5vk » 11 юли 2015, 21:20

Привет LZ1FJ,
Софтуерът, обслужващ wiki сайта бе обновен и най-вероятно причината за този ефект е разлика в параметрите по подразбиране. Ще пиша допълнително през идната седмица относно проблема и решението му.

73!
Веско
LZ5VK.


73!
Веско
LZ5VK.

lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1fj » 29 юли 2015, 14:02

Драги Веско, 1) По въпроса ми движение няма - ясно, има някакви проблеми.
2) Този "обновен" софтуер" във ВИКИ дава автоматично инициала ми като Lz1fj. E може ли така тъпунгерски да се представя инициал - първата буква главна, другите малки? В крайна сметка BFRA се излага (за кой ли път?) по този начин.
3) И последният сюрприз - днес, към 10.33 utc се опитах да напиша реплика по темата за вида на инициалите, в рубриката ЗАКОНИ, по начин, по който съм правил това мн. пъти. Резултат - NIL! Моля, провери на какво се дължи това. Ако не съм желан от БФРЛ, да си взимам багажа, да си кажем сбогом и да приключим с всичките тия за мен неприятности. Аз не съм натрапник!
К. В. Божилов, LZ1FJlz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz1fj » 30 юли 2015, 10:57

Веско, самостоятелно открих как мога отново да пиша във Форума. По "обновения" софтуер трябва да натискам бутона "Submit" 2 пъти с пауза от 4-5 секунди между натисканията. А по предишния софтуеър беше достатъчно само едно натискане ... Ти защо мълчиш? Надявам се да не си нещо болен.
73, LZ1FJlz5vk
Мнения: 113
Регистриран на: 05 мар 2007, 21:44
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz5vk » 30 юли 2015, 12:38

Драги LZ1FJ,
lz1fj написа: 1) По въпроса ми движение няма - ясно, има някакви проблеми.
Благодаря за разбирането, проблемите са свързани предимно с времето, което може да им се отдели.
lz1fj написа: 2) Този "обновен" софтуер" във ВИКИ дава автоматично инициала ми като Lz1fj. E може ли така тъпунгерски да се представя инициал - първата буква главна, другите малки? В крайна сметка BFRA се излага (за кой ли път?) по този начин.
Според мен това не е само функция на "обновения" софтуер, но и на предишните му версии. Ограничението за главна първа буква на потребителските имена се налага от самия софтуер MediaWiki, който ние ползваме.
lz1fj написа: 3) И последният сюрприз - днес, към 10.33 utc се опитах да напиша реплика по темата за вида на инициалите, в рубриката ЗАКОНИ, по начин, по който съм правил това мн. пъти. Резултат - NIL! Моля, провери на какво се дължи това. Ако не съм желан от БФРЛ, да си взимам багажа, да си кажем сбогом и да приключим с всичките тия за мен неприятности. Аз не съм натрапник!
...
Веско, самостоятелно открих как мога отново да пиша във Форума. По "обновения" софтуер трябва да натискам бутона "Submit" 2 пъти с пауза от 4-5 секунди между натисканията. А по предишния софтуеър беше достатъчно само едно натискане ... Ти защо мълчиш? Надявам се да не си нещо болен.
Нежелани във форума са тези, които нарушават добрия тон на комуникация, а ти определено не си от тях. За мен, а предполагам и за доста от колегите, е голямо удоволствие да чета постовете ти, особено в wiki.bfra.bg. Моля да провериш дали при следващ постинг от твоя страна отново ще е необходимо да натиснеш два пъти бутона "Submit" и дали случайно не си натиснал вместо него "Preview"? Ако изискването за две натискания е инцидентно и еднократно, то можем да го загърбим спокойно. Ако се получава всеки път, то ще трябва да го огледам по-внимателно.

73!
Веско
LZ5VK.


73!
Веско
LZ5VK.

LZ1KH
Мнения: 54
Регистриран на: 16 авг 2008, 13:44
Местоположение: Харманли

Re: Информация за радиолюбители с инициали преди 01.01.2000

Мнение от LZ1KH » 30 юли 2015, 20:40

Защо във форума изчезна бутонът "покажи активните теми"?LZ1OT
Мнения: 52
Регистриран на: 28 авг 2006, 20:29
Местоположение: Sofia
Контакти:

Re: Информация за радиолюбители с инициали преди 01.01.2000

Мнение от LZ1OT » 30 юли 2015, 20:48

LZ1KH написа:Защо във форума изчезна бутонът "покажи активните теми"?
Скрит е в "Quick links" горе при трите хоризонтални чертички :wink:

73! LZ1OTLZ1DAF
Мнения: 35
Регистриран на: 13 юни 2012, 08:08

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1DAF » 07 авг 2015, 22:29

При мен след ъпдейта на сайта, в раздела пазар не се показва описанието на "стоката", като се отвори коя да е обява. В режим прелистване на всички обяви има описание, но обиковено завършва с [...], защото е дълго.LZ3NY
Site Admin
Мнения: 771
Регистриран на: 28 авг 2006, 19:04
Местоположение: Amsterdam, The Netherlands
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ3NY » 07 авг 2015, 22:36

Здравейте
С промяната на темата за визуализация, форума най-после се вижда перфектно на таблети и телефони.
Браво на Веско.

73!


Value has a value only if its value is valued.

lz5vk
Мнения: 113
Регистриран на: 05 мар 2007, 21:44
Местоположение: Sofia

Re: Забелязани проблеми

Мнение от lz5vk » 08 авг 2015, 17:12

Привет,

Сайта претърпя лек ъпгрейд, моля проверете пак базара и ако отново има проблеми, ще се радвам да получа на лични малко повече информация относно клиентската част (браузър и ОС).

Сърдечно благодаря на тези, които оценяват труда, който се полага за поддръжката на сайта! :)

73!
Веско
LZ5VK.


73!
Веско
LZ5VK.

LZ1JKU
Мнения: 5
Регистриран на: 21 фев 2012, 08:46

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1JKU » 13 авг 2015, 09:35

Има проблем с номера на страниците.
Снимок.JPG
(48.47 KиБ) Все още не е сваленLZ1FW
Мнения: 871
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1FW » 19 авг 2015, 20:52

Линка "Виж активните теми" кой знае защо не забелязва текущото обсъждане на LZDX Contest
http://forum.bfra.org/viewforum.php?f=108LZ1MDK
Мнения: 76
Регистриран на: 24 апр 2011, 08:34

Re: Забелязани проблеми

Мнение от LZ1MDK » 27 авг 2015, 16:01

Здравейте, при изпращане на емаил към продавач в пазара , не връща дублиращ, контролен към пощата на изпращача, преди обратния се появяваше веднага.
73,КирилОтговори