Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Ако имате предложения за развитието на сайта, мястото им е тук.
lz3ai
Site Admin
Мнения: 29
Регистриран на: 12 юни 2007, 20:10
Местоположение: София
Контакти:

Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz3ai » 28 сеп 2012, 16:43

Направих си труда (остана ми малко време) да анализирам някои неща по сайта на БФРЛ с идеята да направя промени и подобрения.

В момента на сайта са публикувани неща, от които никой не се интересува (по данни от инструментите за уеб-мастери на Гугъл). Публикувани са неща, които ние сме си решили да публикуваме без значение дали ще са интересни някому.

Едни от най-търсените (пак според тия инструменти на Гугъл) неща са например схеми на устройства, а точно такива при нас няма.

Относително по-активно (по лично мои впечатления) се използват пазарът, форумът, адресникът и пощата, но всички те са реално отделни сайтове (само пазарът е добавка). Излиза че от сайта в тоя си му вид няма нито смисъл, нито полза...

Публикуването е с честота приблизително 2 статии годишно, като конкретно по менютата:

WiKi – работи и е с добре поставено начало, но почти никой не попълва - но пък се посещава често - явно хората там предпочитат да търсят това, което им трябва;
Пазар – използва се доста, но не е добър софтуерът (добавката - то тя не е и за тази работа създадена, а за реклами) за него;
ЧЗВ – въпроси за сайта, не за радиолюбителството. Препоръчително е да се използва WiKi;
Поща – отделен сайт;
Адресник – отделен сайт;
Форум – отделен сайт;
За контакти – без коментар;

Къси вълни – 1 статия тази година;
УКВ – разделен на две:
УКВ състезания – отделен сайт;
УКВ МВ – няма статии за тази година;
Радиотелеграфия – 1 статия тази година;
Радиозасичане – отделен сайт;
Състезания – няма статии тази година;
Календар – попълва го почти единствено само Виктор, LZ1NY;
История – има само две статии (тук годината няма значение);
Дипломи – има ги четирите дипломи на Федерацията;
Дарители - не е ясно кога за последен път е променяно, защото е отделна страница, а не статия от сайта;
WEB – връзки – без коментар;
Хумор – последен запис преди четири години;
ЧЗВ – вж по-горе - просто това меню го има на две места;
Репитри – отделен сайт;
БФРЛ – членове – обновен последно преди една година;
LZDX контест – отделен сайт;
DX, QSL, QRZ – последен запис преди три години;
LZCWC – един запис тази година;
QRP – последен запис преди повече от година;
EMCOM - последен запис преди повече от година;
Хоби Радио Експо – един запис тази година;
LZFFA – отделен сайт;
Галерия – няма ясна концепция;
УКВ състезания – отделен сайт, при това се дублира на две места


Предлагам:


1. Сайтът на Федерацията да се опрости до блог без менюта и с постоянни препратки към работещите външни сайтове. В блога да се отбелязват новините и да се пишат статии, ако има такива (предполагам ще са новини. Да има възможност за споделяне във Фейсбук, Гугъл Плюс, Туитър.

2. Да се наблегне на и да се популяризира WiKi – там може да попълва всеки желаещ и според мен изпълнява по-добре първоначалната цел на сайта на Федерацията.

3. Да отпадне регистрацията за основния сайт, там е излишна; за Wiki, форума и пазара да остане. И без това федерацията работи при пълна прозрачност.

4. Първоначалния вид на основния сайт да бъде блог с чисто информативен характер – малко постоянна информация и публикуване на новини, резултати от състезания и т.н. В последствие да му се добавят интерактивни възможности – например плащане на членски внос, подаване на документи и издаване на дипломи в електронен вид и др.

Дето се вика, да се опрости максимално и да върши работа...

Ще изчакам известно време и други предложения, ако има такива. Тогава ще мисля как да ги реализираме.


==========================================
"Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Най-същественото е невидимо за очите."

Антоан дьо Сент Екзюпери
==========================================

LZ1VB
Мнения: 91
Регистриран на: 06 юни 2007, 07:43

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ1VB » 29 сеп 2012, 21:58

Че сега сайтът не върши никаква работа ( с изключение на пазара и форума) никой не може да отрече.
Но превръщането му в блог едва ли би подобрило нещо. Форумът е по-добро място за споделяне и обсъждане на ежедневна информация, а и едва ли ще се намери кой да подържа блог.
Освен това не е вярно, че сайтът трябва да съдържа малко постоянна информация. Напротив - многократно са се оплаквали начинаещи радиолюбители и чужденци, че не могат да намерят отговори на елементарни въпроси.
Сайтът трябва да дава пълната информация какво е радиолюбителството, федерацията, нормативните документи, и това трябва да е разположено така, че да се намира лесно.
Щом досега не е направено, значи никой не може да го направи. Затова предлагам да се избере един хубав сайт на радиолюбителска организация ( например RSGB) и да се преведе, като се сменят само нормативните документи с българските и разбира се името и адресът на федерацията и имената на отговорниците :)lz3ai
Site Admin
Мнения: 29
Регистриран на: 12 юни 2007, 20:10
Местоположение: София
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz3ai » 30 сеп 2012, 23:16

В момента не функционира като нещо повече от блог. От време на време (през няколко месеца) някой публикува някаква новина, условия или резултати. Това едва ли ще се промени, дори и да направим сайт като на някоя интернационална корпорация. Даже не "едва ли" - със сигурност "няма".

Пълната информация се намира (или ще се намира, след като се появят повече "писатели") във WiKi - http://wiki.bfra.org/. Добре структурирана е, издържана откъм SEO и лесна за откриване.

Повечето от отделните спортове си имат собствени сайтове. Ако може някой да ги накара да публикуват на сайта на БФРЛ - моля! Всъщност в това, че си имат свои сайтове няма нищо лошо, стига на сайта на федерацията да има линкове към тях.

За да намират на сайта някаква информация радиолюбителите, някой трябва да я публикува. С Митаци и Виктор сме дали права на много хора, но резултатите се колебаят от никакви до плачевни...Т.е. излишно е да има 20 раздела в сайта, в които се публикуват 1-2 статии годишно, при това такива, които са актуални само известно време. Даже имаше период, в който се публикуваха ден през ден само съобщения за SK... та хората възроптаха, и с право. Но такъв е животът...

Предложението за копиране на друг сайт не приемам в никакъв случай - така поне само нищо не правим, а с подобно копиране ще станем за смях на цял свят, пък се нарушават и авторски права, т.е. не е законно.

Иначе това, че всичко трябва да се намира лесно, съм напълно съгласен. Затова и започнах това обсъждане.

Ако някой има или знае добро приложение за Джумла да сменим това за базара, ще се радвам да сподели и още повече ако го инсталира. Пробвал съм десетки такива и нито едно не върши работа за нашите "джаджи"...

Върти ми се идеята да сменим Джумлата с Уърдпрес, някой да познава добре Уърдпрес и да има мнение за подобна идея?

Очаквам други конструктивни постинги.

73!

Тони


==========================================
"Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Най-същественото е невидимо за очите."

Антоан дьо Сент Екзюпери
==========================================

LZ3NY
Site Admin
Мнения: 771
Регистриран на: 28 авг 2006, 19:04
Местоположение: Amsterdam, The Netherlands
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ3NY » 01 окт 2012, 08:14

Wordpress е добра идея. Обявите могат да се изнесат на отделен скрипт/сайт както беше преди да сложа джумлата.
За БФРЛ сайта е най-добре наистина да е блог за съобщения "от горе" и knowledgebase с помощта на Wiki.
Отделните направления могат да си имат техни си сайтове със собствени администратори, стига да успееш да ги намериш. Опита ми от десет години насам клони почти към нула желаещи.

Ако отделните сайтове НЕ се менажират от съответния отговорник за направлението в УС на БФРЛ е добре да не се изявяват като официални сайтове на федерацията, тъй като тя няма да има дстатъчен контрол върху съдържанието им. Напоследък има опити на разни елементи дори в БФРЛ сайта, да представят мнението си като официални изявления на БФРЛ.

73!


Value has a value only if its value is valued.

LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ1RF » 01 окт 2012, 15:28

Лош закон, но ЗАКОН... не най-добрият сайт, но САЙТ.
На всички, които малко или повече са се докосвали до веб дизайна им е ясно за какво става въпрос и че то не е елементарно. Въпросите поставени от Тони са уместни и заслужават сериозно внимание. Според мен, днес сайтът на БФРЛ би могъл да играе изключително важна роля в популяризирането на радиолюбителското хоби и привличането на нови млади, а и не толкова млади ентусиасти, което ние за съжаление не използваме оптимално.
Основният въпрос е как сайтът да ангажира тези, които биха му придали новия облик и биха го поддържали. Тези усилия изискват ресурс. И макар, че хобито ни не е с комерсиална насоченост, считам че тези, които биха поели развитието на сайта би трябвало да бъдат стимулирани. Не ме разбирайте криво. Има много начини при които самият сайт би могъл да генерира този ресурс. Вариантите са доста и може би това би трябвало да бъде отделна тема за обсъждане. Това първо. Второ. Не считам, че трябва да се върви назад и да се променя Joomla с Wordpress. Смятам, че изборът на Митко да използва като база Joomla е правилен, но трябва да се мине на по високо ниво - 2.5. Даже ще отида по далеч във фантазиите си. Защо да не се направи един курс веб дизайн с използването на Joomla и на платформата WAMP например. Аз също се занимавам в тази област и ми се струва че тази комбинация има сериозна перспектива, а и бих могъл да споделя наученото до момента.
Предлагам, да се изгради екип от хора, имащи интерес да се занимават в това направление, който екип да бъде в основата на развитието на сайта. Тони, можеш да направиш списъка. В началота да кажем 5-6 човека. Готов съм да предоставя условия включително и технически на групата за директни срещи и обсъждане на идеите, които след това да бъдат популяризирани и на сайта и разширени чрез други допълнителни мнения.
Струва ми се, че във форума ще бъде трудно да детайлизираме нещата.
Това за начало. Ако има интерес и се приема предложението аз съм готов. Пиши ме...

73
Милчоlz4ge
Мнения: 61
Регистриран на: 27 май 2007, 20:02
Местоположение: KN23HK
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz4ge » 07 апр 2014, 08:15

Уж нов ама мяза на стария :wink:
Последна промяна от lz4ge на 25 сеп 2017, 14:28, променено общо 1 път.


https://bazar.bg/ads/user/4345

LZ2MTS
Мнения: 16
Регистриран на: 19 май 2011, 11:23

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ2MTS » 07 апр 2014, 21:09

Привет!

Ще си позволя и аз да коментирам/критикивам новия дизайн. Първото ми впечатление, е че когато прглеждаш информацията (примерно секция КВ), всичко изглежда прекалено... "текстово". Все едно прелистваш огремен текстов файл с notepad. Като цяло винаги съм ценял семплия дизайн в интернет пред натруфените мигащи сайтове, но в текущия дизайн определено липсва цвят. Различните черни шрифтове на бял фон някак... натоварват зрението. Няма "подчертаване" на менютата в лявото вертикално меню. Няма "подчертаване/изпъкване" на заглавията на статиите. Някоя друга цветна летна, която да подчертава заглавията или дискретен фон под всяко резюме и статия, биха внесли доста удобство и "уют" при разглеждане... или поне аз така го виждам :wink:

73, LZ2MTSLZ1DJ
Мнения: 129
Регистриран на: 15 окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ1DJ » 07 апр 2014, 22:36

Още веднъж ще пиша. На стария форум БАЗАР всичко беше на БЪЛГАРСКИ. Изчистете английските подробности. Който иска, да превключи на английското знаме и да чете както си иска. Аз съм българин и искам да чета на Б Ъ Л Г А Р С К И !!!

НАПРИМЕР :

Classified Ads

Добре дошли в базара на БФРЛ!

New Ad | All Ads | My Profile | My Ads | Rules

Е, какво е това, ако не е Английско-български бъркоч !

МОЛЯ ВИ! Оставете БАЗАРА както си беше! 73 LZ1DJ Коста.
Мнения: 61
Регистриран на: 15 Окт 2009, 11:24
Местоположение: Стара Загора
Лично съобщениеИзпрати email до LZ1DJlz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 25 окт 2014, 13:35

Призовавам към връщане на рубриката "РАЗНИ" под ново название "РАЗНИ НО С ДОБЪР ТОН" (или РАЗНИ НО ВЕЖЛИВИ, или РАЗНИ НО КУЛТУРНИ или нещо подобно). За такава рубрика давам следния материал:

В руски сайт (на RA4A) открих тази творба на UT5XA (радиолюбителката Валентина Н. Бек от Житомир) и толкова ми хареса, че си позволих да опитам да я преведа. Независимо, че авторката е XYL или YL, своят превод посвещавам на тайнствената Хина Члек – „мечта поэта”.
Я встретил Вас в эфире ночью.
Вас отыскал мой дохлый Ватт.
Пусть рады были Вы не очень,
Но я был несказанно рад!
Хоть рядом громыхал "бульдозер",
Эфир пугая в поздний час.
Я QRP имел и что же -
59 получил от Вас!
Не знал мгновения красивей
И дрогнула моя рука.
И возгордился вдруг трансивер -
Три лампы УЩ2ФК.
Вас помнить буду я с волненьем.
И хвастать буду вся и всем,
Про миг прекрасный прохожденья
Про Вас на фоне QRM!


На Хина Члек, радиолюбителка

Аз срещнах Ви в ефира нощен,
бях с QRP във тъмен час.
Знам, не зарадвахте се Вие,
но много се зарадвах аз.

Макар в съседство да бумтеше
самодоволен киловат,
със слабите си четири Вата
се чувствах весел и богат!

Ще помня този миг чудесен,
застина върху ключ ръка,
но трябва и да се поспи –
изключвам свойто QRP!

Вас ще си спомням със вълнение,
с възторг изпълнен съм съвсем,
с това чудесно прохождение,
и Вий всред нисък QRM!

прев. LZ1FJLZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ1RF » 29 окт 2014, 16:04

Пуснахме новата визия на сайта www.lz1kaa.com. Има промени и в хостването му. Идеята ни е да го доразвием така, че да стане и нещо като портал за радиолюбителска информация. Сайта е още в процес на разработка, така че ще бъдем благодарни на всеки за мнението и предложенията.
73
LZ1RFLZ1FW
Мнения: 871
Регистриран на: 27 юни 2010, 15:29
Местоположение: София, KN12QP
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ1FW » 29 окт 2014, 19:39

Милчо, малко си се по-увлякъл в скриптовете... не работят. Поне при мен.
Стои си началното екранче и където и да цъкнеш нищо не се случва.
LZ1RF написа:Пуснахме новата визия на сайта http://www.lz1kaa.com. Има промени и в хостването му. Идеята ни е да го доразвием така, че да стане и нещо като портал за радиолюбителска информация. Сайта е още в процес на разработка, така че ще бъдем благодарни на всеки за мнението и предложенията.
73
LZ1RFLZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ1RF » 29 окт 2014, 20:32

Отвори го през Internet Explorer.lz2fv
Мнения: 136
Регистриран на: 21 мар 2009, 17:21

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz2fv » 30 окт 2014, 10:48

LZ1RF написа:Отвори го през Internet Explorer.
Точно на IE не работи. С Chrome e O.K.LZ6AJ
Мнения: 1297
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ6AJ » 31 дек 2014, 09:58

здраве желая !

чисто козметично :
BFRA_forum_login.jpg
BFRA_forum_login.jpg (42.15 KиБ) Видяна 17923 пъти
като превод на "log-in" мисля, че е по-благозвучно "да се впишете", отколкото "да влезете".
BFRA_front_page.jpg
сега логото и името на федерацията стоят много по-добре от шарената "JOOMLA", ако и го мащабирате поне двойно - началната страница "ще грейне" ... възможно ли е логото и то да стане инверсно като текстовата част - т.е. бял обект върху съществуващия масленозелен фон ?
(промените които съм си позволил, са напълно условни)

73,
Любо


73,
Любо

lz5vk
Мнения: 113
Регистриран на: 05 мар 2007, 21:44
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz5vk » 03 яну 2015, 11:08

Здраве желая :)

Относно форумската страница - това е превода, който идва със софтуера. При следващото местене ще пипна и превода.
Относно сайта - дизайн темплейта, който ползваме не позволява ползването на по-висока картинка, защото размества останалите му части. Аз знам как трябва да изглежда, но не разбирам от уеб дизайн ;) Ако се намери някой, който да изработи подходящ джумла темплейт за сайта, тоникой няма да го върне :)

73 и Успешна 2015!


73!
Веско
LZ5VK.

lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 03 яну 2015, 13:42

Дали няма да е по-живо, ако буквите на Bulgarian Federation of Radioamateurs са червени или слънчевожълти?
От учителя по рисуване съм запомнил "Синьо и зелено - мъртво и студено". А дано се намери някой компютърен мъжага.lz1qz
Мнения: 132
Регистриран на: 29 апр 2008, 00:19

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1qz » 13 яну 2015, 19:56

Здравейте,
Ако е възможно да се продължи публикуването на кратко съдържание и mp3 файл на бюлетините на БФРА за 2015 г.
Успешна и ползотворна 2015.
Кольо lz1qz 73!!!LZ1NY
Мнения: 692
Регистриран на: 04 сеп 2006, 16:59
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ1NY » 14 яну 2015, 09:27

Здравей, Кольо!

Сашо LZ1FW със съдействието на Иван LZ1IA правят записи на всички излъчвани от БФРЛ бюлетини.

Бюлетинитe в МР3 за 2015г ( и за предходните години - също), както и кратка анотация на съдържанието на всеки - могат да се намерят на сайта на LZ1FW

http://www.lz1fw.com/LZRT/BFRA_buletins/index_2015.html


73! Виктор / LZ1NY

"Good Luck. Be patient. Do some research."

lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 27 мар 2015, 12:14

Защо не работи бутонът "Вкарване на изображения" в отдел WIKI?
Ако са необходими няколко действия, моля посочете ясно последователността на тези действия. LZ1FJlz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 28 мар 2015, 17:14

1) Питам сериозно. Защо не може да се вкарат изображения във WIKI? Засега само в една рубрика (Радиозасичане, ARDF) има снимки, значи поне за снимки начин има. Но отговорът трябва да бъде сериозен - не как би трябвало да се прави, а как реално да се вкара изображението.
2) При опит за вкарване някакво число на степен, в текста степента се смъква при основата (напр. 10 на трета степен става 103).
3) За сложни формули и отделни букви като омега, ламбда, засега не поставям въпрос, явно не можете да осигурите това.
Някои неща трябва да може да се правят, иначе колко струват приказки като тази, че посетителите посещавали WIKI, но като не намирали това, което търсят, я напускали.
4) Сега ще направя опит за музикален поздрав на ... хайде на всички радиолюбителки.
Май и това не става?
LZ1FJlz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 23 ное 2015, 03:46

Никой не ми отговори дори отрицателно нито за картинките, нито за математичните знаци от март до днес, 23 ноем. 2015. Вкарани изображения във WIKI има само в една тема, и нали се досещате за какво е тя? Правилно, за ARDF! Значи години наред за едни може, а за други - не може?
Спирам само писмено, по-нататък е (меко казано), нецензурно ...
Без 73, LZ1FJLZ3NY
Site Admin
Мнения: 771
Регистриран на: 28 авг 2006, 19:04
Местоположение: Amsterdam, The Netherlands
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ3NY » 23 ное 2015, 08:11

lz1fj написа:Никой не ми отговори дори отрицателно нито за картинките, нито за математичните знаци от март до днес, 23 ноем. 2015. Вкарани изображения във WIKI има само в една тема, и нали се досещате за какво е тя? Правилно, за ARDF! Значи години наред за едни може, а за други - не може?
Спирам само писмено, по-нататък е (меко казано), нецензурно ...
Без 73, LZ1FJ
Здравей
Wiki е стандартен софтуер. Опитай инструкциите за картинки от https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia ... e_tutorial

73! Митко
LZ3NY


Value has a value only if its value is valued.

LZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ4ZD » 26 ное 2015, 13:24

Винаги е по-лесно да се обвини някой/нещо!

Както каза Митаци, Wiki е стандартен софтуер. Едва ли някой (от БФРЛ или изобщо) си е загубил времето да направи така че
...години наред за едни може, а за други - не може?
Логнах се във wiki.bfra.org

Проверих си настройките, оказа се, че не ми е потвърден мейла (всъщност не съм 100% сигурен дали и това беше проблема, но според хелпа на Wiki трябва да ми е потвърден за да мога да качвам). Отидох на в раздел "Инструменти" в панела в ляво, там има "Качване". Качих си един ГОЛЯМ удивителен знак и го пльоснах най-отдолу на заглавната страница. Той и сега си стои там, можеш да го видиш.
http://wiki.bfra.bg/wiki/%D0%9D%D0%B0%D ... 1%86%D0%B0

Значи за едни може а за други ...

От мен 73! Ти ако искаш не давай 73!LZ6AJ
Мнения: 1297
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ6AJ » 26 ное 2015, 13:49

eй, че свежо ... шуменско ... :lol:


73,
Любо

lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 26 ное 2015, 19:25

LZ4ZD, аз не се съмнявам във ВАШИТЕ възможности.
"Значи за едни може а за други ..."
След много и различни опити, при мен не се получава (ако това радва някого).

"От мен 73! Ти ако искаш не давай 73!"
Виж, това може, това мигом го написвам!
LZ1FJLZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ4ZD » 27 ное 2015, 08:46

Кое ТОЧНО не се получава?
1. В панела "Инструменти" в ляво ли няма "Качване"?
2. Качването на файла ли не е успешно?
3. Поставянето на тага "файл" ли не е успешно или неговия линк?

Относно третото, виждам, че е добавено [[Файл:!]] след моя удивителен знак. Точно там, вместо удивителната трябва да стои името на файла, който преди това е качен с горния инструмент.

Дай да видим подробно КОЕ точно не се получава, понеже все още не съм се научил да хвърлям боб и да гадая къде може да е проблема в дадения случай.lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 27 ное 2015, 13:06

Я нека спрем до тук. Всичко това вече съм опитвал не един път.
Вече няколко години няколко теми от WIKI стоят празни, и една от причините за това се дължи на софтуера, непозволяващ по някакъв прост и достъпен начин да се вкарват изображения (схеми) и математика. Аз спирам по тая тема, ще търся един конкретен голям компютърджия, който ми е помогнал досега два пъти ( но е мн. зает човека).
LZ1FJLZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ4ZD » 29 ное 2015, 23:02

И аз спирам до тук. Щом нямаш желание нещата да се получат при все, че отделих време и имах желание да помогна.
Насила хубост не става както са казали хората.lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 03 дек 2015, 12:05

Опитвах се да отговоря по e-mail - не става. Отн. Wiki ще се обадя след 15-ина дни, QRL-здравословно.
73, 1FJlz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 25 дек 2015, 09:49

Драги Златане LZ4ZD, Честита Коледа, да сте живи и здрави.
Когато намериш време (може и след Нова година), дай да уредим ("наладка") Имейл-връзката. При моя опит за свързване чрез твоя Имейл-адрес, който намирам в QRZ.com, се появяват изисквания да попълня какъв протокол ползвам, как е името на главния сървър и май и др. неща, някои от които са лични данни. Веднага да уточня - аз съм човек възрастен, нямам никакво желание да ставам компютърджия, фирмата-доставчик на Интернет е Mtel, и откъде мога аз да знам как са нарекли те своя главен сървър и дали не му сменят отвреме-навреме името по някакви техни причини? Камо ли пък за тия протоколи - SMTP и т.н. ?!?
Ето защо: моят Имейл адрес е modmil@abv.bg Напиши ми в удобно за теб време на език, по възможност колкото може по-близък до българския, какво да попълвам, за да "наладим" като начало електронната поща, и там ще продължим конкретно.
С най-добри пожелания и 73 от LZ1FJLZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ4ZD » 26 дек 2015, 16:33

За изпращане на мейл от ABV.bg (където е твоя мейл) не е необходимо нито да знаеш как фирмата доставчик си е нарекъл техния си мейл сървър, нито изобщо той е ангажиран с тази дейност (по изпращане на мейловете). Всичко, което е достатъчно е да имаш моя мейл адрес, който вече си видял в qrz.com.
Всичко, което е необходимо е да влезеш успешно във http://www.abv.bg, да натиснеш големия зелен бутон "Напиши" и в полето "До:" да изпишеш моя мейл адрес.

Всичко това, което се случва вероятно е защото се опитваш да използваш специализирана програма за електронна поща, която не може да работи без да е конфигурирана с данните предоставени от доставчика на услугата "електронна поща". АБВ.бг е уеб базирана поща и за там е достатъчно само да влезеш на сайта с твоя акаунт (потребителско име и парола) и да използваш техните услуги.LZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ4ZD » 31 дек 2015, 01:03

Мейловете са получени (друг е въпроса, че чак сега ги видях, поради празниците и отсъствието ми от компютъра, от който си чета пощата). Празници ...

Проблем №1 (за сега единствен) - Това, което наричаш "картинка" в мейла е файл (или документ, .doc) на Microsoft Office (Word). Той не е картинка и wiki няма да ти позволи да го качиш. Независимо, че вътре в него има картинката, която ти трябва.
Разрешени файлови формати: png, gif, jpg, jpeg
Това, което направих е да потърся изображения в google с името "Олег Владимирович Лосев" и открих същата картинка (както и още доста, от които избрах още една). Те са във формат jpg(jpeg) и png и безпроблемно се качват във wiki.

Въпросни снимки вече са сложени в статията БЪЛГАРСКИ РАДИОЛЮБИТЕЛСКИ РЕЧНИК

73! и весело посрещане на новата година!lz1fj
Мнения: 212
Регистриран на: 19 авг 2008, 11:47
Местоположение: Sofia

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1fj » 31 дек 2015, 13:53

LZ4ZD-Златан,
1( Благодаря!
2) Тези 2 писма, които изпратих по електронната поща при мен по някяква причина не се запазиха в папката "ИЗПРАТЕНИ" (всяко др. изпратено писмо там се е запазило). Това като констатация - нещо елиминира запазването, когато пиша до твоя имейл-адрес.
3) Сега най-важното - премахни дясната (по-малката) снимка - НЕПРЕМЕННО!. Те са идентични, всичко прекалено е вредно, а и лявата е по-хубавата снимка.
4) Ако не карах 70-ата си година, щях да се запиша в компютърен курс!
5) От създаване на енциклопедии и речници разбирам, но програмите, които осигуряваше системния администратор и които ползвахме в БАН, не създаваха такива проблеми. Аз за това наблягам, че много проблеми въобще ще отпаднат, ако се смени програмата, с която работи Wiki с някаква по-"могъща" програма - позволяваща, като пишеш текст, в който има формули и отделни матем. символи, всичко да излиза безпроблемно.
По най-значимите проблеми ще се обадя през ян. 2016 г.

ЧНГ! de LZ1FJLZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ4ZD » 04 яну 2016, 12:12

Направих корекциите във wiki, както и поправих линка към статията в предното ми мнение, понеже беше грешен!

За много години!

73! Злати, LZ4ZDlz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1yq » 01 мар 2016, 11:19

Здрвейте Админи, сайта винаги нещо трябва да се пооправи но аз имам едно питане, има ли някой който следи какви обяви се пускат, и от кого , дали е регистриран и ако ли не защо се пускат обяви нямащи нищо общо с нашето хоби. Визирам обявата от днес 01.03.2016г в коярто се продават дипломи........ Моля Админите да вземат мерки това да не се случва ТУК.

73! LZ1YQ / LZ4ALZ4ZD
Site Admin
Мнения: 380
Регистриран на: 30 авг 2006, 12:30
Местоположение: Шумен
Контакти:

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от LZ4ZD » 01 мар 2016, 13:59

За разлика от форума, базара е свободен за регистрации и всеки може да си пусне обява там. Обявите не минават модерация и излизат в момента в който са пуснати. При злоупотреба (като в случая) е необходимо да се информира Веско LZ5VK и обявата ще бъде премахната.

За следенето - влизам в базара, но не много често (не ме занимават много покупко-продажбите). Също така нямам административни права в базара и мога да реагирам само като уведомя Веско. Не съм в течение кой друг има административни права за базара освен него.

Обявата е премахната.lz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: Ами пак за сайта. Да вземем да го попроменим малко?

Мнение от lz1yq » 01 мар 2016, 15:37

Здравей Злати ,благодаря за мигновенната реакция. Мисля че е хубаво да се помисли по този въпрос.

73! LZ1YQ/LZ4AОтговори