За тези, които пишат в сайта

Ако имате предложения за развитието на сайта, мястото им е тук.
lz3ai
Site Admin
Мнения: 29
Регистриран на: 12 юни 2007, 20:10
Местоположение: София
Контакти:

За тези, които пишат в сайта

Мнение от lz3ai » 13 ное 2011, 18:35

Здравейте, колеги,

Имам няколко молби към тези, които пишат в сайта.

След всяка ваша намеса преглеждайте как изглежда сайта не само на български, но и на английски.

Ако създавате ново меню, абсолютно задължително го създавайте на английски и след това го превеждайте на български. Ако създавате нова секция или категория, задължително ги създавайте на английски и после ги превеждайте на български.

Всички преводи да се правят с Joom!FISH (намира се при компонентите) - имаше преведени имена на модули в самите модули, което ги прави навсякъде да се показват на български, включително и когато сайтът е включен на английски.

Ако пишете статия или съобщение, превеждайте го и на английски - дори и когато се отнася само за българи - иначе при включен на английски сайт не изглежда добре... Все пак не е чак толкова трудно или времеемко. Дори и да не е перфектен превод, чужденците го предпочитат, отколкото сами да се мъчат да си превеждат с Google Translator. Примерно логично е съобщението за набиране на средства в набирателната сметка на БФРЛ да бъде прочетено от много повече хора, ако беше написано и на английски. Това е само идея да подсиля тезата си, иначе си е хубаво и правилно всяка една статия да бъде написана двуезично. За менютата, както вече писах, е задължително!

Основният език на менютата, статиите и модулите е английски. Т.е. пишете на английски и след това превеждате на български. Поне така бе прието в началото, нека поддържаме този начин, иначе става объркано за администрация.

Няма лошо да се правят експерименти, но ако някой забърка при експериментите разни "бози", моля след това да си ги разчиства. Щом ги е забъркал, следва да знае какво е правил и как да ги оправи. В противен случай по-добре да не ги започва. Ако все пак ги е започнал, но не може да ги оправи - да се обади - не е срамно, на всеки се случва и никой не се е родил научен. По-лесно е да ми се обади, отколкото след това да се чудя кой какво е искал да направи и какво се е случило. Ако не успея да разбера какво е искал, просто ще разчистя всичко - не ми се сърдете, ако се случи. Ако сте качвали разни модули и компоненти, пробвали сте и не са ви харесали, за предпочитане е да ги изтривате - не да си стоят там. След време вече никой няма да знае какво е това, дали се използва и дали е нужно. Това създава проблеми и за преминаване към нова версия на Joomla, което ми се ще в най-скоро време да направим.

Според мен позициите в главното меню са повече от достатъчни на брой. Ако са необходими повече, очаквам предложения за нова структура. Или да разчистим някои, които не се използват.

Очаквам и всякакви други предложения за подобрения. Не мога да обещая кога ще се случат поради липса на време за това, но иначе със сигурност няма да се случат, преди да започнат повече хора да се включват в поддръжката на сайта.

Хубава вечер и много DX или кой каквото там гони... ;-))) 73!


===============================
"Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Най-същественото е невидимо за очите."

Антоан дьо Сент Екзюпери
===============================

LZ6AJ
Мнения: 1295
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: За тези, които пишат в сайта

Мнение от LZ6AJ » 09 дек 2011, 09:05

Добро утро !

имам предложение, свързано най-вече с датирането на репликите и техните заглавия - наистина техническа подробност, която не се проявява в рамките на първата календарна година от създаването на рубриката. Ето за какво става дума :
През 2010 или по повод на публикуваните резултати от UBA DX contest, отворих ново заглавие в раздела "контести / състезания", което именувах "UBA DX 2010" ... останало с 2 или 3 поста, смятам че тази година няма смисъл да се създава ново, специално за 2011 ... от съображения за съществуването на същия риск ... и така пълнене на форума само със заглавия. Най-бързото и лицеприятно решение бе да променя заглавието, като го обобщя на "UBA DX", чрез корекция на субекта на първия пост ... а оттам насетне - кoнкретизиране на всяка реплика, за кое издание става дума. В конкретния случай остава Пламен LZ3FM да редактира само субекта на поста си от вчера и нещата ще станат перфектни, поне в тази тема. Предварително му благодаря !
Аналогични са нещата и за LZ DX и CQ WW и т.н. - така че създалите нови заглавия могат да действат, естествено ако приемат предложението ми по същество.
Хубав уикенд и ще се радвам да се чуем и на 10м :D

73,
Любо / OR2F
Последна промяна от LZ6AJ на 31 дек 2011, 10:40, променено общо 1 път.


73,
Любо

lz3ai
Site Admin
Мнения: 29
Регистриран на: 12 юни 2007, 20:10
Местоположение: София
Контакти:

Re: За тези, които пишат в сайта

Мнение от lz3ai » 09 дек 2011, 10:00

Любо е прав, само искам да поясня малко - моя постинг се отнасяше за тези, които имат администраторски права и пишат в сайта (http://www.bfra.org), не във форума.


===============================
"Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Най-същественото е невидимо за очите."

Антоан дьо Сент Екзюпери
===============================

Отговори