LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

LZ3XX
Мнения: 96
Регистриран на: 04 фев 2016, 15:26
Контакти:

LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от LZ3XX » 10 ное 2016, 17:03

Уважаеми и по-малко уважаеми колеги
Благодарение на болните амбиции на някои хора и дебелоочието на други, нашия любим LZDX е на път да се провали.
Неможе председател на съдийската комисия да е човек учасвал в 5 контеста за последните 4 години ,човек като LZ1RF да трови форума ,при положение ,че от космоса е видно какво е направил ,айде стига!
Всичко си има граници ! Ако има федерация нека се вземе в ръце и вземе отношение ,ако не прекратявайте този ЦИРК и .....
И още и още небивалици и абсурди ! Ако ще имаме общо хоби федерация и т.н нека да е както трябва ако ли не по добре всеки сам за себе си и ЧАО!
Няколко години четеме глупостите на Миланов срещу федерацията ,сякаш беше по-различно ,когато той беше председател . Писна ни и от Пловдивската сага Здравков - Гугов. Неповече от 25% в този форум се говори за радиолюбителство ,контестиране и т.н. Както преди време LZ1JY каза повръща ми се!

Срамувам се !
Последна промяна от lz2xa на 11 ное 2016, 17:14, променено общо 1 път.
Причина: Смених името на темата, че ненужно предизвиква тъжни мислиlz2xa
Мнения: 106
Регистриран на: 31 авг 2006, 11:31
Контакти:

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от lz2xa » 10 ное 2016, 17:07

Аз не разбрах, какви са твоите конкретни предложения ?

1...
2...
3...


_______
73 Valyo

LZ3XX
Мнения: 96
Регистриран на: 04 фев 2016, 15:26
Контакти:

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от LZ3XX » 10 ное 2016, 17:13

Здр Валентин
ще ти отговоря в детайли ,но пиша от телефона си . Нека седна на PC
Благодаря за бързата реакция и разбиране :)

de П.lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от lz1fy » 10 ное 2016, 21:25

Едно "SK" не трябва да ни притеснява, защото живота продължава!lz1hst
Мнения: 40
Регистриран на: 29 сеп 2010, 13:10

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от lz1hst » 11 ное 2016, 11:15

1. Да отпадне изискването за аудио запис и CAT ънджаклама, за да имат правото на достойно класиране и радиолюбителите с ограничени технически възможности. Ако не - отделна класация за участници джаста праста, не употребяващи такива турбо жажи в състезанията.

2. Да отпадне ограничението за повече от един сигнал на банд за български участници, мисля не е небходимо да казвам защо. Ако не, то сигналите да станат минимум два, един в CW и друг в SSB частите от банда за български станции, защо не и за чужди ...

3. Да се въведе право за субективно декласиране по решение на съдийската комисия (от вида Член - несимпатичен участник, алинея LZ1RF, параграф- и други, точка - не са ни удобни , не ни кефят, сега ще видят те и др.), без необходимост от доказателствена обосновка за нарушения, Ако не -то и без това очевидно си съществува.

4. Да стъпим малко на земята и всички да разберем, че идеята на контеста е популяризация на LZ в ефир а не втори CQWW или Russian DX, подобни на тях има предостатъчно и в името на това да го правим по - интересен, а не по-стандартен и скучен, като ползваме функцията copy-paste за условията. Що да няма RTTY и PSK видове работа, например ?!?
Ако не - да не се сърдим, че на никой не му се участва вече.

5. Да спрем накрая да си подритваме шапките и бомбетата, Ако не - ще ни се смеят и гаргите в Сусурлево.

73,
Венци

Послепис: Успех на всички и повече участие в LZDX контеста тази година, въпреки взаимните разочарования.
И без това във форума вече доказахме по нашенски, че си е най-българския контест.lz2xa
Мнения: 106
Регистриран на: 31 авг 2006, 11:31
Контакти:

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от lz2xa » 11 ное 2016, 11:55

Венци,
ще ти кажа моето мнение по твоите въпроси :

по т. 1,2 и 4 - това са незадължително условия. Те важат за този, който желае да заеме призови места.
Такива изисквания са вкарани в големите контести и няма лошо българските контестмени да са наясно с тях и да са подготвени технически.
Точката 3 не виждам да го говориш и мислиш сериозно това, но въпреки това ще кажа, че всеки участник с изпращането на лога си по дефаулт декларира, че е съгласен с условията на състезанието и решенията на съдийската комисия.
А съдийската комисия има право (има такава практика в доста състезания) да изиска допълнителни сведения от конкретен участник, за да се увери в коректното му спазване правилата на състезанието.
Освен това с изпращането на лога си участника се съгласява, че този лог е собственост на организатора /и съд. комисия/ и може да бъде публикуван ако се счете за нужно.

В тая връзка искам да кажа, че такава е логиката и за участието в съревнованието "КВ шампион на България" - всеки участвал в зачетните състезания се съгласява , че ще бъде включен и в тази класация. Не се включват само тези които изрично са го заявили. Написах това уточнение, защото някъде видях точно обратната логика.

За т. 5 не те разбрах какво точно искаш да кажеш, принципно шапка нося само лятно време,ако е слънчево и тя е тип "двуличен идиот" :)


_______
73 Valyo

LZ6AJ
Мнения: 1297
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от LZ6AJ » 11 ное 2016, 12:16

LZDXC е един от многото, който в крайна сметка остава в групата на съвременните контести.
бих го нарекъл "интересни" за контест обществото.
а това, дали ще е интересен за българските участници в него, е отделен въпрос ...

давам няколко примера за контести, които все още не променят условията си, запазвайки целите "за кефа" само за своите членове:
1. SAC DX contest;
2. SP DX contest;
3. YU DX contest;
4. RSGB contest;
5. ... и т.н.
и които се радват на затихваща активност !

лично аз нямам обяснение - какво точно означава DX в заглавието, в случай че се работят само скандинавци или поляци ? ... а те, след 4 часа работа на всички обхвати, са в лога на почти всички ... остават още 20 часа "викане за лудо".

достатъчно голямо предизвикателство за LZDXC е провеждането на SS SSB, успоредно с него, в по-голяма част от продължителността му ...

препоръчвам:
не слагайте кръст на нещо, което не ви харесва ... просто го подминете ... ако не му е време - то и без вас ще се случи ... ако му е дошло времето - то и без вас ще умре !

помня един много уважаван колега, който преди 15 години изказа мнение, че въвеждането на SSB като възможен вид работа в LZDXC, щяло да бъде евтаназия за телеграфния.

и като гледам класациите от 15 години насам ... едно е да ти се иска, съвсем друго е да осъзнаваш какво и колко зависи от желанията ти ! :lol:

73,
Любо
Последна промяна от LZ6AJ на 11 ное 2016, 12:47, променено общо 1 път.


73,
Любо

lz1hst
Мнения: 40
Регистриран на: 29 сеп 2010, 13:10

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от lz1hst » 11 ное 2016, 12:26

Всеки си има виждания, но конкретно към Вальо като към модератор -
Предлагам "SK" да отпадне от темата за LZDX във форума, че звучи ....неприятно, меко казано


73,
ВенциAssen-LZ2HQ
Мнения: 58
Регистриран на: 13 юли 2008, 09:56
Местоположение: София

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от Assen-LZ2HQ » 11 ное 2016, 13:57

Това със записите е прекалено и за пореден път показва как се вземат решения без да бъдат подложени на дискусия! Много ясно е че се ограниават по този начин участниците. От къде да знам аз дали ще бъда в челото на класацията , е да си правя запис. Като се има в предвид вдигането на възрастта сред радиолюбителите , на дали всички имат необходимата техника, софтуер и знания за да могат да си направят запис. Защо председателя на съдийската комисия, човек учасвал в 5 контеста за последните 4 години , като много разбира "нещата" не направи запис на всички уастници на всички обхвати ?!lz3yy
Мнения: 217
Регистриран на: 28 окт 2006, 21:03

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от lz3yy » 11 ное 2016, 15:49

Всеки ,който може да работи на psk, може и да прави записи, а изобщо това не е колосален проблем.Има време до контеста ако има нужда, готов съм да помогна на всеки. Дайте да преименуване темата, че току виж някой разбрал неправилно.lz2be
Мнения: 658
Регистриран на: 31 юли 2008, 23:18

Re: LZDX CONTEST SK

Мнение от lz2be » 11 ное 2016, 16:38

Здравей Венци,

според мен предложенията ти си противоречат помежду си.
lz1hst написа:1. Да отпадне изискването за аудио запис и CAT ънджаклама, за да имат правото на достойно класиране и радиолюбителите с ограничени технически възможности. Ако не - отделна класация за участници джаста праста, не употребяващи такива турбо жажи в състезанията.
Без САТ ънджаклама вероятността да попаднеш в топ-класацията е почти нулева. Оттам следва, че няма да ти трябва и аудио запис и автоматично влизаш в класацията джаста праста.
lz1hst написа:2. Да отпадне ограничението за повече от един сигнал на банд за български участници, мисля не е небходимо да казвам защо. Ако не, то сигналите да станат минимум два, един в CW и друг в SSB частите от банда за български станции, защо не и за чужди ...
Би ли споделил защо трябва да отпадне това ограничение? Такъв начин на работа може да се приложи при ММ и М2 станции + една SO станция. В LZDX има само MS и SO класации.
lz1hst написа:3. Да се въведе право за субективно декласиране по решение на съдийската комисия (от вида Член - несимпатичен участник, алинея LZ1RF, параграф- и други, точка - не са ни удобни , не ни кефят, сега ще видят те и др.), без необходимост от доказателствена обосновка за нарушения, Ако не -то и без това очевидно си съществува.
Тук си противоречиш с т.1 Хем съдийските решения трябвало да са доказани, хем да я караме на юнашко доверие. Е видя се, че на доверие не става - нека сега търсим начин как 4 аудио сигнала ще ги вкараме в два канала и то без да се застъпват :)
lz1hst написа:4. Да стъпим малко на земята и всички да разберем, че идеята на контеста е популяризация на LZ в ефир а не втори CQWW или Russian DX, подобни на тях има предостатъчно и в името на това да го правим по - интересен, а не по-стандартен и скучен, като ползваме функцията copy-paste за условията. Що да няма RTTY и PSK видове работа, например ?!?
Ако не - да не се сърдим, че на никой не му се участва вече.

5. Да спрем накрая да си подритваме шапките и бомбетата, Ако не - ще ни се смеят и гаргите в Сусурлево.
Не знам защо си решил, че на хората не им се участвало? Аз ще участвам и съм готов да го направя по обявените условия. По 5-та точка някой друг може да ти каже кога.

73 БоянLZ3XX
Мнения: 96
Регистриран на: 04 фев 2016, 15:26
Контакти:

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от LZ3XX » 11 ное 2016, 18:05

Не е въпроса Бояне дали можем да го наравим
Технически аудио записа е нищо за мен за теб ,но има хора за които е проблем.
А и въпроса е принципен! По тази логика утре ще ни накарат да си пращаме отчетите с електронен подпис !!! :mrgreen:

Чао de LZ3XXLZ5VV
Мнения: 56
Регистриран на: 04 фев 2014, 21:14

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от LZ5VV » 11 ное 2016, 18:09

Здравейте,
до началото на тазгодишния контест остават близо 188часа.
Предложенията ги правете за догодина.
А който е решил да е в призовата тройка, или ако прави
4-5qso на cq и 2-3qso търсейки в минута на един банд, е - редно е
да му се чуе записа. Този оператор няма да има проблем със софтуер, кат с-ми и т.н.
И нека да престанем с лични нападки.
Не мога да разбера какво изискване тепърва искате от главния съдия.
Хайде престанете вече. Много Вожд, малко индианец. Всички станаха професори по контести.

Последно време имам леки съмнения, съвсееем леки, че някой пишат от 2-3 акаунта във форума.
За мен не е проблем, но не виждам смисъл.

Приятна вечер.
73, Ивоlz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от lz1fy » 11 ное 2016, 18:29

Аз лично се готвя да участвам активно, през цялото време,
в категория SO ALL HIGH CW .
Ще работя с TS140 , TL922 с издухани лампи,
антените са ми прилични. PC-то е DELL D510, Win XP .
Ако някой се наеме със съвети, как да направя записите,
ще му бъда благодарен.

Поздрави,
ПавелLZ3XX
Мнения: 96
Регистриран на: 04 фев 2016, 15:26
Контакти:

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от LZ3XX » 11 ное 2016, 18:43

[img]
index.jpeg
index.jpeg (7.94 KиБ) Видяна 7927 пъти
[/img]
Има бързи и бавни скорости Павка :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:LZ3NY
Site Admin
Мнения: 771
Регистриран на: 28 авг 2006, 19:04
Местоположение: Amsterdam, The Netherlands
Контакти:

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от LZ3NY » 11 ное 2016, 18:55

LZ3XX написа:[img]index.jpeg[/img]
Има бързи и бавни скорости Павка :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ползван е за метеорни връзки, нали? :lol:
Не съм виждал такова от 20 години.


Value has a value only if its value is valued.

lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от lz1fy » 11 ное 2016, 19:12

Uher_6000.JPG
Uher_6000.JPG (31.73 KиБ) Видяна 7905 пъти
Имам такова. Доста стабилна скорост.
След контеста ще трябва да кепчеросвам файлове
за всеки кръгъл час, с подходящото име.
А след това ще трябва да чакам неизвестно колко
часа, за да станат *.mp3.....LZ6AJ
Мнения: 1297
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от LZ6AJ » 11 ное 2016, 19:20

здраве желая !
LZ5VV написа:... А който е решил да е в призовата тройка, или ако прави
4-5qso на cq и 2-3qso търсейки в минута на един банд, е - редно е
да му се чуе записа. Този оператор няма да има проблем със софтуер, кат с-ми и т.н.
И нека да престанем с лични нападки.
Не мога да разбера какво изискване тепърва искате от главния съдия.
Хайде престанете вече. Много Вожд, малко индианец. Всички станаха професори по контести...
браво, Иво !
ясно и просто ... респект

никъде в условията не пише, че аудиото е задължително ! "Комисията може да изиска запис ..." недостатък в регламента е пропускът, който фигурираше в предложението ми - "в случай, че участникът-кандидат за призово място, не разполага, или не желае да предостави такъв, се приема, че същият не разполага с факти, опровергаващи бъдещото съдийско решение ...".

както и "... съдийската Комисия има право да извършва свои или да ползва аудио записи, направени с помощта на SDR-технологията от други източници. в случай, че даден участник-кандидат за призово място предостави аудио запис, който е явно манипулиран, или се разминава по съдържание с такъв от SDR-източник, за автентичен се признава този запис, който е направен от SDR."

никъде в условията не пише, че без запис няма да има контест, класиране ... или каквото и да било.
моля, не драматизирайте толкова !
всеки нормално мислещ мозък се противопоставя на промените, нормално е. но после разбира, колко по-лесно е, като има изчистен регламент. даже когато става дума за хоби и свободно време :wink:

тъй че, Асене LZ2HQ - ти си работи според условията, представи "чист" лог, стигни до най-добия зачетен резултат в категорията си, без да си го очаквал ... и бъди сигурен, че никой няма да ти иска запис.
убеден съм, че всеки от пишещите тук, които са разбрали идеята на това условие - може да ти го гарантира !
не бих приел, че слушането на записи може да е забавление за който и да е съдия ... особено пък SDR.
затова се оставя вратичка - при възникнал спор, даден участник, който е работил според условията - да предостави един кратък и значително по-малък файл, включващ периода или отрязъка от QSO, за които Комисията иска да се увери, че е работено по правилата. и така, нещата с две-три прослушвания стават ОК в рамките на крос-чека. без никой от останалите участници да разбере как, къде, кога, у кого и по каква причина е възникнало съмнението.
тъй като после ... нали се сещаш ... идва ред за публикуване на логовете, пълно или частично ... ей, там какво ще може да се чуе и прочете в същия този форум, не искам да преполагам. а така - за даденото решение, Комисията ще си има аудио-основание.
дано си ме разбрал !
LZ1FY написа:... Ако някой се наеме със съвети, как да направя записите,
ще му бъда благодарен...
Наско вече ви отговори ... и на твоя въпрос, и на зададения от Тони LZ5EE преди няколко дни.
няма начин да сте толкова напред с материала в цифровите видове работа и да не ви е ясно що е звукова карта, аудио кепчър и как се правят записи от радио.
пращаш кучетата за дърва и четеш условията на контеста - формат, наименование и продължителност на файловете.
ако не става - сменяте си ролите ... :D

73,
Любо


73,
Любо

lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от lz1fy » 11 ное 2016, 19:33

LZ6AJ написа:здраве желая !
LZ5VV написа:... А който е решил да е в призовата тройка, или ако прави
4-5qso на cq и 2-3qso търсейки в минута на един банд, е - редно е
да му се чуе записа. Този оператор няма да има проблем със софтуер, кат с-ми и т.н.
И нека да престанем с лични нападки.
Не мога да разбера какво изискване тепърва искате от главния съдия.
Хайде престанете вече. Много Вожд, малко индианец. Всички станаха професори по контести...
браво, Иво !
ясно и просто ... респект

никъде в условията не пише, че аудиото е задължително ! "Комисията може да изиска запис ..." недостатък в регламента е пропускът, който фигурираше в предложението ми - "в случай, че участникът-кандидат за призово място, не разполага, или не желае да предостави такъв, се приема, че същият не разполага с факти, опровергаващи бъдещото съдийско решение ...".

както и "... съдийската Комисия има право да извършва свои или да ползва аудио записи, направени с помощта на SDR-технологията от други източници. в случай, че даден участник-кандидат за призово място предостави аудио запис, който е явно манипулиран, или се разминава по съдържание с такъв от SDR-източник, за автентичен се признава този запис, който е направен от SDR."

никъде в условията не пише, че без запис няма да има контест, класиране ... или каквото и да било.
моля, не драматизирайте толкова !
всеки нормално мислещ мозък се противопоставя на промените, нормално е. но после разбира, колко по-лесно е, като има изчистен регламент. даже когато става дума за хоби и свободно време :wink:

тъй че, Асене LZ2HQ - ти си работи според условията, представи "чист" лог, стигни до най-добия зачетен резултат в категорията си, без да си го очаквал ... и бъди сигурен, че никой няма да ти иска запис.
убеден съм, че всеки от пишещите тук, които са разбрали идеята на това условие - може да ти го гарантира !
не бих приел, че слушането на записи може да е забавление за който и да е съдия ... особено пък SDR.
затова се оставя вратичка - при възникнал спор, даден участник, който е работил според условията - да предостави един кратък и значително по-малък файл, включващ периода или отрязъка от QSO, за които Комисията иска да се увери, че е работено по правилата. и така, нещата с две-три прослушвания стават ОК в рамките на крос-чека. без никой от останалите участници да разбере как, къде, кога, у кого и по каква причина е възникнало съмнението.
тъй като после ... нали се сещаш ... идва ред за публикуване на логовете, пълно или частично ... ей, там какво ще може да се чуе и прочете в същия този форум, не искам да преполагам. а така - за даденото решение, Комисията ще си има аудио-основание.
дано си ме разбрал !
LZ1FY написа:... Ако някой се наеме със съвети, как да направя записите,
ще му бъда благодарен...
Наско вече ви отговори ... и на твоя въпрос, и на зададения от Тони LZ5EE преди няколко дни.
няма начин да сте толкова напред с материала в цифровите видове работа и да не ви е ясно що е звукова карта, аудио кепчър и как се правят записи от радио.
пращаш кучетата за дърва и четеш условията на контеста - формат, наименование и продължителност на файловете.
ако не става - сменяте си ролите ... :D

73,
Любо
Благодатя Любо,
От името на Комисията даде сериозни разяснения.
Сигурен съм , че голяма част от БГ радиолюбителите са те разбрали!
При мен е ясно - кучетата ще правят записите, а аз ще нося дърва...Н.П.!lz2be
Мнения: 658
Регистриран на: 31 юли 2008, 23:18

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от lz2be » 11 ное 2016, 19:43

Здравей Павка,
lz1fy написа:Ако някой се наеме със съвети, как да направя записите,
ще му бъда благодарен.
аз ползвам QSorder. Сваля се оттук https://sourceforge.net/projects/qsorder/
а на тези линкове има допълнителна информация
http://www.gi4sjq.com/index.php/contest ... us-plugins
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... asily_K3IT_
според условията на LZDX се искат записи (по 1ч ?) и тази програма ги прави точно такива и в *.mp3 формат. Може да запише 2 канала, колкото уши обикновено имат сингъл-опите :)
Аудиото е синхронизирано с часовника на компютъра, т.е. ако искаш да чуеш връзката с xx1yy записана в лога ти в 12:34ч то просто превърташ записа до този момент и я чуваш.
LZ3XX написа:Не е въпроса Бояне дали можем да го наравим
Технически аудио записа е нищо за мен за теб ,но има хора за които е проблем.
А и въпроса е принципен! По тази логика утре ще ни накарат да си пращаме отчетите с електронен подпис !!! :mrgreen:

Чао de LZ3XX
и аз не съм фен на записите, но щом няма друг леснодостъпен начин за вземане на решение от съдиите ще се съобразя с него.

73 БоянLZ6AJ
Мнения: 1297
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от LZ6AJ » 11 ное 2016, 19:47

LZ1FY написа:Благодатя Любо,
От името на Комисията даде сериозни разяснения.
Сигурен съм , че голяма част от БГ радиолюбителите са те разбрали!
При мен е ясно - кучетата ще правят записите, а аз ще нося дърва...Н.П.!
споко, Павел !
сам си съчинявам репликите ... и на сутринта не се срамувам от тях.
не представлявам Комисия, щото никой не ме е молил, нито пък ми е делегирал права.
мое мнение - съдийската Комисия трябва да може да се оправя сама ... т.е. да доказва и стои зад решенията си, без чужда помощ.
тъй че не ми приписвай роли, които не играя :D

а за дървата - ти си знаеш ... мислих, че разбираш от шеги :lol:

73,
Любо


73,
Любо

lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от lz1fy » 11 ное 2016, 20:03

lz2be написа:Здравей Павка,
lz1fy написа:Ако някой се наеме със съвети, как да направя записите,
ще му бъда благодарен.
аз ползвам QSorder. Сваля се оттук https://sourceforge.net/projects/qsorder/
а на тези линкове има допълнителна информация
http://www.gi4sjq.com/index.php/contest ... us-plugins
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... asily_K3IT_
според условията на LZDX се искат записи (по 1ч ?) и тази програма ги прави точно такива и в *.mp3 формат. Може да запише 2 канала, колкото уши обикновено имат сингъл-опите :)
Аудиото е синхронизирано с часовника на компютъра, т.е. ако искаш да чуеш връзката с xx1yy записана в лога ти в 12:34ч то просто превърташ записа до този момент и я чуваш.
LZ3XX написа:Не е въпроса Бояне дали можем да го наравим
Технически аудио записа е нищо за мен за теб ,но има хора за които е проблем.
А и въпроса е принципен! По тази логика утре ще ни накарат да си пращаме отчетите с електронен подпис !!! :mrgreen:

Чао de LZ3XX
и аз не съм фен на записите, но щом няма друг леснодостъпен начин за вземане на решение от съдиите ще се съобразя с него.

73 Боян
Благодаря ти Бояне!
Най-после някаква смислена занимавка за тази вечер!
Дано не изисква голям ресурс, та да може моето лаптопче да се справи!
Любо, спирам ракията за тази вечер. Няма защо да четеш във форума!

Поздрави,
ПавелLZ2HR
Мнения: 277
Регистриран на: 29 май 2007, 12:32

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от LZ2HR » 11 ное 2016, 21:55

Здравейте приятели с чувство за хумор!

Понеже раздела е "Хумор , сатира, забава", (ънджъклъми и други раздувки)
а не "Сълза и смях"
Предлагам setup :

за аудио запис :
papa.jpg
papa.jpg (55.81 KиБ) Видяна 7780 пъти
за видео запис :
babi.jpg
последните нямат пропуск ....

73 и лека вечер !!lz2be
Мнения: 658
Регистриран на: 31 юли 2008, 23:18

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от lz2be » 11 ное 2016, 22:27

lz1fy написа:Най-после някаква смислена занимавка за тази вечер!
Дано не изисква голям ресурс, та да може моето лаптопче да се справи!
програмата е много "лека" и компютъра не я усеща. Зора е да нацелиш номера на входа на саунд картата, с която ще записваш!
По принцип би трябвало да се види като я стартираш с опция -q, но по някаква причина това при мен не работи.
Ако имаш инсталиран MMTTY или скимър и му отвориш настройките се вижда кой номер е.
Имай предвид, че няма индикация какво се записва. Може би е добре да се проверява от време на време какво е записано, щото имам записан лек брум вместо един 48 часов контест :) Оказа се, че се е бил извадил жака от саунд картата....
Ако спазиш изискванията да я инсталираш в N1MM+ recordings директорията и си конфигурираш правилно UDP броадкастите ще имаш възможност като кликнеш върху някоя връзка в лога да си чуеш директно записа. Това естествено не е необходимо за LZDX, но е интересно като опция.
73 Боянlz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от lz1fy » 11 ное 2016, 22:39

lz2be написа:
lz1fy написа:Най-после някаква смислена занимавка за тази вечер!
Дано не изисква голям ресурс, та да може моето лаптопче да се справи!
програмата е много "лека" и компютъра не я усеща. Зора е да нацелиш номера на входа на саунд картата, с която ще записваш!
По принцип би трябвало да се види като я стартираш с опция -q, но по някаква причина това при мен не работи.
Ако имаш инсталиран MMTTY или скимър и му отвориш настройките се вижда кой номер е.
Имай предвид, че няма индикация какво се записва. Може би е добре да се проверява от време на време какво е записано, щото имам записан лек брум вместо един 48 часов контест :) Оказа се, че се е бил извадил жака от саунд картата....
Ако спазиш изискванията да я инсталираш в N1MM+ recordings директорията и си конфигурираш правилно UDP броадкастите ще имаш възможност като кликнеш върху някоя връзка в лога да си чуеш директно записа. Това естествено не е необходимо за LZDX, но е интересно като опция.
73 Боян
Първо ще оставя да записва директно във WAV и ще
намаля времето за прехвърляне от буфера (20 сек дефаулт)!lz1aq
Мнения: 40
Регистриран на: 19 фев 2008, 16:31
Местоположение: София
Контакти:

Re: LZDX CONTEST 2016 - ънджъклъми и други раздувки

Мнение от lz1aq » 13 ное 2016, 20:02

Използвайте PottyRecorder - това е програма специално направена да записва контести. Може да се зададе предварително размера на файла по време. Ако зададете 1 мин ще може много лесно да синхронизирате дневника със записа. Програмата автоматично произвежда файлове с име времето на записа. Файловете са ogg (подобно на МР3, но не се иска лиценз) и или wav. Всеки player чете ogg файлове. Написана е от LZ1ABC . Изтеглете я от http://www.lz1aq.signacor.com/software_bg.php . Напълно безплатна.
73 Чавдар лз1ащОтговори