LZDXC 2015

LZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 15 юни 2016, 00:05

lz1yq написа:Tова че Милчо е наказан и неговия лог е в Чеклог е едно, друго е, че все пак е направил над 1000 контакта които се зачитат в другите логове, което респективно значи че наградата е заслужена...
дотук добре, звучи като принципна позиция ...
но как точно стана ясно, че над 1000 контакта му се зачитат ? - това не разбрах ...
по тази логика - дали няма и други, пратили лог "за проверка", но преминали границата от 1000 QSO ? :D
всички знаем, че НЯМА ... ноооооо, след като нищо подобно не е публикувано в официалните резултати, то "знаем" се заменя с "предполагаме". а награди за предположения - едва ли !

Крис,
инициативата ти е свежа и със сигурност ще постигне търсения ефект на стимул за сериозно участие, а не само за навалица.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОЕТО !
интересно обаче, какво търси емблемата на БФРЛ в горния ъгъл ? нали наградата е лично от теб ?
...
ето един словенец, с претенции че е първият, публикувал "S0nR" ... явно не следи нашенския форум :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=QdUU6EWHImI

как някой си мисли, че проблемът на LP ... Non-Assisted ... при липса на свободно RUN място из бандовете ... и още повече - при липса на викащи янки, е в бройката на радиата ?
стигне ли човек до предела на моженето си, лекуването на комплекси е трудна работа ... обикновено всеки стар може да бъде заместен само от поне два нови.

здраве желая !
и хубава вечер ...
73


73,
Любо

LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 15 юни 2016, 10:50

Плакет за всички станции, направили повече от 1000 QSO в състезанието
Спомоществовател Милара Интернешънъл
Това е в условията на LZDX Contest, който е организиран от БФРЛ, затова предполагам на плаките е емблемата на БФРЛ, а не на руската, сръбската федерации или на ARRL. Милара /Крис/ изпълнява ангажиментите си, които са в условията на състезанието, защото LZ1RF не е декласиран ДЕЮРЕ, а само DE FACTO, като отчетът му е преместен в CHECK LOG и връзките му са зачетени. Ако LZ1RF e декласиран DE FACTO, тогава би било логично връчването на този плакет да е неправилно, защото връзките ми не би трябвало да се зачетат. Просто Крис е постъпил така, спазвайки правилата, класирането, което не той е правил и поетото като ангажимент от Милара. Никъде не пише, че LZ1RF е декласиран и връзките му са анулирани.
Не знам защо и дали Милара е упълномощила Крис да заплати и направи плаките от нейно име, но ако погледнете форума ще видите, че Крис не прелива от топли чувства към мене. Могъл е и да не го направи. Независимо от това приемам принципната му позиция и му благодаря. Може да не сме приятели, но това не ни пречи да се уважаваме като радиолюбители.
Парадоксът обаче и казусът е в това, че връзките ми се зачитат и в същото време съм декласиран. И за това не е виновен Крис, а Бойчо Хаджийски и Веселин Котаров. Те са проверявали отчетите. И ако съм декласиран, то логично е връзките ми в този контест да се анулират. Това обаче не е направено от тях. Питайте ги защо? Причината е, че тази ситуация спасява организаторите за сега от това да изложат причините поради които съм декласиран. Хитро, защото ако има писмено становище по този казус аз ще намеря много лесен начин да се защитя. За съжаление в момента друг си пати и то сериозно, заради липса на достойнство от страна на тези двама организатори РЕШИЛИ класирането по този начин.
Аз искам само едно нещо. ПИСМЕНО /защото иначе нечестивците се отмятат от думите си/ причините поради които съм декласиран. Ако не съм декласиран, тогава отчетът ми не трябва да е CHECK LOG.
Ако съм декласиран – ЗАЩО, КОИ ПРАВИЛА НА LZ DX CONTEST СЪМ НАРУШИЛ??? А има и кой да отсъди, кое е правилното, толкова е просто. Все пак живеем в правова държава и всяко следствие си има причина и тя трябва да е правова. Та повтарям става въпрос дали съм декласиран и ако съм, ПИСМЕНО да се представят причините за това. Ако не съм декласиран отчетът ми да се извади от CHECK LOG. И не е ли време вече всеки да носи отговорност за действията си, а не да се крие зад колективните органи на управление,които да носят отговорност за действията му, а Бойчо?lz2be
Мнения: 658
Регистриран на: 31 юли 2008, 23:18

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz2be » 15 юни 2016, 14:56

LZ1RF написа:Плакет за всички станции, направили повече от 1000 QSO в състезанието
Спомоществовател Милара Интернешънъл
Милчо правилно си получил плакета. Направил си над 1000 връзки, няма изискване за класиран/декласиран/чек-лог.
73 БоянLZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 15 юни 2016, 16:37

Бояне здравей,
Благодаря за мнението ти. Ценя го.
Но тук не става въпрос за плакета. Той е повод да напомня на Бойчо и Веско да спрат да мълчат и да бездействат, а да имат достойнство и писмено да заявят причините за позицията си. Не мога да приема и че Виктор „няма подчинени в УС”. Винаги съм казвал че Председателят на УС е „пръв сред равни” и като такъв води УС и радиолюбителското движение. Добре или зле това е друг въпрос. Ако някой не е съгласен с Председателя нека си подаде оставката или изпълни това което му е възложено. Съжалявам, че в случая Виктор отнася негативите, които са причинени от Бойчо и Веско. Действията им спрямо мен преляха чашата, която се пълни систематично от 2010 год. С Виктор имахме няколко разговора, но той не прие думите ми на сериозно. Това са негативи за радиолюбителското движение в България, за което съм напълно наясно, но просто не ми е оставен друг вариант. И понеже въпросът е сериозен, аз няма да спра до тук. Ако не получи решение този въпрос, действията от моя страна ще продължат. Как, ще стане ясно.
А понеже Краси провокира и плаши с предположението, че мога да се върна в управлението на БФРЛ, нека го успокоя.
Краси, късно ми е. Бих ти предложил на теб да проявиш инициатива и да се кандидатираш. Лично аз бих агитирал и гласувал за теб. Доказал си се. Плюс това си късовълновик, а не лисичар, а вече е време за промени. :D И после пак ще си говорим.

73!LZ3NY
Site Admin
Мнения: 771
Регистриран на: 28 авг 2006, 19:04
Местоположение: Amsterdam, The Netherlands
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ3NY » 15 юни 2016, 18:31

Здравей Милчо,

След като няма изрично условие за класация в LZDX и аз мисля като Боян. Плакета си е заслужен. Още повече, че това си е инициатива на Крис, до колкото разбрах, и не е нужно да я мешаш с класацията на LZDX.

Слагай на стената, за да се радват младите.

73! Митко
LZ3NY


Value has a value only if its value is valued.

LZ2DB
Мнения: 165
Регистриран на: 05 сеп 2006, 17:47
Местоположение: ПОЛИКРАИЩЕ
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ2DB » 15 юни 2016, 18:45

Дори и в категория CHECK LOG , би трябвало да получи тази плакетка - така ли Крис ?LZ1PM
Мнения: 79
Регистриран на: 01 юли 2015, 16:56

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1PM » 15 юни 2016, 20:13

Милчо правилно си отбелязал -в условията на състезанието пише "Милара Интернешънъл" дава плакет.
Крис ти дава награда в качеството си на ЧАСТНО ЛИЦЕ.
Не мисля , че Крис и "Милара Интернешънъл" са едно и също нещо.
А защо емблемата на федерацията я има на плакета след като тази награда я няма в официалния списък с наградите, нямам идея.
Аз също мога да поръчам N броя плакети и да наградя всички които са с отпаднали поне 50 връзки.
Никой не може да ме спре да го направя.
Тази награда обаче няма да бъде от името на БФРА, защото я няма в списъка.
Надявам се да съм бил ясен.

Здравей Любо,
Прегледах записа на словенеца , ама ми направи впечатление,че дори и с три радиа прави по най-много 3 връзки на минута....
Поне от тази част на LOGа която се визда в записа.
Приятна вечер на всички!
ИВАН LZ1PMlz3yy
Мнения: 217
Регистриран на: 28 окт 2006, 21:03

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz3yy » 15 юни 2016, 20:59

LZ1PM написа: Прегледах записа на словенеца , ама ми направи впечатление,че дори и с три радиа прави по най-много 3 връзки на минута....
Поне от тази част на LOGа която се визда в записа.
Приятна вечер на всички!
ИВАН LZ1PM
Преди доста време Don, AA5AU правеше подобни експерименти със SO3R на RTTY.
Оказа се, че винаги със SO2R прави повече връзки от SO3R - просто според него
с 3 станции не успява да се концентрира достатъчно.
http://www.rttycontesting.com/lagniappe ... y-roundup/
Но не се знае, може вече да се е родил гений, който да успее, дори и
само с две уши :lol:

73, Наскоlz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1yq » 15 юни 2016, 21:39

Бях решил да не пиша защото има хора които не четат какво съм написал и тълкуват каквото им отърва само и само да се вкара интригата.
Милчо , нямаM лоши чуства към теб, нито те мразя, напротив, едно време тои ми подаде ръка а аз никога не забравям хората които са ми помогнали. Независимо от това че има ситуация в която си потърпевш това няма нищо общо с приятелството. Уважавам хората които се опитват да постигнат резултати, не винаги се получава, дали е имал технически проблем или е нарушил правилата по някакъв начин това не значи че съм му враг или го мразя.Приятелсвото се гради както доверието, има хора в които въм вярвал ,но вече съм загубил доверие в тях. Поради тази причина пиша и се обръщам към теб , а на другите не им обръщам внимание. Имам си принципи които спазвам .Ако имам към някого нещо му го казвам право в очите. В Казанлък се видяхме и ти казах че ще коментираме нещата както си требе и държа на думата си.
Желая приятна вечер.

73! LZ1YQlz2be
Мнения: 658
Регистриран на: 31 юли 2008, 23:18

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz2be » 15 юни 2016, 21:58

lz3yy написа:Но не се знае, може вече да се е родил гений, който да успее, дори и
само с две уши
Напоследък много станаха гениите. Гледах един как с 2-3 натискания на клавиатурата вкарва инициал и лека-полека направи 11к връзки за 48ч :) Четох и че едни юнаци са готови с SO4R. Засега още тренирали, но предполагам, че за CQWW ще са готови :)
73 БоянLZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 16 юни 2016, 01:13

LZ1RF написа: ... Той е повод да напомня на Бойчо и Веско да спрат да мълчат и да бездействат, а да имат достойнство и писмено да заявят причините за позицията си. Не мога да приема и че Виктор „няма подчинени в УС”. Винаги съм казвал че Председателят на УС е „пръв сред равни” и като такъв води УС и радиолюбителското движение. Добре или зле това е друг въпрос. Ако някой не е съгласен с Председателя нека си подаде оставката или изпълни това което му е възложено. Съжалявам, че в случая Виктор отнася негативите, които са причинени от Бойчо и Веско. Действията им спрямо мен преляха чашата, която се пълни систематично от 2010 год. С Виктор имахме няколко разговора, но той не прие думите ми на сериозно. Това са негативи за радиолюбителското движение в България, за което съм напълно наясно, но просто не ми е оставен друг вариант. И понеже въпросът е сериозен, аз няма да спра до тук. Ако не получи решение този въпрос, действията от моя страна ще продължат. Как, ще стане ясно ...
това го цитирах, за да остане непокътнато - нека се вижда и чете от всички !

кой на кого дължи обяснения ... писмени ... ? ... лъжецът или излъганият ?
ха ха ха

Ванко LZ1PM, здраве желая !
относно записа на словенеца - затова го и коментирах по този начин ... смятам, че всичко това са лъчения в обществото, за да ни подготвят за бъдещите си действия. народът не спи, умува как да узакони действията си, без значение как изглеждат те за знаещите и можещите :lol:
но нали се сещаш, че отдавна има колективи, които при определени обстоятелства са принудени да участват за един, в сингъл категория. а сетъпа се състои от 4 радиа, блокировките работят ... какво остава ? ... необраните гъби в гората :wink:

хубава вечер !
73,
Любо


73,
Любо

lz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1yq » 16 юни 2016, 08:58

Явно хората мислят Любак, как да си вдигнат рейта, само ми се вижда малко безмислено с 4 радиа, така или иначе трябва да се блокират едно с друго, няма ли да се разсейва тъй. Може и да греша, не съм стигнал до този урок пък и ми е късно :lol:

73! КрисLZ3NY
Site Admin
Мнения: 771
Регистриран на: 28 авг 2006, 19:04
Местоположение: Amsterdam, The Netherlands
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ3NY » 16 юни 2016, 09:18

lz1yq написа:... не съм стигнал до този урок пък и ми е късно :lol:
Аз мойте два урока съм ги научил много отдавана :lol:
1. "Колкото и да се пънеш, след 365 дни има пак същото състезание."
От тогава спря да ми пука и най-обичам категория Check-log. В нея никой няма да ме пита и с колко радиа съм участвал, а дори и колко оператора сме били.
2. Радиолюбителството е хоби, а не начин на живот. Казвам "хоби", а не "спорт". Ние сме радиолюбители, а не радиоспортисти.

73! LZ3NY


Value has a value only if its value is valued.

LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 10:38

Любо,
ще подмина излиянието ти - просто няма какво да се отговори на словоблудство, празнодумие и откровено кръчмарско лозунгаджийство...
Бъди здрав! За другото е късно...
"Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто - зло, тъмнината считат за светлина, и светлината - за тъмнина!" (Ис. 5:20).LZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 16 юни 2016, 10:56

lz1yq написа:Явно хората мислят Любак, как да си вдигнат рейта, само ми се вижда малко безмислено с 4 радиа, така или иначе трябва да се блокират едно с друго, няма ли да се разсейва тъй. Може и да греша, не съм стигнал до този урок пък и ми е късно :lol:

73! Крис
добро утро !
споделяйки всичко по този начин, имах предвид нещо подобно ... а именно - че увеличеното натоварване не води до увеличение на ефективността, а напротив ! ако някой може да говори ефективно по два телефона, или да гледа/слуша два телевизора, без да пропуска съществена част от който и да е тип комуникация (едно- или двупосочна) ... то как биха стояли нещата с три, четири и т.н.
мисълта ми беше, че става дума за невъзможността към днешна дата в разкриването от разстояние на разликата между SO2R и M/S, изпълнен от двама оператори, обиграни като колектив, притежаващи нужния сетъп/блокировки.
а дали няколкото радиа (3, 4 и т.н.) ще са в ръцете на една откачалка, или зад всяко едно от тях ще седи отделен оператор - защитата срещу това вече се внедри от Ренди и Co. ... виждаме, че и Терри N4TZ незабавно го последва.
стерео записът е напълно достатъчен като доказателство !
наличието на повече уши е биологично изключение ... аз поне не съм чувал за радиолюбител с три уши.
затова и предложих на LZDX-организаторите да обмислят подобно условие - който работи по начин, различен от класическия, той е заинтересован да го докаже. не успее ли, Комитетът преценява/решава еднолично !

73 и успешен ден,
Любо


73,
Любо

LZ3XX
Мнения: 96
Регистриран на: 04 фев 2016, 15:26
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ3XX » 16 юни 2016, 12:22

Здравей Любо
Има много просто решение на спора
Човек имащ претенциите на г-н Миланов ,който може да държи подобен рейт , трябва да достига между 2900-3100 точки за 10 мин. на Morseruner в режим HST.
По нататък е ясно !
de :mrgreen:LZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 16 юни 2016, 12:42

Пламене, здраве желая !
говоря по принцип, нямам предвид никого.
редно е случката от LZDX 2015 да провокира модифициране на условията на контеста, нищо повече не искам да коментирам.
...
относно МорзРънъра - съгласен съм, че е добър помощник ... има и други симулатори, които вършат работа.
но позволи ми да не се съглася напълно с теб, тъй като в реален контест едва ли трафикът върви с повече от 45 WPM. естествено, че някои пробват, но дали това им вдига рейта ? ... не зная ... а в моя случай нямам мощност, за да го практикувам.
тъй че, малко се съмнявам такова постижение да е достатъчно :(
преди време, по друг повод, качих в тубата един мой опит, с посочения от теб порядък на резултата,

https://www.youtube.com/watch?v=br4k43Jx1nc

но най-добрия ми реален рейт като LP, засега е 151 QSO/h ... което е далеч, далеч ...
а поводът беше, че безгрешната работа е много по-важна от скоростта !
6 контакта в минута са реално постижими, ако има желаещи янки като кореспонденти (според мен те са най-дисциплинирани в пайлъп), но какво от това ?!
:)

73


73,
Любо

LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 14:31

LZ3SF / Влади,
понеже обичам фактите
CQ WW WPX 2016 May 28 Claimed Scores
LZ7A(@LZ1KAA) 4326 1191 48 10,634,439
OL3Z 3546 1217 46.5 10,446,728
това са резултатите от последния контест в който LZ7A "отвя" твоите чехски приятели.
Обадете се на задокеанските си ментори да вдигнат антените ви с още едно до 5 over 5 over 5 и да ви предостявят поне още един ом повер. Ние от LZ7A ще си караме с руската Р-140 и 12 ел Лого. Излагате Краси...
Само не ми казвай, че има разлика в категориите.
Смешник...

73!LZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 16 юни 2016, 14:51

интересно сравнение, а Влади !
М/S срещу M/2 ... :wink:
...
приканвам към спестяване на обиди и квалификации ...
не, че не е ясно кой кой е в случая (joker)

73


73,
Любо

LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 14:57

Любо, на тебе вече ти отговорих
подминавам отново излиянието ти - просто няма какво да се отговори на словоблудство, празнодумие и откровено кръчмарско лозунгаджийство...
Бъди здрав! За другото е късно...LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 15:10

Влади, Влади...
И да се жалиш и да не се жалиш няма да получите, нито антени нито, усилватели.
Умения трябват, умения, а твоите хора ги нямат. Стига си се жалил...
Наистина ставате смешни...LZ1ZD
Мнения: 134
Регистриран на: 09 апр 2010, 11:09

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1ZD » 16 юни 2016, 15:47

коментара е излишен .LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 15:49

Re: CQ WPX contest
Докладвай това мнение
Цитат
Непрочетено мнениеот lz3sf » 02 юни 2016, 19:28

lz2be написа:
Влади, бяхте като мухи в сравнение с OL4А и HG7T и то на всички бандове :)
73 Боян

Хмм... трябва да се сезират разни хамерикански другари ми се струва.... След като на 15м с 5 над 5 + Ом повер, а на 10м само 5ел + ОМ повер сме били като мухи сравнение с изброените по-горе... нещата хич не са си на място.
Ало, да не ти вадя и другите ти постове по темата.
Искали сте, мъчили сте се НО НЕ СТЕ МОГЛИ... И това не е поради апаратурата. Ако това го прочетат твоите "хамерикански" ментори всичко ще секне и с право. Този който го може го може и не се оплаква "ПРЕД ХАМЕРИКАНСКИТЕ ДРУГАРИ". Казах ти излагате Краси, спри се!!!LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 15:51

Краси, LZ1ZD пише се КОМЕНТАРЪТ е излишен, това между другото...LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 16:00

А колко можем - толкова.
За това става въпрос, ти го казваш.
Колкото можете толкова и си трай ...
Определено за Краси, а и за всички е излишен.
,
а гледам че си и нервен и пропускаш даже цели думи... но нейсе.
И да завърша с тебе запомни "КОЕТО КУЧЕ МЕ Е ЗАЛАЯЛО, ХАИР НЕ Е ВИДЯЛО"!!!
Прави си сметката имаш ли интерес???LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 16:11

Никого не плаша.... информирам!!!lz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1yq » 16 юни 2016, 16:24

Ще помоля всички , без обиди, обидни квалификации. Форума не е място за обидии заплахи, а за споделяне на тех.информация и всичко свързано с нашето хоби. В противен случай ще помоля админа да бамне всеки който продължава с обидите и обидните квалификации.

73! Крис LZ1YQ/LZ4ALZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 16:49

Писна ми да ни занимавате с вашите проблеми из целия форум. Като много можете - покажете го, без да заобикаляте правилата. Тези работи със заобикалянето нито са измислени от вас, нито с вас ще свършат. А ако още не ви е станало ясно, на тук четящите им са ясни до болка. Никого не заблуждавате, освен себе си другарю. Ако и това още не ви е станало ясно - да ти го напиша в прав текст. Можеш да спреш да ревеш на Христо по скайпа... както казах не ме пуашите другарю. Никак дори.
Приемам призива на Крис за не обида. Но кой си ти, който да оценяваш другите? Какъв си бил през 1969 год. от когато съм член на радиолюбителското братство. За мен това е братство, ако ти не го възприемаш като такова.Аз какво съм ти взел и с какво съм нарушил твоя душевен мир? С това, че LZ7A e била по-добра от твоята любима радиостанция или с това, че някой настройва всички срещу мен и понеже същият този смята, че помията може да ме залее и аз ще остана безмълвен, искаш и ти да бъдеш един от тези, които ще тъпче върху мен. НЕ СИ ПОЗНАЛ МОЕТО МОМЧЕ!!! И не само ти. Освен на теб, го казвам на всеки, който си го е помислил. ЖЕСТОКО СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ!
Аз никого не заблуждавам, аз когато кажа нещо го изпълнявам...
Последна промяна от LZ1RF на 16 юни 2016, 19:24, променено общо 1 път.LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 17:13

Аз съм никакъв другарю
Стой си такъв, ясен си на всички!LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 16 юни 2016, 17:25

Ей момчета, аз за какво ви говорих, а???
Този дебилизъм не е резултат от моите действия. Вие го стартирахте и само вие можехте да го спрете...
Сега не искайте аз да спра...LZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 16 юни 2016, 17:26

lz1yq написа:Ще помоля всички , без обиди, обидни квалификации. Форума не е място за обидии заплахи, а за споделяне на тех.информация и всичко свързано с нашето хоби. В противен случай ще помоля админа да бамне всеки който продължава с обидите и обидните квалификации.

73! Крис LZ1YQ/LZ4A
темата "LZDX 2015" е отдавна изчерпана, т.е. няма какво да споделим относно ...
даже и да бъде заключена (след съответно прочистване) - мисля, че няма да е фатално.

бъдете така добри и не замърсявайте средата, ходете си ги мерете на друго място !

73


73,
Любо

LZ2HR
Мнения: 277
Регистриран на: 29 май 2007, 12:32

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ2HR » 18 юни 2016, 10:55

Владо LZ3SF
П Р Е К А Л Я В А Ш ..........
73 на всички писатели и читатели във форума!
И по-спокойно .... :DLZ1ZD
Мнения: 134
Регистриран на: 09 апр 2010, 11:09

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1ZD » 19 юни 2016, 02:42

Христо, нормално е някой да си изпусне нервите.
То не беше тема , а пълна глупост . Цирка в който играем е един и най лошото е ,
че си е наш български . Цялата глупост е в нашия двор.
Думата ДЕБИЛИЗЪМ която използва г-н Миланов не е хубава , но много му приляга на него.
Все пак това е нашето хоби, хубаво или лошо . Както си го направим, от нас си зависи.
Не бива да се стига до крайности. Така че печове правете антени стъпала и т.н . Нека да си уважаваме хобито,
нека да спорим и да се караме за стойностни неща , нека да си помагаме. А това кой колко може се отразява в коасиранята по
контестите . Колкото повече LZ толкова по добре.И повярвате ми не сме за изхвърляне. И в Европа и в Америка имаме достойни
представители. Тук в България трябва да се постараем повече да се уважаваме ,
да не се лъжем и т.н. само това е градивното.
73 ..
Краси LZ1ZDlz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1fy » 19 юни 2016, 10:03

Прав е Краси!
Нека уважаваме хобито си.
Правете антени, предаватели, приемници, комутатори и т.н.,
а не КУПУВАЙТЕ и бягайте от т.нар. "спосори", защото
това е характерно за професионалните спортисти или
по-точно професионалните радиоспортисти и няма нищо общо с радиохобистите!
Хоби (на английски: hobby) е вид развлечение, занимание и увлечение, практикувано през свободното време. Хобитата на хората са много разнообразни в зависимост от техните интереси и умения. Хобито се различава от професионалната работа по това, че то в повечето случаи не носи парични облаги и се практикува доброволно в удобно време. Но не са малко случаите в които една и съща дейност се извършва от някои като хоби, а от други като професия.

Човек който се занимава в свободното си време с някаква дейност за удоволствие се нарича любител или аматьор (на английски: hobbyist).

Едно от най-разпространените хобита е пътешествието и туризмът. Други популярни хобита са плетене, бродиране, изработка на оригами, рисуване, дърворезба, спорт, игра на карти и табла, градинарство и готвене.
73's
ПавелLZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 02 ное 2016, 11:16

12.1 Отговор на запитването на председателя на УС LZ3NN
относно декласирането на LZ1RF е представен от LZ5VK
приключено
Веселин Котаров, LZ5VK
Г-н Ценков
Може ли и простосмъртните да се запознаем с отговора на Котаров, кои точки от правилника на LZ DX контеста е нарушил LZ1RF за да бъде декласиран?
Благодаря...

73lz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1yq » 02 ное 2016, 20:32

Регистриран на: пон окт 13, 2008 2:34 amМестоположение: BelgiumКонтакти:
Свържете се с LZ6AJ
Re: ВЪПРОСИ БЕЗ ОТГОВОРИ

Докладвай това мнение


Цитат


Мнениеот LZ6AJ » вт май 17, 2016 5:29 pm

напълно нормално е, да нямаш коментар, Милчо !
... и не само ти ...

и ако тогава, към февруарска дата, изказването ми е изглеждало като присъда за Павел LZ1FY, днес - след като ти видях дневника, с чиста съвест мога да повторя, че с тия усукваници какво било SO2R ... ти, Милчо, май наистина си се пробвал да ни вземеш сите за балъци :D
още тогава ми стана ясно защо Крис настоява за *.adi файла от контеста. лично на мен секунди не са ми нужни ... става дума за две различни любителски радиостатнции, работили "in-band", имащи онлайн връзка помежду си. най-вероятно на голямо разстояние една от друга ... много по-голямо от 1 км.
засега НЯМА такъв контест (поне на КВ) в който да се допускат два сигнала на един и същи банд, без значение на категорията.


LZ1RF_MO2R_2QTH.jpg
какво да ти пожелая ? ... бъди здрав и продължавай да тренираш !
пробвай се теоретично да пресметнеш какво, как и колко е нужно, за да направиш сам, с един сигнал, в две поредни минути по 5 контакта ... даже и с 50 WPM. а после ела на балчишкия бряг да ми обясняваш как може през една от минутите да станат даже 6 :wink:

а организаторите на LZDXC наистина е добре да се замислят за обстоен преглед и разширение на условията по повод на точно подобни случаи. дано се стигне и до разговор за SDR записи, поне от три банда едновременно ...

73,
Любо


Приятна вечер
LZ1YQlz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1yq » 02 ное 2016, 21:39

Съгласно т.21 от "Често Задавани Въпроси" за LZDX Contest, контестации не се приемат и решенията на проверяващия екип са окончателни и не подлежат на преразглеждане. В тази връзка, заявката на г-н Миланов е третирана като невалидна.
Това е част от отговора в писмото към LZ1RF. Цялото писмо е в приложения файл.
20161019-LZ1RFranking.docx
(15.03 KиБ) Свален 149 пъти
73! LZ1YQlz5vk
Мнения: 113
Регистриран на: 05 мар 2007, 21:44
Местоположение: Sofia

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz5vk » 02 ное 2016, 23:06

Крис,

Нещо си в грешка. Писмото не е към LZ1RF, кореспонденцията по случая с него приключи в началото на годината, той дори частично и избирателно я публикува. Писмото е към председателя на УС на БФРЛ, който пожела въпросът да бъде изяснен с оглед на това да се даде прозрачност на проверката на отчети за LZ DX Contest. Новината за заседанието е обновена, вече съдържа линкове както към оригиналния документ, така и към обновените условия на LZ DX Contest.


73!
Веско
LZ5VK.

LZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 03 ное 2016, 08:38

LZ5VK написа:...Новината за заседанието е обновена, вече съдържа линкове както към оригиналния документ, така и към обновените условия на LZ DX Contest.
здраве желая !

ех, какви хубави условия си има вече LZDX контеста :D
поздравления за което ... (yes)

73,
Любо


73,
Любо

LZ5EE
Мнения: 208
Регистриран на: 09 фев 2012, 14:24
Местоположение: София
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ5EE » 03 ное 2016, 09:44

Я някой знаещ да каже как аджеба става това със записа?
Специален софтуер ли трябва, или N1MM го може?
Точка КЛАСИРАНЕ от обновените условия.lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1fy » 03 ное 2016, 09:52

Запис, направен от друг участник, който не претендира
за челна класация, ще има ли тежест пред Комисията?
Записите от претендентите задължителни ли са при
класирането, защото понятието "трябва да могат да
предоставят" ме навежда на мисълта, че това ще е
необходимо само след поискване от Комисията, което,
ако не се случи, няма да стане ясно има ли запис или няма!
Естесъвено, претендента може да си шерне аудиото тук и
който иска да си изтегли файла за съответния отрязък на време.

73'sLZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 03 ное 2016, 10:17

Уважаеми г-н Председател,

В отговор на Ваше запитване за отговор на подадената от Милчо Миланов, LZ1RF контестация относно класирането му в категория CHECKLOG на LZDX Contest 2015, предоставяме следната информация:

1. Съгласно т.21 от "Често Задавани Въпроси" за LZDX Contest, контестации не се приемат и решенията на проверяващия екип са окончателни и не подлежат на преразглеждане. В тази връзка, заявката на г-н Миланов е третирана като невалидна. Информацията по-долу е предоставена с цел да се изясни процеса по отчитане и проверка отчетите на участници в LZDX Contest.

2. Проверката на отчетите за всички участници в LZDX Contest 2015 е осъществена чрез софтуер HA1AH Contest Evaluator. В допълнение на това е извършен анализ на отчетите както на победителите в отделните категории, така и на техните подгласници чрез софтуер SH5.

3. След като чрез SH5 са профилирани горепосочените участници, на 18.01.2016г. всеки от тях е запитан да предостави повече информация относно станцията, с която е работено, както и нейната техническа конфигурация.

4. Предоставената от Милчо Миланов, LZ1RF информация на 19.01.2016г. е следната:
1. TS-590S /SUCCI R
2. TS-140S /SUCCI T with PIEXX IF10C(PX) Interface and YG-455C-1 CW Filter
3. Afedri SDR with Active Loop Antenna
4. Two DELL Laptops / Windows 7, N1MM logger, Open VPN and two others PC
5. PA – Home made, app. 1 Kw – GU43B, P-140 ACC with Antenna switch
6. 12 El log periodic antenna and set of wired antennas on 18m height
7. 3 KW generator power backup

5. На 08.02.2016г. Милчо Миланов, LZ1RF е помолен да проведе демонстрация на начинът му на работа упражнен по време на LZ DX Contest 2015. В отговор на 10.02.2016г. той предлага да проведе демонстрацията по време на LZDX Contest 2016 и с последното си изречение в изпратения мейл обявява, че счита от своя страна въпросът за приключен.

6. С оглед на това да се даде възможност на Милчо Миланов, LZ1RF все пак да демонстрира работата си в заявената от него категория на 10.02.2016г. Веселин Котаров, LZ5VK настоява да бъде извършена демонстрация или по време на ARRL DX Contest 2016, който се проведе на 20-21.02.2016г., или в рамките на 1 календарен месец от датата на писмото (до 10.03.2016г.). Милчо Миланов, LZ1RF отхвърля предложението за демонстрация по време на ARRL DX Contest 2016. Той е своевременно уведомен, че липсата на демонстрация най-вероятно ще доведе до служебна промяна в категорията му. До 10.03.2016г. не е получено предложение за демонстрация от Милчо Миланов, LZ1RF.

7. Категорията на Милчо Миланов, LZ1RF е служебно променена на CHECKLOG с цел да се проверят и отчетат направените с LZ1RF връзки от други станции. Към дата 10.03.2016г. съдийската комисия не е разполагала с достатъчно данни за категория, в която да го класира.

Веселин Котаров, LZ5VK
Бойчо Хаджийски, LZ1BJ
Крис благодаря,
Благодарение на теб, простосмъртните доживяхме да получим писмения отговор на Котаров и Хаджийски.
От този отговор става ясно следното:
1. LZ1RF НЕ Е НАРУШИЛ ПРАВИЛАТА НА СЪСТЕЗАНИЕТО. /В обяснението никъде не е фиксирано нарушаване на правила./
2. LZ1RF E ДЕКЛАСИРАН ПО РЕШЕНИЕ НА БОЙЧО ХАДЖИЙСКИ И ВЕСЕЛИН КОТАРОВ, ПОРАДИ ФАКТА, ЧЕ LZ1RF E ОТКАЗАЛ ДА БЪДЕ ГЛУПАК И ДА ДЕМОНСТРИРА НА ARRL КОНТЕСТА СЪЩАТА ГОДИНА ВЪЗМОЖНОСТТА НА НАПРАВИ ПОДОБЕН РЕЗУЛТАТ, КАКТО НА LZ DX КОНТЕСТА.
Уважяеми Котаров и Хаджийски, вие нас за толкова прости ни ли имате за да съпоставяте LZDX контеста, където LZ са търсени станции с ARRL контеста, където търсените станции са американските. Или нас ни смятате за глупаци или вие сте истинските глупаци, предлагайки подобни условия за сранвнение на резултат и възможности на станция и оператор.
Можехте да вземете отчета на LZ1RF от EUHFC 2016 г. /той е публикуван/ и да съпоставите с LZDX контеста.
Но след една година нека приключим този въпрос. Изводите...
1. ВИЕ ДВАМАТА ХАДЖИЙСКИ И КОТАРОВ ЩЕ ОСТАНЕТЕ ПЪРВИТЕ И ЕДИНСТВЕНИ СУБЕКТИВНО ДЕКЛАСИРАЛИ БЪЛГАРСКИ УЧАСТНИК ЗАТОВА, ЧЕ В БЪЛГАРСКИ КОНТЕСТ Е ПРЕДСТАВЛЯВАЛ БЪЛГАРИЯ И СЕ Е СТРЕМИЛ ДА НАПРАВИ ПОВЕЧЕ ВРЪЗКИ ОТ БЪЛГАРСКА РАДИОСТАНЦИЯ.
2. LZ1RF ЩЕ ОСТАНЕ, КАТО ПЪРВИЯ И ЕДИНСТВЕН БЪЛГАРСКИ РАДИОЛЮБИТЕЛ ДЕКЛАСИРАН ОТ българи ЗА ТОВА, ЧЕ СЕ Е СТРЕМИЛ ДА НАПРАВИ ПОВЕЧЕ РАДИОВРЪЗКИ, ПРЕДСТАВЛЯВАЙКИ БЪЛГАРИЯ. /LZ2BE и LZ5R за успокоение поне ги декласираха руснаци и американци. За LZ1RF остава "честта" това да сторят сънародници.
Аз никого не съдя. Отбелязвам фактите. Нека българските радиолюбители да отсъдят, всеки за себе си, какви хора има в ръководството на радиолюбителското движение...
А аз ще продължа да участвам и в LZDX контеста. За мен не е важно класирането, по-важно е участието и това в ефира да звучи LZ ...

73lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1fy » 03 ное 2016, 11:19

Както, Влади споделя по-горе, обновените условия
са само за г-н Миланов......за останалите "пътя вече е чист"....!
Аз, тук, искам да благодаря на г-н Миланов, че бръкна с пръст в
раната и сега вече имаме читави условия за прекрасния ни
контест!
В тази връзка ми се иска да споделя и още нещо, касаещо
БГ участниците. Става дума за класиране на БГ клубни станции!
Според мен, има клубни станции, които нямат съответния сетъп
за работа в категория "Много оператори", но пък имат членове
с домашна апаратура, които се включват в контеста.
Въпроса ми е специално към Веско Котаров......дали има възможност,
всеки сингъл оператор да заяви принадлежността си към даден клуб и
да се начисляват някакви точки за клуба, без да е използван в ефир
клубния инициал. Ако това е възможно, струва ми се, че ще има стимул
и за повече БГ участници, изявявайки се като сингъли, да допринасят и
за любимия си клуб.

Поздрави! И нека LZ -тите в ефир се множат!
73"s
ПавелLZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 03 ное 2016, 11:53

lz3sf написа:Здравей Любо,
Има обновени условия специално за г-н Миланов, но ги няма малките мощности по обхвати - както и да е...
Успех на всички участници, може да се засечем с тези, които планират да се появат на 80м.


Поздрави,
Влади
Влади, здравей !

не мисля, че условията са прекроени заради някого ... много преди LZDX 2015 се предлагат промени.
може би случката с Милчо LZ1RF от миналогодишното издание беше катализатор нечии мозъци да узреят и модернизирането на регламента да се случи.
...
споделял съм го и друг път - започне ли да се правят условия специално за някого, или специално против някого, каузата е загубена.

за ниските мощности в еднобандовите категории - въпросът е принципен. щом контролирането на използваната мощност е невъзможно за осъществяване дистанционно, по време на контеста, едва ли е нужно да се въвежда 100 вата категория. който иска да се бори, той винаги ще ползва висока мощност, а който иска да се кефи - класирането не му е приоритет.
моето предложение беше за нито една LZ-категория, да няма деление по мощности. не се възприе ...ок, демокрация ! :D
и не на последно място - дългосрочното финансиране на още 5 плаки ...

73,
Любо


73,
Любо

lz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1yq » 03 ное 2016, 12:57

LZ1RF написа:А аз ще продължа да участвам и в LZDX контеста. За мен не е важно класирането, по-важно е участието и това в ефира да звучи LZ ...
Това най ми хареса, всичко останало е интерпретация.

73!lz2xa
Мнения: 106
Регистриран на: 31 авг 2006, 11:31
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz2xa » 03 ное 2016, 13:08

Милчо,
аз пък никъде в писмото не видях думичката декласиран !
Нея както и много други квалификации има в твоето писание и са твои интерпретации.
В писмото виждам , че съдийската комисия е пожелала да покажеш НАЧИНА на работа, а не темпо или някакви други резултати. Отказал си
и си преместен в друга категория. Нормално, след като не си успял да докажеш, че си работил коректно в посочената от теб категория.

Не зная защо трябваше да пиша тоя пост, който е някакво тълкуване на писмото от съдийската комисия. Мисля, всички сме грамотни и можем правилно да четем и разбираме, но понеже продължаваш с твоето инатене реших да кажа същите неща с други думички, та белким разбереш и се спреш :)
За мен темата е приключена, ако имаш някакви претенции пиши си ги в писма и кореспонденции до съдийската комисия.


_______
73 Valyo

lz1fy
Мнения: 705
Регистриран на: 03 дек 2012, 10:44

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1fy » 03 ное 2016, 13:26

lz2xa написа:Милчо,
аз пък никъде в писмото не видях думичката декласиран !
Нея както и много други квалификации има в твоето писание и са твои интерпретации.
В писмото виждам , че съдийската комисия е пожелала да покажеш НАЧИНА на работа, а не темпо или някакви други резултати. Отказал си
и си преместен в друга категория. Нормално, след като не си успял да докажеш, че си работил коректно в посочената от теб категория.

Не зная защо трябваше да пиша тоя пост, който е някакво тълкуване на писмото от съдийската комисия. Мисля, всички сме грамотни и можем правилно да четем и разбираме, но понеже продължаваш с твоето инатене реших да кажа същите неща с други думички, та белким разбереш и се спреш :)
За мен темата е приключена, ако имаш някакви претенции пиши си ги в писма и кореспонденции до съдийската комисия.
Точно така.......ChekLogs е категория, а не декласация, защото всички връзки на Милчо са зачетени за кореспондентите му......!
За миналата година в тази категория има 88 инициала, а в модернизираната версия на условията изобщо липсва, като категория!
Излиза, че Милчо е работил активно само за кореспондентите си......хвала...!
И както казва Любо.....какви 10....100....1500....и т.н. вата....за БГ участниците категорията трябва да е само УНЛИМИТЕД.....!LZ1RF
Мнения: 385
Регистриран на: 13 май 2009, 17:47
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ1RF » 03 ное 2016, 13:43

Стига Вальо,
виж т.12.1 от Протокола какво пише.
http://bfra.bg/images/bfra_documents/Pr ... 161019.pdf
12.1 Отговор на запитването на
председателя на УС LZ3NN
относно декласирането на
LZ1RF е представен от LZ5VK
приключено Веселин Котаров,
LZ5VK
В писмото виждам , че съдийската комисия е пожелала да покажеш НАЧИНА на работа
Защо бе Вальо, комисията е пожелала да и покажа моя начин на работа, а не е пожелала LZ2BE да и покаже вашия начин на работа, как в LZ DX контеста се правят 3200 QSO? Боян може, а други дори не трябва да си мислят за това да достигнат и 1900 QSO.
А сега ще ти кажа и защо пишеш този пост. Защото иначе Боян трябваше да го напише. Защото сте гузни Вальо. Защото ни карате да ви доказваме нещо, което е очевадно за всички. С този пост доказваш и ангажиментите на Котаров и Хаджийски към вас. Друг въпрос е, ако цялата група няма къде да си избивате комплексите.
Дреме ми на мен класирането. Целта ни беше съвсем друга и смятам, че я постигнахме.
А ако сте навити и ни поканите на LZDX контеста може да ви дойдем на гости в Делиормана да ни демонстрирате как се правят 3200 QSO.
Бъдете живи и здрави.

Милчо Миланов / LZ1RFlz1yq
Мнения: 1169
Регистриран на: 01 ное 2006, 00:50
Местоположение: Plovdiv

Re: LZDXC 2015

Мнение от lz1yq » 03 ное 2016, 14:13

Най високия резултат е 1973връзки на Боян, никъде не видях 3200...... или нещо бъркам.LZ6AJ
Мнения: 1296
Регистриран на: 12 окт 2008, 23:34
Местоположение: Belgium
Контакти:

Re: LZDXC 2015

Мнение от LZ6AJ » 03 ное 2016, 14:18

Милчо, здравей !

за N-ти път казваш, че приключваш темата ... и мине, не мине месец, за (N+1)-ви път я подновявяш ?
честно казано, мисля че отдавна НЕ е в твой интерес да ровиш по въпроса.
и в старите, и в новите условия на LZDXC е записано, че важи правилото за "един сигнал".
и много точно в т.7 от писмото на Веско и Бойчо се казва: "... не можахме да му намерим категория ...".

предлагам ти да успокоиш топката и да не се задълбочаваш в нападките си към Боян LZ2BE, не прави добро впечатление ...

73,
Любо
Последна промяна от LZ6AJ на 03 ное 2016, 19:25, променено общо 2 пъти.


73,
Любо

Отговори