24 th HOBBY RADIO EXPO 2015 - Kazanlak

Място за мнения и дискусии по радиолюбителски теми, които не се вписват в останалите раздели.
lz1kz
Мнения: 296
Регистриран на: 31 авг 2006, 14:24
Местоположение: Казанлък
Контакти:

24 th HOBBY RADIO EXPO 2015 - Kazanlak

Мнение от lz1kz » 23 мар 2015, 08:27

Радиолюбителската среща в Казанлък тази година ще се състои на 12 и 13 юни (петък и събота). В неделя не се предвиждат никакви мероприятия, освен изпращане на отпътуващите най-късно до 10.00 часа "казалнъшко" време... :D . На практика през последните няколко години, по една или друга причина, изложители и посетители се изнасяха още в събота след 15-16 часа, затова промених някои моменти в организацията, а именно:
1.Залата на изложението ще е на разположение след 13.00 часа в петък, 12 юни. Целият следобед ще се използва за изграждане и оформяне на щандовете на клубове, организации и фирми. Това време може да се използва за приятелски срещи и спокойни разговори на радиолюбителски и други теми. Second Hand сектора е предвидено да се отваря САМО в събота, тъй като в петък до 19.00 часа паркинг местата покрай тротоара са платени, повечето са заети от работещи наблизо служители, движението е интензивно, а и освен това разрешителното от Община Казанлък ще е валидно само за събота!
2.Откриването на техническото изложение е по традиция в 09.00 часа пред входа на ДК "АРСЕНАЛ", вариант "Б" - при условие че времето не позволява - вътре в залата (било е вече така). При втория вариант посетителите ще бъдат допускани и преди този час.
3.Цените за вход и таксите за наем са същите, както е от 15 години насам, по подробно ще ги дам в следващ пост. Клубовете и организациите с идеална цел, както и представителствата на чуждестранните гости не плащат наем.
За въпроси - hobbyradio1992@abv.bg, lz1kz@abv.bg, тел.0895989573 (личен) или офис - 043163221 - само в работно време, търсите по име Владимир Даскалов.
73 и Честита Пролет!


"Безжичният телеграф не е труден за разбиране. Обикновеният телеграф прилича на много дълга котка. Дърпате опашката в Ню Йорк и тя измяуква в Лос Анджелис. Безжичният е същото нещо, но без котката."
А.Айнщайн

lz1kz
Мнения: 296
Регистриран на: 31 авг 2006, 14:24
Местоположение: Казанлък
Контакти:

Re: 24 th HOBBY RADIO EXPO 2015 - Kazanlak

Мнение от lz1kz » 28 май 2015, 11:43

Остават по-малко от две седмици до събитието. Последните новости - за съжаление, турските радиолюбители имат лятна среща (Field day) в Текирдаг точно на същите дати - 12-14 юни и присъствието им е проблематично. СЕКТРОН също няма да участва, въпреки че имаше подготовка, но Румен Налбантов - който води сектора "Любителски комуникации" е в болница в тежко състояние след инфекция и няма да може да се изправи на крака толкова скоро..
Новите неща вече ги знаете - КРС ще провежда изпитите в петък, 12 юни, от 16.00 часа в КД "Арсенал", тъй като събота се води почивен ден и...не е редно държавна структура да работи тогава... :roll: Нямам думи и коментар няма да правя!
Очаквам включването на поне два клуба от страната и се надявам, че и други ще живнат и ще решат да се представят на този форум, още повече, това е мястото, където могат да презентират своята дейност и радиолюбителството (щандовете за тях са безплатни). Истината е, че на ХОБИ РАДИО "експото" е само стимул, а сърцето му е възможността да срещнем на едно място стотиците приятели от страната и да видим кой до къде е стигнал и как се е организирал. Нашето хоби е приятелството от разстояние и срещите на живо са най-емоционалната част от него.
За всички посетители, малко информация: Влизането в зоната на търговските щандове в залата е с платен вход - 3 лева, входна карта и информационна дипляна, но този режим е от момента на отваряне на входа (09.00) до 13.00, след което е "вход свободен" до 18.00 часа, когато теническото изложение затваря.
"Second hand" сектора по тротоара и площадката пред входа на Дома на Културата е с платена карта - по 15 лева на паркинг място (2-3 линейни метра) и същата цена за 2-4 кв.м. край зелените площи, стълбищата и пейките на сянка... :lol: . Вътре в залата също можете да се инсталирате на тази цена или по договаряне ако ползвате оборудване на домакина. Всеки продавач получава карта за участие, която трябва да се държи на видно място на импровизирания щанд, както и входен талон, с който може да посещава вътрешната част на изложението или да изпрати там приятел ...
В залата съм предвидил и няколко свободни клетки, ангажирането им може да стане и в последния момент, но бройката им е ограничена.
Въпросите за участие и посещения - към мен, тел 0895989573 или на Фейса - Владимир Даскалов LZ1KZ, на скайпа - vladi.daskalov или на мейлите, указани по-горе.


"Безжичният телеграф не е труден за разбиране. Обикновеният телеграф прилича на много дълга котка. Дърпате опашката в Ню Йорк и тя измяуква в Лос Анджелис. Безжичният е същото нещо, но без котката."
А.Айнщайн

Отговори